Voorjaarsvakantie? 3 tips voor een betaalbaar dagje weg met kinderen! [2020]

17.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

De tulpen bloeien, het zonnetje begint weer wat warmer te schijnen. Het voorjaar komt eraan en daarmee dus ook de voorjaarsvakantie! Alle kinderen kijken hier natuurlijk al lang naar uit, maar als ouder kan het soms best nog lastig zijn om een betaalbaar dagje weg te plannen. Dierentuinen, pretparken en andere speelparadijzen kunnen toch nog meer kosten dan je had gedacht. Toch hoeft uiteindelijk een dagje weg niet heel te kosten! In deze blog hebben wij de drie tips voor je op een rijtje gezet die jou kunnen helpen om met behulp van je smartphone een gezellig en betaalbaar dagje weg te plannen!

Een dagje speurzoeken

Tijdens kinderfeestjes en andere feestjes blijft het altijd een populaire activiteit onder kinderen: speurzoeken. Verschillende aanwijzingen volgen om uiteindelijk aan het einde van de speurtocht de ‘schat’ te vinden.  Leuk voor kinderen én ouders om te ondernemen, maar het plannen en het uitzetten is voor ouders wat minder leuk. Gelukkig bestaat er geocaching waardoor je slechts een app hoeft te installeren op je telefoon om samen met je kinderen op speurtocht te gaan.

Geocaching werkt heel makkelijk. Je gebruikt het gps-systeem van je telefoon om op zoek te gaan naar bepaalde ‘caches’ of schatten die overal in Nederland verborgen liggen. Dit zijn waterdichte doosjes waar een voorwerp in zit. De regel is dat je dit voorwerp vervangt met een vervang met dezelfde of hogere waarde. Om deze caches te vinden, heb je een app nodig die de locaties van deze caches heeft geregistreerd. Er zijn verschillende apps hiervoor beschikbaar. In onze blog over de beste apps voor geocaching leggen wij je precies uit welke app het beste is voor jouw speurtocht!

Lekker ravotten in de bossen!

Wat is lekker om op een zonnige dag de natuur in te gaan? Een makkelijke en betaalbare oplossing! Toch kan dit voor kinderen best wel saai zijn. Lang lopen zonder wat te doen is niet echt wat kinderen het liefste doen. Daar hebben de ontwikkelaars van Vossenstreken wat op gevonden. Deze app is gebouwd door een samenwerking van verschillende natuurorganisaties in Brabant en Vlaanderen. In de app is er de mogelijk voor  kinderen om opdrachten uitvoeren tijdens verschillende wandelroutes. In zekere zin ook een speurtocht, maar dan met duidelijke opdrachten en aanwijzingen tijdens de route. Naast de app van Vossenstreken, zijn er ook veel andere wandelapps die je kunt gebruiken om een avontuurlijk dagje in de bossen te spenderen. Lees meer informatie over Vossenstreken en over andere wandelapps  in onze blog over de beste wandelapps. 

Leuke activiteiten voor een prikkie!

Er bestaan veel goede websites waar je leuke activiteiten kunt vinden voor weinig geld. Zo is er natuurlijk de app van de welbekende website dagjeweg.nl. In deze app kun je precies aangeven waar je naar toe wilt, hoeveel het mag kosten en voor welke doelgroep het gaat. Zo zie je precies welke activiteiten allemaal geschikt is voor kinderen. Ook krijg je in de app nog allemaal handige aanbiedingen te zien!

Een andere app die je veel handige aanbiedingen geeft op het gebied van activiteiten voor leuke uitstapjes en dagjes weg, is de app OverUIT. In deze app ontdek je nieuwe musea, en zie je precies wat er in jouw omgeving te doen is voor kinderen. Ook in deze app kun je  verschillende acties aan en aanbiedingen zien.

Telefoon kapot tijdens je dagje weg? 

Misschien is één van de kinderen tijdens de speurtocht zo fanatiek bezig dat plots de telefoon kapot. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig valt dit heel snel op te lossen. Terello komt namelijk naar jou toe om de telefoon te repareren en geeft daarbij ook nog eens 24 maanden garantie! Snel en makkelijk! Maak snel een afspraak voor een iPhone reparatie!

COMMENTS

Plaats een reactie