Foto’s van iPhone naar PC overzetten: Zo makkelijk is het in 2020!

12.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Jan-Peter - Terello

Foto’s van iPhone naar PC overzetten is een goede manier om het geheugen van je iPhone snel op te schonen. Zo ben je er zeker van dat je foto’s veilig zijn en kun je gelijk veel ruimte vrijmaken. Maar wat is nou de meest handige manier om dit te doen? Waar moet je op letten tijdens het overzetten? Wij van Terello laten je in dit handige overzicht precies zien hoe je met behulp van ons stappenplan foto’s van je iPhone naar je PC kunt overzetten. 

Methode 1. Het Stappenplan

1. Sluit de iPhone aan op de computer

Om je foto’s naar de PC over te zetten moet je eerst je iPhone met het witte iPhone kabeltje aan de PC aansluiten. Dat gaat door middel van een USB-ingang. Zorg dat je iPhone ontgrendeld is voordat je de iPhone aansluit anders kan de iPhone geen verbinding maken met de computer.

2. Navigeer naar > Mijn Computer en open de map van je iPhone

Als je de iPhone aan de computer hebt aangesloten, opent de computer automatisch de map met bestanden van je iPhone. Als dit niet gebeurt kun je de map van je iPhone openen door naar Mijn Computer te navigeren en de map iPhone te openen.

3. Ga naar Internal Storage> DCIM> 100APPLE

Al de foto’s die je met je iPhone maakt worden automatisch opgeslagen in de map 100APPLE.  Deze map kun je vinden door op de map Internal Storage te klikken, om daarna in de map DCIM de map met de naam 100APPLE te vinden. Hier staan alle foto’s gecategoriseerd op naam en datum.

4. Selecteer de foto’s en kopieer deze naar de gewenste map op je PC

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de foto’s selecteren die je wilt kopiëren naar je computer. Sleep de geselecteerde foto’s naar een map naar keuze, of klik op de rechtermuisknop en selecteer Kopiëren naar.

Foto's van iphone naar pc

Andere methodes – Windows app of iCloud voor Windows

Naast bovenstaande methode zijn er ook nog andere mogelijkheden om je foto’s van je iPhone naar PC te verplaatsen. Zo kun je ook met behulp van de Windows app Foto’s de foto’s overzetten, of door middel van iCloud account de foto’s automatisch laten synchroniseren met je computer.

Methode 2. Windows-app – Foto’s

Stap 1: Sluit je iPhone met een usb-kabel aan op je PC.
Stap 2: Open iTunes. (Om foto’s van de PC naar je iPhone te kunnen overzetten heb je versie 12.5.1 nodig van iTunes. Weet je niet zeker of je deze versie van iTunes hebt? Download dan de nieuwste versie van de iTunes website.)
Stap 3: Open de Windows-app Foto’s.
Stap 4: Selecteer ‘Importeren’.
Stap 5: Selecteer de iPhone, en klik op ‘Alles selecteren’.
Stap 6: Als laatste stap, kies ‘Importeren’.

Methode 3. iCloud voor Windows

Stap 1: Download iCloud voor Windows en open het programma.
Stap 2: Selecteer bij ‘Foto’s’ de keuzemogelijkheid ‘Opties’.
Stap 3: Klik op ‘iCloud-fotobibliotheek’
Stap 4: Selecteer ‘Gereed’ en ‘Toepassen’.

fotos iphone pc

Foto’s van PC naar iPhone

Wil je foto’s van de PC naar je iPhone overzetten? Dat kan natuurlijk ook! Volg hiervoor de onderstaande stappen.

Stap 1: Sluit je iPhone met een usb-kabel aan op je PC.
Stap 2: Open iTunes. (Om foto’s van de PC naar je iPhone te kunnen overzetten heb je versie 12.5.1 nodig van iTunes. Weet je niet zeker of je deze versie van iTunes hebt? Download dan de nieuwste versie van de iTunes website.)
Stap 3: Klik links bovenin op het iPhone symbool
Stap 4: Klik in de linkerbalk op foto’s onder instellingen.
Stap 5: Klik op het vakje naast ‘Synchroniseer foto’s’. Als u in plaats daarvan ‘iCloud-foto’s is ingeschakeld’ ziet, worden al je foto’s automatisch gesynchroniseerd. Je kunt dan inloggen via je PC op je iCLoud account en vanaf daar foto’s uploaden vanaf je PC.
Stap 6: Kies vervolgens de map waaruit je wil synchroniseren.
Stap 7: Selecteer hier de albums of foto’s die je wil overzetten en klik op toepassen. Deze worden nu automatisch gesynchroniseerd en zijn te vinden in je fotorol op je iPhone.

