Foto’s overzetten van iPhone naar PC? Dit is dé oplossing! [2020]

14.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Terello

Hele fora staan er vol mee: het grote probleem waarbij het niet lukt om alle foto’s over te zetten van je iPhone naar je PC. Misschien herken je het ook wel: je hebt 300 foto’s op je iPhone staan, maar als je de iPhone aansluit aan je computer dan zie je maar 30 foto’s tevoorschijn komen in de welbekende DCIM map. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je wilt natuurlijk alle foto’s overzetten naar je PC. Wat moet je nu doen? Terello heeft voor jullie het internet afgestruind, en wij denken de juiste oplossing hebben gevonden voor dit probleem! 

iCloud

Als je PC minder foto’s ziet dan de foto’s die op je iPhone staan, dan zou het kunnen zijn dat die andere foto’s zijn opgeslagen op je iCloud account en dus niet op je telefoon. Dit betekent eigenlijk dat je iPhone jou een bepaalde kopie laat zien van de foto’s, maar dat de originele foto’s niet opgeslagen zijn op je telefoon, maar op je iCloud-account (op het internet, dus). Nu denk je wellicht: ‘Huh, heb ik een iCloud account?’. Ja, waarschijnlijk wel. Als je namelijk je Apple ID aanmaakt, is de kans ook groot dat je daarbij hebt aangegeven dat je een iCloud account wilde aanmaken. De instelling dat je iPhone dan foto’s opslaat in je iCloud account, gaat dan ook automatisch.

iCloud App voor Windows 

De enige oplossing op dit moment, om deze foto’s te kunnen downloaden is door de iCloud app te installeren op je Windows PC.  In deze app kun je namelijk de originele foto’s downloaden. Dit doe je door:

  • In het iCloud gedeelte van de app (dus niet iPhotos), het vakje van Foto’s aan te vinken.
  • Bij Instellingen vervolgens alle vakjes aan te vinken en dan op Download bibliotheek te klikken
  • Daarna kun je kiezen welke jaren je wilt downloaden, en klik je op Download
  • Uiteindelijk moeten er in de map van /foto’s/iCloud Foto’s/Download/ de foto’s tevoorschijn komen
  • De map is eerst leeg. Hierbij is het belangrijk om te realiseren dat het even kan duren voordat de foto’s gedownload zijn van de iCloud server. Zorg er dus voor dat iPhone aangesloten blijft en wacht 5 minuten. Als het goed is, zie je daarna vanzelf de foto’s tevoorschijn komen.

iCloud Functie uitschakelen? 

Wil je voortaan niet meer je foto’s overzetten via iCloud, maar gebruik je liever een kabeltje om de foto’s  naar je PC te kopiëren? Dan kun je beter de functie iCloud Fotobibliotheek aanpassen of uitschakelen. Dit doe je door naar Instellingen te gaan, en dan bij iCloud de optie Foto’s te selecteren. Hier kun je onder ‘iCloud-fotobibliotheek’ de optie ‘Optimaliseer iPhone-opslag’ of ‘Download en bewaar originelen’ kiezen. Hierbij is het dus belangrijk om te kiezen voor ‘Download en bewaar originelen’. Dit zal wat meer gaan vragen van je opslagruimte, maar dit zal, naar onze mening, wel het probleem kunnen oplossen.  Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de gehele ‘iCloud fotobibliotheek’ uit te schakelen, wat ook zou moeten helpen.

 

Foto's iphone pc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COMMENTS
  1. Beste, Bedankt voor uw tip. Echter, wanneer ik het downloaden selecteer staat hier: ''Nieuwe foto's en video's naar pc overzetten''. Laat ik nu net de foto's op mijn laptop willen zetten van een vakantie van een maand geleden. Deze neemt hij nu net niet mee in de selectie, en krijg ik dus alsnog niet op mijn laptop. Heeft u enig idee hoe ik dit kan oplossen? Met vriendelijke groet, Dorine

  2. Beste, Bedankt voor uw tip. Echter als ik downloaden selecteer staat hier: '' Nieuwe foto's en video's overzetten naar PC.''. Laat ik nu net de foto's van een aantal maanden over willen zetten naar mijn laptop, deze neemt hij nu niet mee in de selectie. Heef u een idee wat ik hiermee kan? Groet, Dorine