Leuke/Gratis apps voor kinderen [2020]

19.01.2020 Geplaatst in Android, iPad, iPhone door Terello

Niets is zo groot als de liefde van een ouder voor haar of zijn kind. Kijken hoe zo’n kleintje opgroeit en zich ontwikkelt is het mooiste wat er bestaat. Of ze nu voor het eerst gaan tellen of als ze hun eerste woordjes zeggen. Het zijn allemaal belangrijke momenten die je als ouder graag wil meemaken. Helaas vindt de ontwikkeling van je kind grotendeels op school plaats, maar in het tijdperk van de  smartphones is alles mogelijk. Zo kan je je kind ook thuis vermaken met leuke en gratis apps voor kinderen. Zo is het niet alleen leuk om je kind zo bezig te zien, maar ook als je hem of haar wel achter het behang kan plakken zijn deze apps handig. Daarom hebben wij hieronder enkele apps voor Android en iPhone voor kinderen van jong naar oud op een rijtje gezet.

Dieren geluiden voor kinderen – Android

6 maanden – 5 jaar

Dieren geluiden voor kinderen is een educatieve app voor kinderen met een leeftijdscategorie tussen de 6 maanden en 5 jaar. Met deze app kunnen peuters dieren geluiden leren te herkennen op een speelse wijze. De app is in meerdere talen beschikbaar en kan ook worden gebruikt voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Door middel van natuurlijke dierengeluiden met het bijbehorende plaatje en audio ondersteuning leert het kind de diersoorten bij naam en uiterlijk. De dieren in de applicatie zijn onderverdeeld in de 5 groepen: vogels, zoogdieren, boerderijdieren, landbouwdieren, wilde dieren en huisdieren. De app beschikt ook over een automatische schakelmodus, zodat je er niet continue bij hoeft te zijn. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de kinderslot functie, want veiligheid voor alles.

ScreenshotafbeeldingScreenshotafbeeldingScreenshotafbeelding

Leer de getallen voor kinderen Android & iPhone

2 – 5 jaar

Deze app is vooral geschikt voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Door middel van vrolijke en uitdagende minispelletjes kunnen kleuters de getallen 1 t/m 20 leren. De app bevat meer dan 100 verschillende educatieve activiteiten zoals overtrekken, het rekenspel, cijferspelletjes in de vorm van dieren en nog veel meer. Met leer de getallen leert je kind getallen te herkennen, tellen, schrijven en uitspraak van deze laatste. Het spel motiveert ook de basisvaardigheden, waaronder motoriek, coördinatie, aandacht, creativiteit en geheugen. De app is in 17 verschillende talen beschikbaar, mocht je kind iets meer uitdaging willen hebben.

Kinderen leren talen- Mondly Android & iPhone

Tot 8 jaar

Mondly is een leuke gratis educatieve app waar kinderen hun taalvaardigheid beter kunnen ontwikkelen. De app is geschikt voor peuters, kleuters en kinderen tot 8 jaar en heeft de mogelijkheid om de kinderen 33 verschillende talen te leren. De app leert kinderen op een speelse wijze de talen te herkennen en te spreken. Dit gebeurt door middel van verschillende thema’s, zoals dieren, natuur, fruit en voedsel, lichaamsdelen en kleuren en getallen. Met behulp van leuke en leerzame oefeningen kan je kind zich ontwikkelen in lezen, schrijven, luisteren en spreken. Om dit te optimaliseren maakt Mondly gebruik van flashcards die de verbeelding en de creativiteit van je kind stimuleren.

ScreenshotafbeeldingScreenshotafbeeldingScreenshotafbeelding

Vormen en kleuren voor peuters Android & iPhone

Tot 8 jaar

Vormen en kleuren bevat gratis en educatieve oefeningen en spelletjes. Bij deze app gaat je kind op pad met Bimi Boo en zijn vrienden een verwaande kat, een lief konijn en een pluizige eekhoorn. Met deze beestenboel gaat je kind een groot avontuur tegemoet waar diverse minispellen bij inbegrepen zijn. Zo kan het kind voorwerpen rangschikken op kleur, vorm, hoeveelheid en grootte, kan het logica leren toepassen, geometrische figuren op hun plaats zetten, voorwerpen in juiste volgorde zetten en uit het hoofd plaatjes herstellen. Het spel is mede ontwikkeld met pedagogische deskundigen om er voor te zorgen dat je kleintje op een verantwoorde manier zich kan ontwikkelen.

Screenshotafbeelding

Tellen voor kinderen Android

Tot 8 jaar

Deze app leert je kind hoe het op een leuke manier moet tellen. De app is geschikt voor zowel peuters als jonge kinderen en beschikt over vele functies, zoals vrolijke muziek, leuke geluiden en 4 verschillende talen. Je kind heeft 10 schattige dieren om mee te tellen, begeleidt door een prettige stem. De app heeft het de kinderen en de ouders zo makkelijk mogelijk proberen te maken. Zo kan je de nummers, achtergrondmuziek en de talen beheren om het gewenste resultaat te krijgen voor de ontwikkeling van je kind.