Foto’s via een Clouddienst overzetten

Een andere manier op dit te doen is door het gebruik van een clouddienst, zoals Dropbox, iCloud Drive of Google Drive. Deze diensten zijn erg geschikt om foto’s mee op te slaan, aangezien dit een automatisch proces is. Ieder van deze drie diensten zijn geschikt om foto’s mee op te slaan, maar elk hebben ze wel weer hun eigen voordeel. In onderstaand overzicht laat ik zien wat de voordelen en nadelen zijn van deze drie verschillende diensten.

1. iCloud Drive

Het voordeel aan iCloud Drive is dat het al ingebouwd zit in je iPhone. Dit betekent dat je foto’s heel makkelijk automatisch kunt backuppen. Je kunt via iCloud Drive instellen, dat ‘ie automatisch een backup gaat maken van al je foto’s. Hierbij kun je ook selecteren dat ‘ie niet alleen je foto’s gaat opslaan, maar ook bijvoorbeeld je afspraken in je agenda, je wachtwoorden en andere details. Dit betekent dat als je iPhone een keer crasht, je zeker weet dat je nog een goede backup die je straks weer meteen kunt terugzetten.

Het nadeel is dat je slechts 5 GB aan vrije ruimte krijgt. Dit is vrij weinig als je veel foto’s maakt en deze ook allemaal wil opslaan via iCloud Drive. Je kunt wel je opslagruimte uitbreiden, maar hier zitten wel kosten aan verbonden. In dit overzicht kun je zien hoeveel je dat precies gaat kosten.

foto's van iphone naar pc

2. Dropbox

Een handig voordeel van Dropbox is dat de app automatisch vraagt of je de foto’s op je iPhone automatisch wilt laten opslaan. Hierbij heb je dus, net als bij iCloud Drive, een optie om alles vanzelf in te stellen, waardoor je niet meer zorgen hoeft te maken of je foto’s wel worden opgeslagen. Daarnaast heeft Dropbox een goede functie, waarbij je heel makkelijk foto’s en andere bestanden kunt delen met andere mensen. De app maakt vanzelf een linkje waardoor foto’s worden gedeeld, en waardoor je ook foto’s kunt toevoegen aan jouw Dropbox. Een nadeel van Dropbox is dat je ook maar 2 GB aan ruimte krijgt. Bij meer ruimte moet je een maandelijks bedrag gaan betalen, wat kan oplopen tot flinke bedragen. Hierbij is het dus goed om te kijken hoeveel ruimte je precies nodig hebt.

foto's van iphone naar pc

3. Google Drive

Het grote voordeel aan Google Drive is dat je 15 GB aan gratis opslagruimte ontvangt bij het aanmelden. Dit is in vergelijking met Dropbox en iCloud Drive wel even meer. Een ander groot voordeel is dat je Google Drive kunt downloaden op je Windows computer, waardoor de foto’s die je uploadt op je telefoon daar ook automatisch naar worden gesynchroniseerd. Zo hoef je dus nooit meer je foto’s te downloaden van een website. Het nadeel hierbij is wel dat de app niet automatisch back-ups maakt van je telefoon. Dit moet je handmatig doen, waardoor je dus telkens na het maken van foto’s, deze foto’s moet uploaden naar je Google Drive. Dit kan veel tijd gaan kosten, wat je natuurlijk veel liever uitbesteedt aan een app.

foto's van iphone naar pc

Snel geheugen vrijmaken

Ben je nog op zoek naar andere manieren om snel geheugen vrij te maken? Wij hebben nog een andere blog geschreven waarbij wij je verschillende tips geven, die jou kunnen helpen om heel snel veel ruimte vrij te maken op je iPhone. Mocht je daarnaast nog afvragen, welke iPhone heb ik?, dan laten we je dat graag ook even zien. Zo helpen wij elkaar weer. Heb je zelf nog tips hoe je snel geheugen kunt vrijmaken? Laat het weten in de comments hieronder!

Uit de reacties die op deze blog zijn binnengekomen, hebben wij vernomen dat veel mensen nog problemen ondervinden bij het overzetten van foto’s van iPhone naar PC. Herken je ook het probleem dat je foto’s wilt overzetten, maar dat je PC niet alle foto’s toont die op je iPhone staan? Kijk dan op onze blog om te zien hoe je dit probleem moet oplossen! Voor verdere vragen kan je ons ook altijd contacten met de informatie die op onze website staat vermeld.

