Bitcoins apps voor je iPhone; met deze 8 heb jij alles onder controle!

05.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

Bitcoin apps: welke app is veilig genoeg om jouw waardevolle cryptocurrency in te bewaren? En met welke cryptocurrency apps kun je beste je cryptocurrency kopen en verkopen?

De laatste tijd zijn er steeds meer mensen die gaan investeren in cryptocurrency, en daarmee stijgt natuurlijk de vraag naar handige apps die je kunt gebruiken om cryptocurrency te bewaren of er mee te gaan handelen. Om er zeker van te zijn dat je investeert in een gebruiksvriendelijke, betrouwbare en duurzame cryptocurrency app is het goed om je zo goed mogelijk in te lezen over de voor- en nadelen van de apps.  In deze blog bespreken wij drie verschillende soorten apps: de Wallet apps, Traders en Koersvolgers en laten je per categorie zien wat de beste apps zijn van dit moment!Wallet apps

Bij het kiezen van een wallet voor je cryptocurrency is belangrijk om te kijken waar je de wallet precies voor gaat gebruiken. Wil je bijvoorbeeld graag Bitcoins kopen en deze opsparen, oftewel: voor een langere tijd opslaan zonder deze veelvuldig te gebruiken? Dan kun je het beste investeren in een offline wallet. In onze blog over de basis van bitcoins en blockhain geven wij je een paar voorbeelden van handige offline wallets.

Ben je daarentegen ook op zoek naar een wallet waar je snel en makkelijk mee kunt betalen? Dan is een online wallet handiger. Een online wallet kan een programma zijn voor op je computer of bijvoorbeeld een wallet app voor je iPhone of Samsung telefoon. Per wallet kan het verschillen welke cryptocurrency deze accepteert: zo accepteert Jaxx bijvoorbeeld veel verschillende cryptocurrency maar kan je bij Coinbase maar drie verschillende cryptocurrency opslaan. Het ligt er dus aan in welke crypocurrency jij wilt gaan investeren.

1. Jaxx (Verschillende soorten cryptocurrency) 

Ben je van plan om in meerdere soorten cryptocurrency te investeren? Dan is Jaxx zeer geschikt! Jaxx staat bekend als een van de betere multiwallets, aangezien het de mogelijkheid biedt om meerdere wallets met cryptocurrency te beheren en deze wallets ook via verschillende kanalen te bereiken. Zo kun je Jaxx als app installeren op je iPhone en Samsung telefoon, maar ook als extensie voor Chrome en als programma voor Windows en OSX. Daarnaast biedt de app ook veel handige functies, zoals het bekijken van de huidige prijs van de cryptocurrency in verschillende internationale valuta, zoals US dollars, Euro etc.

1486137450_07_plus  PLUS – Ondersteuning van veel verschillende valuta, eenvoudig interface.
1486137460_07_minus  MIN – In de afgelopen paar maanden is er op fora te lezen dat gebruikers last hebben van een crash. Dit kan een persoonlijke kwestie zijn, maar het is verstandig om hier rekening mee te houden.

 

cryptocurrency apps cryptocurrency apps

2. Copay (Bitcoin)

Net als Jaxx biedt Copay ook de optie aan om verschillende wallets te onderhouden, maar daarbij ondersteunen ze alleen bitcoins.  De app is heel overzichtelijk, en door middel van automatische backups van je wallet, en verschillende e-mail notificaties wordt je goed op de hoogte gehouden van koerswijzigingen. Daarnaast is het ook heel handig dat de app, naast iPhone en Android ook beschikbaar is voor iOS, Android, Windows, MAC OSX, Linux and als app voor je Chrome browser.

1486137450_07_plus  PLUS – Meerdere wallets onderhouden, goed voor beginners.
1486137460_07_minus  MIN – Heeft de neiging om langzaam te zijn.

3. Airbitz (Bitcoin) 

Voor wie alleen wilt investeren in Bitcoins is Airbitz een van de meest veilige apps wat betreft het versturen en het ontvangen van bitcoins.  Daarnaast maakt de app ook automatisch encrypted back-ups aan van je bitcoin wallets, wat ervoor zorgt dat je dus niet zo makkelijk gehackt kunt worden. De app is zelf misschien wat chaotischer dan bovenstaande apps, toch biedt de app veel vrijheden. Zo kun ook je eigen private keys maken, wat dus uiteindelijk makkelijker is om te onthouden.

1486137450_07_plus  PLUS – Staat bekend als een veilige en betrouwbare app, waarbij je je eigen private keys kan maken.
1486137460_07_minus  MIN – Alleen geschikt voor Bitcoin
cryptocurrency apps

Trader (exchange) apps

Er zijn verschillende handelsplatformen beschikbaar waar je cryptocurrency kunt kopen. Bekende Nederlandse bedrijven zijn bijvoorbeeld BTC Direct en Lightbit. Maar in Amerika zijn handelsplatformen zoals Coinbase en Kraken op dit moment de grote spelers in de markt, en bieden daarom ook goede en kwalitatieve apps aan, waar jij ook met je Euro’s in kunt investeren.  Vaak zijn de koersen van deze spelers vrij gunstig als je ze vergelijkt met andere handelsplatformen. (daarom is het altijd belangrijk om de prijzen van verschillende platformen met elkaar te vergelijken, zodat je weet dat je een verstandig gaat investeren)

1. BUX (Bitcoin)

Bux is een app die de afgelopen jaar vaak in het nieuws is geweest. Het is een handige app die jou als beginnende handelaar snel de kneepjes van het vak leert. De app was oorspronkelijk bedoeld als een beursapp, maar recentelijk hebben ze de cryptocurrency markt daar aan toegevoegd. Door middel van een nepvaluta (funBux) en door de vele nieuwsberichten kun je leren om te beleggen, waarna je uiteindelijk echt geld (seriousBux) kunt gebruiken om cryptocurrency te kopen. Uiteindelijk, ook door het beperkt aanbod van cryptocurrency, kan het goed zijn om een andere app te downloaden als je iets gevorderd raakt, maar voor het begin kan dit heel handig zijn.

