Dé 4 beste fitness apps voor iPhone en Android van 2020

01.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

Kan een fitness app mij helpen? Elke maand is het weer zover. Je ziet dat het geld van je sportschool abonnement weer is afgeschreven, en stiekem voel je je toch wel weer een beetje schuldig. Want die mooie sportkleren van je liggen nu al zeker een maand netjes en gewassen in de kast, terwijl je jezelf toch echt had voorgenomen om tenminste twee keer per week dat tripje naar de sportschool te maken. Je begon met zoveel enthousiasme aan dat trainingsschema! Toch bleek uiteindelijk je bed, die Netflix serie, of een combinatie van beide, een veel grotere aantrekkingskracht hebben dan de zweterige ruimte waar je onder de sfeervolle gloed van de TL buizen bezig bent op een of ander apparaat waarvan je eigenlijk niet eens weet welke spieren dat apparaat allemaal traint. Zonde van het geld dus!

Een veel betere, snellere, goedkopere oplossing is te vinden op je iPhone of Android telefoon. Want door het grote scala aan fitness apps die er tegenwoordig zijn kan nu ook jouw smartphone dienen als ‘personal coach’! En daar zitten heel wat voordelen aan: je hoeft nooit meer door de regen naar de sportschool te fietsen en je bent niet meer elke maand ontzettend veel geld kwijt aan dat wurg-abonnement! Nu is het nadeel misschien wel dat er heel veel fitness apps bestaan, waardoor je misschien niet zo goed weet welke app je moet downloaden. Nu willen wij je daarbij helpen! Wij hebben een lijst opgesteld van de beste fitness apps, die jou gaan helpen om structuur en discipline te krijgen in je trainingsschema en zo je weer op en top fit gaan krijgen.#1. Sworkit (Gratis, iOS & Android )

Qua mogelijkheden steekt Sworkit met kop en schouders boven de andere apps uit. Naast de fijne bijkomstigheid dat de app gratis is en geen lidmaatschap vereist, biedt deze app tot wel 230 oefeningen aan, die elk ingedeeld zijn in verschillende categorieën. Zo kun je allereerst kiezen of je krachtoefeningen, cardio-oefeningen, yoga-oefeningen of stretchoefeningen wilt doen. Daarna kun je bij de categorie  ‘krachtoefeningen’  ervoor kiezen voor het hele lichaam, het bovenlichaam, of het onderlichaam. Bij elke oefening krijg je een video waarbij de oefening wordt voorgedaan, zodat je precies weet hoe je het moet aanpakken. Daarnaast wordt ook je voortgang bijgehouden en weet je dus aan het einde van de maand precies hoeveel tijd je gesport hebt.

PLUS: Veel verschillende oefeningen, met duidelijke instructies en een handig voortgangs-tracker. Daarnaast kun je ook nog je eigen fitness-schema maken, of kiezen uit schema’s die andere gebruikers hebben samengesteld.

MIN: Er is weinig op te merken aan deze app, afgezien van enkele reclames onder aan het beeld. Maar dat is ook weer op te lossen door een lidmaatschap af te sluiten voor 5 euro per maand.

beste fitness apps iphonebeste fitness apps voor iphone beste fitness apps voor iphone android

 

#2. Freeletics (Gratis, iOS & Android)

Freeletics is een personal trainer app met een mooie vormgeving, en die net als de voorgaande app, ook een reeks verschillende oefeningen aanbiedt. Een mooi aspect van Freeletics is dat er hoge-kwaliteit video’s zijn toegevoegd, die op een hele duidelijke manier uitleggen hoe de oefeningen moeten worden uitgevoerd. Vooral voor de beginner is dat een mooie manier om de verschillende oefeningen te leren. De vormgeving en de duidelijke uitleg zijn daarom grote pluspunten van deze app. Het nadeel is echter dat er maar een beperkt aantal oefeningen beschikbaar zijn in de gratis versie. Ondanks het feit dat de app dus een aantal gratis oefeningen aanbiedt, blijkt dat je voor de uitbreiding flink moet betalen. Zo is een jaarabonnement rond de 50 euro, wat een flinke prijs is voor een abonnement op een fitness app.  Bij dit abonnement heb je dan wel gelijk toegang tot de andere Freeletics apps, die speciaal gericht zijn op hardlopen en oefeningen in de sportschool.