COMMENTS
 1. Als ik volgens methode 1 de stappen volg, gaat het mis bij het klikken op Internal storage. Dan toont er helemaal niets, dus ook geen map DCIM. Eerder lukte me dit altijd wel. Ik heb (inmiddels) een iPhone 6 en werk met een pc met Windows 7. De andere mogelijkheden, via iCloud for Windows of iTunes heb ik nog niet geprobeerd, zou het het liefst via methode 1 blijven doen. Enig idee waar dit aan ligt? Groet Laura

 2. @Laura. Hoi Laura, dat is inderdaad vervelend! Het kan liggen aan het feit dat je scherm nog vergrendeld is als je de iPhone aan je computer koppelt. De iPhone heeft namelijk een beveiligingsoptie, waardoor iemand die jouw scherm niet kan ontgrendelen ook niet toegang heeft tot je foto's als diegene de iPhone aan de computer koppelt. Probeer daarom maar eens je iPhone te ontgrendelen, en pas daarna deze aan de computer te koppelen. Waarschijnlijk zie je nu wel de foto's in je DCIM map. Als dit niet werkt, laat het ons weten, dan gaan we op zoek naar een andere oplossing. Hoop dat dit helpt. -Michiel

 3. heb hetzelfde probleem als Laura mijn bevat iPhone heel veel foto's 1e keer lukte het foto's naar PC over te zetten volgens methode 1, zij het maar 31 foto's was opgetogen dat het zo gemakkelijk kan, nu gedesillusioneerd, want 2e en daaropvolgende pogingen, vergeefs help!!!

 4. Beste Michiel ik probeer de foto's en filmpjes van de telefoon van mijn dochter iPhone 6 uit de DCIM te halen. DCIM is leeg op 4 foto's na. Bij mijn eigen telefoon doe ik dit ook regelmatig zonder problemen. Wat kan hier aan de hand zijn? Ik hoor het graag

 5. Als ik originele fotobestanden (JPEG's 3mb) vanuit Google Drive wil overzetten naar mjn iPhone (om ze met apps verder te kunnen bewerken) dan worden ze automatisch verkleind. Super vervelend, want ik wil met de originele grootte werken. Ik kan nergens vinden waar ik dit kan veranderen. Ik open de foto in Drive en dubbeltap om vervolgens 'opslaan in filmrol' te kiezen. Dan heb ik hem wel, maar dus verkleind. Kan ik dit uitzetten? Bedankt!

 6. Hallo, Ik wil een paar foto's van mijn iPhone 5s halen die ik ook kan zien in mijn fotoalbum. Zodra ik mijn iPhone aansluit op mijn pc krijg ik allemaal foto's te zien die ik kan overzetten maar niet diegene die ik zou willen. Hoe kan dat?

 7. Vraagje: Ik gebruik methode 1 om m'n foto's over te zetten. Dit gaat erg gemakkelijk. Maar ik kom er nu achter dat dit niet alle foto's zijn. Op m'n telefoon staan nog veel meer foto's, maar die laat ie niet zien in m'n internal storage en mis ik nu dus ook op m'n pc. Hoe kan dit? En hoe krijg ik deze foto's wel overgezet op de pc?

 8. Beste Terello, Al een eeuwigheid probeer ik de grote hoeveelehied foto's van mijn kinderen van mijn Iphone 6s op mijn pc te krijgen. Wat een drama. Op verschillende manieren geprobeerd en steeds komen er andere hoeveelheiden foto's over, maar nooi zoveel als op mijn telefoon staan. Maarja welke wel en welke niet? Handmatig verwijder ik foto's waarvan ik zie dat ik ze echt op mijn pc heb staan. Maar random staan er foto's wel en foto's niet op. Ik heb al gemerkt dat mij telefoon fotos dezelfde naam geeft wat er ook voor zorgt dat ik foto's op mijn pc mis. Ik heb nu drie mappen op mijn pc; één grote met veel foto's, één map met alle extra foto's met dubbele namen (ofzo) die in een tweede lading over zijn gekomen. Deze beide mappen via kabeltje (DCIM). en dan nog een map met alle foto's uit Icloud gehaald. Nu staan er nog steeds heel veel foto's op mijn telefoon die niet via Icloud of kabeltje (DCIM) te vinden zijn. Maar ik wil die foto's wel veilig op mijn pc hebben. Ik begrijp er echt helemaal niks meer van. Heb jij enig idee wat er aan de hand is en hoe ik dit voor elkaar kan krijgen?