Screenshotafbeelding

Kleuren op nummer kind Android & iPhone

Tot 8 jaar

Kleuren op nummer is een spel gemaakt voor kinderen waarbij ze nummers en kleuren op een educatieve en speelse wijze kunnen leren. De app bevat een groot aantal tekeningen, zoals dieren, auto’s en bloemen waarmee de kinderen zich een lange tijd mee kunnen vermaken.  Het kind kan met eigen handen een prachtig kunstwerk in elkaar zetten waarbij ze goed tot rust kunnen komen. Deze applicatie is ook zeer geschikt voor de ontwikkeling van de motorische vaardigheden en nauwkeurigheid.

ScreenshotafbeeldingScreenshotafbeelding

Drawing for Kids and Toddlers (Pro 2,99) Android & iPhone

Tot 8 jaar

Drawing for Kids is net als Kleuren op nummer een applicatie waar je kind zijn/haar creativiteit kwijt kan. Deze app is een unique tekenprogramma met animaties waarbij de kleintjes stap voor stap een tekening kunnen maken. Na voltooiing zal het karakter tot leven komen, waarna het kind via de functies in de app kan spelen met de tekening. De tekening zal dansen, huppelen of andere rare capriolen uithalen. De app heeft een goede audio ondersteuning met daarnaast een creatieve uitstraling die elk kind kan bekoren. De ouders kunnen de app in de gaten blijven houden door middel van een controle functie. Naast tekenen ondersteunt de app ook basis handelingen, zoals concentratie, geheugen en logisch denken. De app heeft 30 tekeningen om uit te kiezen, echter hier heb je wel de volledige versie voor nodig.

Kinderen Hersenen Trainen (Pro 2,29) Android

Tot 8 jaar

Deze app helpt je kind om te groeien, te leren en vooral plezier te maken door middel van 4 kleurrijke educatieve onderdelen. Zo heb je het spel shadow met verschillende niveaus, verschillen met 18 leuke levels, match it met 6 spannende spellen en geheugen met 12 uitdagende levels. De spellen hebben allemaal een verstelbare moeilijkheidsgraad wisselend tussen makkelijk, medium en hard. Deze app is speciaal ontwikkelt met het beste belang van het kind op het oog en dient als goede ondersteuner voor de ontwikkeling van de basisvaardigheden.

ScreenshotafbeeldingScreenshotafbeeldingScreenshotafbeelding

Geheugenspelletjes: Dierentuin Android

3 – 10 jaar

De naam van deze applicatie zegt al wat de app inhoud. Met Geheugenspelletjes krijgt de jeugd de kans om de vaardigheden in probleemsoplossingsgericht te denken, concentratie en geheugen te trainen. Met hoge kwaliteit geheugenspellen in verschillende niveaus kunnen de motorische vaardigheden en geheugen goed aan het werk worden gezet. De games zijn makkelijk om te spelen. Je hoeft enkel het scherm aan te raken om daarna de verborgen items terug te vinden. Na elk spel wordt het kind beloond met een kleinigheidje. Dit maakt het aantrekkelijk en uitdagend voor je kinderen.

ScreenshotafbeeldingScreenshotafbeeldingScreenshotafbeelding

Engels leren voor kinderen Android

9 – 12 jaar

Deze app is ontwikkelt om je kind op een stapsgewijze manier te introduceren aan de leuke kanten van Engels. De lessen zijn gestructureerd en maken gebruik van eenvoudige woorden en zinnen in het begin. Naar mate het kind vordert, gaat de moeilijkheidsgraad ook omhoog. De woorden hebben voor een groot gedeelte ondersteunende plaatjes wat het aantrekkelijk maakt voor de doelgroep. Door middel van audiobestanden worden kinderen gestimuleerd in hun luistervaardigheid. Daarnaast kunnen de lessen ook worden opgenomen om deze vervolgens met elkaar te vergelijken.

ScreenshotafbeeldingScreenshotafbeeldingScreenshotafbeelding

Zoals je kan zien, zit er voor elk kind wel een uitdaging tussen of het nu creatief, leergierig, taalkundig of een rekenwonder wil worden deze lijst bevat alle elementen voor elke leeftijdscategorie. De keuze is natuurlijk aan jou als ouder wat je denkt wat het beste en leukste is voor je kind. Want elk kind is anders. Éen ding is duidelijk, deze apps zullen je kind hoe dan ook helpen met zijn of haar ontwikkeling en jij kan hiervan meegenieten. Nog een bonus: Je kan ook even een rust momentje voor jezelf nemen, kinderen zijn verrassend rustig als ze iets hebben om mee te spelen.

COMMENTS