Telefoon kapot? Dekt mijn inboedelverzekering dit?
Een relevante vraag, waar veel mensen niet het antwoord op weten. Misschien heb je wel eens vluchtig de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering doorgelezen, maar heb je eigenlijk geen idee wat er gebeurt als je iPhone 15 schermpje op de plavuizen stuk valt, of je gloednieuwe Samsung s24 in het toilet plonst.
Val-en stootschade vaak niet meer verzekerd
In het artikel ‘Grote verschillen bij dekking elektronica schade’ van de Consumentenbond blijkt dat veel verzekeringsmaatschappijen recent hebben besloten om val-en stoot schade bij mobiele telefoons niet meer te vergoeden of de vergoeding flink te beperken. Dit soort ongelukken kwamen zeer regelmatig voor, wat de verzekeringsmaatschappijen te veel geld ging kosten. Daarom besloten ze het eigen risico te verhogen, de vergoeding te verlagen of zelfs alle mobiele elektronica uit te sluiten van de reguliere inboedelverzekering. Maar wélke verzekeringsmaatschappijen dit precies hebben gedaan, en wélke voorwaarden er daadwerkelijk zijn aangepast is niet altijd duidelijk. Vaak hebben de verzekeringsmaatschappijen dit wel aangepast in hun polisvoorwaarden, maar is er grondig spitwerk voor nodig om er achter te komen of de reparatiekosten van je kapotte telefoon wel gedekt worden door je inboedelverzekering.
Wij zijn de 20 grootste inboedelverzekeringen gaan vergelijken!
Omdat er veel verschillende inboedelverzekeringen op de markt zijn, kan het lastig zijn om precies te zien welke inboedelverzekering de schade aan jouw telefoon vergoed.
Om jou te helpen bij een weloverwogen keuze, zijn wij de inboedelverzekeringen van onderstaande verzekeraars met elkaar gaan vergelijken. Uit deze resultaten hebben wij een handig overzicht gemaakt.
- SNS
- London Verzekering
- Aegon
- Allianz
- Reaal
- Delta Llyod
- Centraal Beheer
- Avéro Achmea
- Bruns ten Brink
- Inshared
- De Goudse
- A.S.R.
- Nationale Nederlanden
- Unigarant Verzekeringen
- ANWB
- Ditzo
- Generali
- AON
- Verzekeruzelf.nl
- Klaverblad
Bij onze analyse hebben wij alleen de Allrisk verzekeringen meegerekend. De reden hiervoor is dat waterschade of val- en stoot schade die je zelf hebt veroorzaakt alleen gedekt wordt bij een Allrisk dekking.
Polisvoorwaarden onderzocht op basis van 4 aandachtspunten
Wij hebben de polisvoorwaarden van 20 inboedelverzekeringen onderzocht aan de hand van de onderstaande aandachtspunten. De voorwaarden voor een vergoeding verschillen per verzekeraar. Zo keert bijvoorbeeld A.S.R. nooit de nieuwprijs uit, schrijft Klaverblad de telefoon al af na twee jaar, en krijg je bij Unigarant slechts 15 procent terug van de huidige nieuwwaarde.
- Hoeveel eigen risico?
- Hoeveel krijg je precies vergoed?
- Tot welke waarde dekt de verzekering?
- Val-en stootschade gedekt?