 9. Beste Ik werk volgens methode 1 en alles lukt tot ik druk op DCIM, als ik hierop heb gedrukt, komt er op dat de map leeg is. Ik zou ook het liefst blijven werken op deze manier. Voor in mijn iphone koppel aan de pc, is hij ook ontgrendeld. Hopelijk kunt u mij helpen want dit is vrij vervelend.

 10. @Allen. Aangezien er veel vragen zijn naar aanleiding van de problemen die mensen ondervinden bij het overzetten van foto's van de iPhone naar de PC, hebben wij een speciale blog hier over geschreven. Hopelijk helpt deze oplossing! De blog vind je hier: https://www.terello.nl/foto-overzetten-iphone-pc/

 11. Wanneer ik mijn iPhone aansluit op mijn computer (windows 10) zijn niet alle foto's zichtbaar. Ik heb al van alles geprobeerd, via de foto's app, via windows verkenner (internal storage en OneDrive). Maar bij allebei komen maar ong 300 van de 700 foto's in beeld. Ik snap niet waarom niet alle foto's in beeld komen. Fotoverkenner staat ook gewoon aan.

 12. Hoi Emma! Heb je de functie 'iCloud Foto-bibliotheek' ingeschakeld op je iPhone? Lees deze blog om te kijken of dit het probleem zou kunnen zijn!

 13. Het is bij mij echt een totale ramp. In verkenner zie ik soms wel / soms niet me iPhone staan. Bij het kopiëren van foto's als ik de iPhone al überhaupt herken stopt hij op willekeurige momenten, zonder foutmelding. In de foto app herkent hij de iPhone ook soms wel, soms niet, herkent hij niet alle foto's en loopt hij tot nu toe altijd vast / foutmelding dat er iets is misgegaan bij het overzetten. Ik heb 100 gig aan foto's en videos op mijn iPhone staan. Ben er heel de dag mee bezig geweest en ben 20 gig verder. Frustrerend is echt een understatement...

 14. Hoi Shane! Dat is inderdaad vervelend! Heb je al geprobeerd om de tips op te volgen die in deze blog staan? -Michiel, Terello

 15. Dit was mij heel nuttig.super bedankt hoor. Wat ik ook persoonlijk denk is dat op het moment van importeren eerst de camera van je iphone aan moet zetten

 16. Mijn man en ik hebben beiden een IPhone. Ik download al geruime tijd mijn foto's naar onze PC. Kan mijn man nu ook zijn foto's naar onze PC overzetten? Ik heb het geprobeerd en het lukt me niet. Of herkent de PC maar 1 IPhone? Graag uw reactie, alvast dank!

 17. Hulp gevraagd! Zoals velen wil ik ook graag af en toe een back up maken van mijn foto's naar mijn PC. Dit gaat in de basis prima via methode 1 zoals hierboven beschreven. Bij mij worden de foto's dan in verschillende mapjes gezet: 100apple, 101apple, 102apple, etc. Het probleem is echter dat hij ALLE maar dan ook ALLE foto's door elkaar gooit.. Heel frustrerend als je bv een foto album wilt maken en alle foto's door moet lopen. Op datum selecteren bij eigenschappen is ook geen optie, er is geen datum van het 'maken' van de foto voorhanden. HELP?.. Alvast veel dank!!

 18. Het overzetten van foto's van een iPhone naar Windows via methode 1 is een DRAMA. Zeker vergeleken met Android, waar het een fluitje van een cent is. Met een Apple (die ik zelf ook gebruik...) heb je NOOIT de zekerheid dat alle foto's en video's worden meegenomen. Apple heeft de neiging volledig vast te lopen op het kopiëren van grotere bestandformaten. Ik heb alleen tips: - kopieer NOOIT meer dan de inhoud van één mapje tegelijk. - sorteer de bestanden op grootte VOOR het kopieren. - kopieer eerst alle kleine bestanden en daarna pas de grotere. - controleer achteraf of het aantal bestanden en de grootte van de bestanden exact overeen komen. - kopieer en plak NIETS anders tegelijk, ook niet in Word of ergens op internet. Daarna wordt het kopieren -ergens- onderbroken- - Klaag klaag klaag klaag bij Apple dan hun presteren op dit vlak werkelijk baggerslecht is. Ik verdenk ze ervan dit niet te verbeteren om extra cloud storage te verkopen. Dit is ver beneden acceptabel