5 tips in 2020 om de beveiliging van je iPhone te verbeteren

28.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Jan-Peter - Terello

Door alle persoonsgevoelige gegevens, foto’s en andere zaken is de beveiliging van je iPhone heel belangrijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je iPhone goed beveiligd is? In dit artikel geven wij 5 tips om te zorgen dat jouw gegevens ook alleen voor jou beschikbaar blijven.

1. Schakel de pincode in

Mocht je iPhone ooit ongewenst in de handen van een ander terecht komen, dan is deze tip de beste bescherming voor al je privé informatie. Heb je geen pincode ingesteld dan kan iedereen direct bij al je data. Stel je deze wel in betekend dit dat zelfs de FBI je telefoon niet inkomt.iPhone beschermen

Het instellen van de pincode gaat als volgt:

 • Ga naar instellingen.
 • Ga naar Touch ID en toegangscode.
 • Zet code aan.
 • Tik op toegangscodeopties om te kiezen welk soort code je wil.
 • Voer je gewenste code in.
 • Voer de code nogmaals in ter bevestiging
 • Controleer nu of de code inderdaad is geactiveerd door je iPhone uit- en weer in te schakelen. Nu zou je eerst de code moeten invoeren om je iPhone te ontgrendelen.

Hoe langer de code, hoe beter de beveiliging dus wij raden aan om in ieder geval voor de 6 cijferige code te gaan. Om de code nog beter te maken, kun je kiezen voor de aangepaste alfanumerieke code. Dat zijn de beste codes die je in kunt stellen, door alle mogelijkheden die het biedt. Naast de pincode kun je op de nieuwere iPhones ook de Touch ID inschakelen. Hiermee ontgrendel je de iPhone door middel van je vingerafdruk. Een hele veilige en
gebruiksvriendelijke manier om je toestel te ontgrendelen en te beschermen tegen ongenode gasten.

2. Gebruik de Zoek mijn iPhone app

Er zijn veel verschillende apps om je telefoon te tracken.  Apple heeft hiervoor een eigen gratis app; Zoek mijn iPhone. Vanaf iOS 7 is deze app standaard geïnstalleerd.  Deze dien je wel eerst te activeren.  Activeren doe je als volgt:

– Open Instellingen.iPhone security

 • Ga naar Algemeen > iCloud.
 • Schakel Zoek mijn iPhone in.

Vervolgens kun je deze voor verschillende doeleinden gebruiken.

 1. Je kunt bekijken waar je al je Apple apparaten zich bevinden.
 2. Is je iPhone gestolen of ben je hem kwijt geraakt kun je je iPhone vergrendelen en volgen om te zien waar hij zich bevindt. Ook kun je gegevens op de iPhone op afstand wissen, een bericht versturen of een geluid af laten spelen.

Hiervoor dien je in te loggen op iCloud via een laptop of pc. Ga hiervoor  naar icloud.com/#find. Daar kun je vervolgens je iPhone vergrendelen.

Een andere optie is het gebruiken van een andere iPhone om daar op in te loggen op de Zoek mijn iPhone app.

3. Beperk het aantal pogingen van de toegangscode

Beveilig je iPhoneiPhone beveiliging

Er is een mogelijkheid om alle gegevens op je iPhone te wissen als er tien keer een verkeerder code is ingevoerd. Op die manier kan men niet
onneidig veel codes proberen om je iPhone te ontgrendelen.

Om deze beveiliging te activeren neem je de volgende stappen:

 • Ga naar instellingen.
 • Ga naar Touch ID en toegangscode.
 • Ga helemaal naar onderen en schakel hier Wis gegevens in.

4. Pas op met gebruik van gratis Wi-fi verbindingen

Cloak beveiliging iPhoneOpen Wi-fi netwerken worden vaak gebruikt door hackers. Omdat het gratis is, kunnen zij keer op keer terugkeren om nietsvermoedende gebruikers te hacken die inloggen op beveiligde websites en berichten sturen.  Natuurlijk kan dat ook bij betaalde netwerken, maar de kans dat ze dat doen is veel minder groot vanwege de kosten die dat met zich mee brengt. Er bestaan apps die je de mogelijkheid geven om zelf een beveiligde verbinding op te zetten, zoals Cloak of Hotspot shield.

5. Schakel bluetooth uit wanneer je dit niet gebruikt.
iPhone beveiligen

Tenzij je vaak verbinding maakt met bluetooth apparaten, is het verstandiger om je bluetooth uit te schakelen. Ook via deze verbinding kan worden
ingebroken in je iPhone om vervolgens data te stelen. Schakel het dus alleen in, wanneer je het gaat gebruiken. Om je bluetooth verbinding uit te zetten kun je van onderen naar boven swipen om het snelmenu te openen. Daar schakel je eenvoudig je bluetooth aan/uit.

Terello Reparatie

Wil je je iPhone fysiek beveiligen tegen schade of de schade verhelpen, plan dan nu een afspraak in. Wij komen dan snel bij je langs voor reparatie en kunnen je iPhone voorzien van een glazen screenprotector om schade in de toekomst te voorkomen.

COMMENTS