Alternatieve apps voor WhatsApp – dit zijn de 3 beste van 2020!

10.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

Op zoek naar een alternatief voor WhatsApp?  De laatste tijd blijkt dat WhatsApp nog veel informatie van gebruikers deelt met het moederbedrijf Facebook, en dat in de toekomst het bedrijf ook reclames wilt gaan vertonen in de app. Wat moet je dan doen als gebruiker om je privacy te waarborgen? Nu is de ‘end-to-end’ encryptie van WhatsApp redelijk te vertrouwen, maar toch kan het zijn dat je het liefst gebruik zou willen maken van een andere app. Daarom laten wij je in deze blog zien wat de beste alternatieven zijn voor WhatsApp.  

Telegram

De app van Telegram stond als een van de eerste apps bekend om de specifieke betrouwbare versleuteling van berichten. Deze ‘end-to-end’ encryptie was revolutionair op het gebied van berichtendiensten. Nu WhatsApp dit ook heeft, maakt het dit wat minder speciaal, maar toch biedt Telegram veel andere mooie voordelen. Zo biedt Telegram een optie waarbij je niet je nummer hoeft te laten zien aan diegene waar jij mee chat. Je kunt ook gebruik maken van een gebruikersnaam of je nummer verborgen houden. Daarnaast heb je ook allerlei ‘James-Bond’ functies, zoals de self-destruct functie waarbij je de berichten na verloop van tijd automatisch kunt laten verwijderen. Daarnaast heb je de functie ‘Secret-chat’ waarbij Telegram verifieert of het gesprek tussen jullie ook daadwerkelijk ‘geheim’ is en alleen de gesprekken opslaat op de telefoon waarop het verstuurt wordt. Zo biedt het allerlei functies waarbij je je privacy kunt waarborgen.  Voor de rest is Telegram voor iOS, Android, Windows Phone  beschikbaar en kun je het gebruiken in je browser.

Signal

Volgens meerdere media staat de versleuteling van Signal bekend als één van de veiligste versleutelingen op dit moment en is de app door het gebruik van de ‘open-source’ software waarop het gebouwd is ook zeer bestand tegen hackers. De app is extra veilig doordat het alle gesprekken op de telefoon opslaat en niet op één centrale server, waardoor bijvoorbeeld inlichtingendiensten of andere instanties niet de gesprekken kunnen achterhalen. Naast deze privacy-voordelen lijkt de app qua gebruik veel op WhatsApp en biedt het in principe ook dezelfde functies als WhatsApp. Je kunt groepen maken met andere Signal gebruikers en je kunt ook berichten sturen naar mensen die Signal nog niet hebben geïnstalleerd.  Ook kun je de app gebruiken op je computer.

Wire

Naast dat de app Wire versleutelde berichten en telefoongesprekken aanbiedt, ziet de app er ook prachtig uit. Met een frisse en makkelijk te gebruiken interface zorgt de app voor nieuwe ervaring. De app heeft een aantal handige functies, waaronder groepsgesprekken waarbij maximaal 10 gebruikers met elkaar kunnen communiceren en self-destruct functie waarbij, net als in Telegram, de berichten verwijderd kunnen worden. Ook is de app gebouwd door middel van open-source software waardoor de kans op bugs aanzienlijk wordt verkleind. De unieke functie van Wired is dat het contacten van je telefoon versleuteld opslaat, waardoor deze beter beveiligd zijn tegen eventuele hacks.

COMMENTS