1486137450_07_plus  PLUS – Ideaal voor als je net begint met het investeren in cryptocurrency. Handige koersgrafieken.
1486137460_07_minus  MIN –  Vrij beperkt aanbod aan cryptocurrency.

cryptocurrency apps

2. Coinbase –  (Bitcoin, Ether, Litecoin) 

De app Coinbase is één van de meest populaire bitcoin banks van de wereld. Door de vele uitgebreide mogelijkheden is de app geschikt voor beginnende gebruikers als ook bitcoin handelaren. In de app kun je verschillende statistieken zien met bitcoin prijzen en kun je notificaties ontvangen met prijslimieten. Op dit moment is Copay zelfs bezig om bankaccounts te koppelen aan bitcoin-wallets, zodat je heel makkelijk bitcoins kunt versturen met je bankaccount.

1486137450_07_plus  PLUS – Eenvoudig je bankaccount koppelen aan het van je Cryptocurrency wallet adres. Handige notificaties als de prijzen veranderen.
1486137460_07_minus  MIN – Coinbase staat bekend als een ‘Cryptocurrency-bank’. Dat betekent dat zij vaak duurder zijn dan als je cryptocurrency koopt via een peer2peer exchange (dus persoon naar persoon).

 

cryptocurrency appscryptocurrency apps

3. Kraken (Bitcoin) 

Op dit moment zijn veel apps nog alleen gericht op de drie grootste cryptocurreny (Bitcoin, Etherieum and Litecoin). Ook het Amerikaanse bedrijf Kraken biedt alleen Bitcoins aan.  Je kunt er met euro’s betalen, dus dat maakt het handelen een stuk makkelijker. Het bedrijf achter Kraken heeft het verplicht gesteld dat iedereen zich legitimeert, dus om te kunnen investeren moet je eerst je legitimatie opsturen. Dit duurt een paar dagen. Daarna kan het wat tijd kosten voordat het geld overgemaakt is, aangezien het bedrijf niet met iDeal werkt. Toch heb je wel kans om hier de beste prijs voor je Bitcoin of andere cryptocurrency te krijgen, aangezien de transactiekosten redelijk laag zijn.

1486137450_07_plus  PLUS – Lage transactiekosten, betrouwbare service, handige realtime omrekentool.
1486137460_07_minus  MIN – Alleen voor handel in de Kraken Bitcoin beurs.

cryptocurrency apps

Koersvolgers 

En dan, de laatste categorie: de koersvolgers.Bij het kopen en verkopen van cryptocurrency is het belangrijk dat je prijzen constant in de gaten houdt. Daarvoor heb je een overzichtelijke app nodig, die realtime wordt bijgewerkt en jou notificaties en updates geeft van de laatste ontwikkelingen in de markt. Deze apps kunnen jou helpen om op het juiste moment te investeren en geven je een platform om een goede prijs te krijgen voor je cryptocurrency.

1. Blockfolio

Op verschillende fora zijn veel gebruikers er over eens: Blockfolio is een enorm handige app. Het voordeel van Blockfolio is heel duidelijk: je kunt in de gaten houden hoe de koersen van 800 verschillende soorten cryptocurrency zich ontwikkelen en hoe jouw persoonlijke investeringen het doen. Door in te voeren hoeveel jij geïnvesteerd hebt, zie je per currency hoe de markt het doet en krijg je ook persoonlijk en gedetailleerde tips op basis van deze informatie. Zo weet je precies waar je in moet investeren en hoe je uiteindelijk zoveel winst kunt uithalen uit je investeringen.

1486137450_07_plus  PLUS –  Meer dan 800 verschillende soorten cryptocurrency, persoonlijke tips op basis van jouw profiel.
1486137460_07_minus  MIN – Geen minpunten gevonden.

cryptocurrency appscryptocurrency apps

2. HODL

Ben je daarnaast nog op zoek naar een simpele app die de realtime koers toon? Dan is de app van HODL is heel simpel. Het toont de realtime koers van verschillende cryptocurrency, zoals Bitcoin, Ethereum etc. op alle grote cryptocurrency beurzen zoals Kraken, Polienex, Bitfinex en meer. De app is heel overzichtelijk, en het toont in een handige grafiek en lijst per seconde wat de markt aan het doen is. Het voordeel is dat je heel overzichtelijk kunt zien wat er gebeurt, het nadeel is dat je slechts 1 week terug kunt gaan.

1486137450_07_plus  PLUS – Overzichtelijk, realtime data.
1486137460_07_minus  MIN – Geen persoonlijke data.

cryptocurrency apps

Handige apps, maar wat moet ik doen als mijn iPhone kapot gaat?

Deze apps komen natuurlijk goed van pas als je begint met het investeren in verschillende cryptocurrency. Of het nou gaat om een Wallet, Trader of Koers app: je iPhone blijkt essentieel te zijn voor het kopen en verkopen van cryptocurrency. Daarom kan het erg lastig zijn als je iPhone kapot gaat: je hebt natuurlijk al je informatie in je apps staan, en je wilt je iPhone niet zomaar laten repareren door een vreemde. Dan kan het ideaal zijn om een iPhone reparatie te laten uitvoeren door de professionals van Terello. Onze reparateurs komen namelijk naar jouw locatie toe, en voeren daar een iPhone reparatie uit binnen 30 minuten! Makkelijk, snel en betrouwbaar. Maak snel een afspraak!


 

COMMENTS

Plaats een reactie