BBQ apps: Wordt een BBQ-pro met deze apps! [2020]

25.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

De zomer komt er straks weer aan. Waar je ook maar fietst of loopt: tegen het einde van de dag beginnen de barbecue-geuren zich straks weer  te verspreiden door de verschillende buurten. Iedereen probeert weer z’n beste bbq-skills in de praktijk te brengen. Maar na een winter te hebben stil gezeten kan het best wel lastig zijn om dit weer in volle glorie te laten zien. Daarom hebben wij een aantal bbq apps uitgezocht die jou hier heel goed bij kunnen helpen. En daarbij hoef je niet persé de bbq koning van de buurt te zijn. Wij hebben apps uitgezocht die zowel voor de beginner geschikt is , als ook voor de ervaren BBQ-pro’s. Voor ieder wat wils!

1. Omaha Steaks (iOS

Voordat je begint met BBQen moet je natuurlijk wel eerst al het vlees bereiden aan de hand van een goed recept. Maar waar vind je de beste BBQ recepten? Ongetwijfeld in het land van de meest fervente BBQers van de wereld: De Verenigde Staten. Omaha Steaks, een Amerikaans merk, heeft een app ontwikkeld waarbij je de lekkerste recepten te zien krijgt. Met meer dan 100 professioneel geselecteerde  recepten zal er ongetwijfeld een recept bij zitten die jij ook helemaal geweldig vindt!  Daarbij is niet nodig om een van de  producten van Omaha Steaks te gebruiken, maar kun je gewoon het recept opvolgen zoals die beschreven staat. De maten en de eenheden zijn anders dan in Nederland, maar dit kun je eenvoudig omrekenen met behulp van deze website. Wij zijn benieuwd of je een recept hebt gevonden waarvan je helemaal enthousiast bent geworden!

1486137450_07_plus  PLUS: Groot aanbod aan recepten
1486137460_07_minus  MIN: Amerikaanse maten en eenheden

bbq apps

2. Grill Time (iOS

Tijdens het BBQen kun je met iemand aan de praat raken, waardoor je helemaal vergeet om aan de biefstukken op de BBQ te letten. Om te voorkomen dat je straks al je vlees aanbrandt is er een handige app die jou gaat helpen om hier goed op te letten. In de app Grilling Time kun je namelijk allerlei wekkers zetten, waardoor je precies kunt zien of je vlees gaar is. In de app kun je precies instellen hoe dik je vlees is en hoe je ‘m gebakken wilt hebben, waarna de app precies vertelt wat de perfecte tijd is om op ‘m op het vuur te laten liggen. Daarnaast staan er ook nog handige recepten in de app, die je kippendijtje of zalmfilétje nog net iets lekkerder maken.

1486137450_07_plus  PLUS: Handige timers
1486137460_07_minus  MIN: Geen uitgebreide recepten.

bbq apps bbq apps

3. Weber Grill (iOS

De app van Weber Grill is een mooie combinatie van de vorige twee apps. De app biedt goede recepten als ook een timer die je precies laat zien wanneer je stukje vlees klaar is. De app biedt weliswaar minder recepten aan dan die van Omaha Steaks, maar is desondanks wel zeker de moeite waard om op je telefoon te hebben staan. Dankzij de goede reputatie van Weber op het gebied van barbecue spullen, mag je zeker wel wat verwachten. Maar de vele recepten, de vele handige tips en de ingebouwde timers maakt deze app dan ook wel echt een pareltje!

1486137450_07_plus  PLUS: Handige timer, goede recepten.
1486137460_07_minus  MIN: Echter wel een klein aanbod aan recepten.

bbq apps

4. The Pit Pal BBQ (iOS

Deze app is wat minder gericht op de recepten, maar echt bedoeld om je vlees zo goed mogelijk gaar te krijgen. Zo zie je in de app wanneer je het vuur moet opstoken, wanneer je het vlees er op moet leggen, en wanneer je deze moet omdraaien. Bij elk soort BBQ staat weer een andere beschrijving. Zo kun je bij de BBQ die jij hebt ook precies weten hoe je het vlees het beste er mee kunt klaar maken. Ook biedt de app allerlei tips om nog beter je BBQ aan te kunnen steken. Ideaal dus als je nog niet zo ervaren bent!

1486137450_07_plus  PLUS: Handige tips voor het aansteken van de bbq en klaarmaken van vlees
1486137460_07_minus  MIN: Soms wat onoverzichtelijk

bbq apps

Conclusie

Voor de beginnende bbq-er is het wellicht goed om te beginnen met een app die jou heel makkelijk alle kneepjes van het vak leert. Dan kan de Pit Pal BBQ app jou al heel wat handige trucs leren! Voor de ervaren, BBQ-pro is de app van Omaha Steaks wellicht een mooie uitdaging. Er zitten redelijk moeilijke recepten bij, waarbij je juist wat meer uitdaging kunnen vinden in het bereiden van het vlees. Daarbij is het ook goed om de app Grill Time te downloaden zodat je precies kunt zien hoe lang elke stukje vlees op de bbq moet. Heb je een goed recept gevonden in één van bovenstaande apps? Laat het weten in een reactie onder deze blog!

Kijk hier voor meer BBQ-ideeën!

bbq apps

COMMENTS