PLUS: Mooie vormgeving, met duidelijke uitleg. Alle basis-oefeningen zijn in de app verwerkt. Zeer geschikt voor de beginner die nog geen interesse heeft voor gevorderde oefeningen.
MIN: Beperkt aantal oefeningen en duur lidmaatschap. De gevorderde sporter zal voor een abonnement moeten gaan betalen, maar heeft dan wel keuze uit veel verschillende oefeningen.

fitness apps iphone androidfitness apps iphone androidfitness apps iphone android#3. Seven – 7 Minute Workout Training ChallengeiOS & Android)

Iedereen heeft natuurlijk wel van het concept Seven Minute Workout gehoord. Voor de mensen met weinig tijd, of weinig zin, kan deze fitness app echt een uitkomst wezen. Sinds deze methode in de media was geïntroduceerd, zijn verschillende app ontwikkelaars aan de slag gegaan om een goede app hiervoor te ontwikkelen. Nu zijn er dus verschillende workout apps op de markt die dit concept gebruiken, maar van alle apps vonden wij deze workout app toch het beste. De vormgeving is heel duidelijk, de oefeningen worden hier goed uitgelegd en je kunt heel snel en makkelijk zien hoe je voortgang is. Daarnaast wordt je echt gestimuleerd om elke dag de workout te doen, door middel van de drie ‘levens’ die je kan verliezen als je besluit om een dagje over te slaan. Dit is een app die zeer geschikt is voor de sporter die geen behoefte aan een ingewikkeld trainingsschema, maar zich voornamelijk wilt richten op een aantal basisoefeningen die snel resultaat laten zien.

PLUS: Eenvoudig concept, met een snel en doeltreffend resultaat. Geen ingewikkelde trainingsschema’s, maar een systeem dat jou helpt om elke dag de oefeningen te doen.

MIN: Er zijn, tegen betaling, verschillende mogelijkheden voor de gevorderde sporter. Zo kun je flink uitbreiden in het scala van oefeningen, maar toch blijft het aanbod beperkt in vergelijking met de andere apps in dit rijtje.

fitness apps iphone androidfitness apps iphone androidFitness apps iphone android

#4. Fitness Buddy (iOS & Android

Nu kan het zijn dat jij al een ervaren ‘bootcamper’ bent en dat jij daarom al heel veel ervaring hebt met verschillende fitnessprogramma’s. Bovenstaande apps zullen dan jou waarschijnlijk niet aanspreken, omdat ze te weinig uitdaging bieden. Een goede optie voor jou is dan de personal trainer app Fitness Buddy. Dit is een app die zeer geschikt is voor de ervaren sporter. De gratis versie biedt in de iPhone app 400 oefeningen, en in de Android 300 oefeningen. Het voordeel van een personal trainer app is dat je precies kunt zien welke spieren je traint, zodat je een gespecialiseerd trainingsprogramma kunt samenstellen. Daarnaast kun je ook upgraden naar de betaalde versie met meer dan 1700 oefeningen, maar daarvoor betaal je wel  een bedrag rond de 30 euro per jaar voor. De oefeningen in de gratis versie zijn echter al zeer uitgebreid, wat al zeker genoeg uitdaging biedt voor de ervaren sporter.

PLUS: Een uitgebreid aanbod van oefeningen, variërend van beginner tot gevorderd. Er is per oefening veel uitgebreide informatie beschikbaar, wat interessant is voor de ervaren sporter die een uitgebreid trainingsschema wilt samenstellen.

MIN: Door de vele basis oefeningen zijn er ook zeker mogelijkheden voor beginnende sporters, maar toch is het aan te raden om eerst met een eenvoudige app te beginnen om te kijken welke oefeningen voor jou het beste werken. Ook zijn veel oefeningen van de app gericht op apparaten in de sportschool, wat natuurlijk ook weer extra sportschool kosten betekent.

fitnessbuddy fitness-buddy2 fitness app iphone android

 

Ervaren of beginner sporter: iedere fitness app heeft z’n voordeel. 

Zoals je kunt lezen, heeft iedere app weer z’n eigen voordelen. Daarom is het goed om eerst te bepalen hoeveel ervaring je hebt, en hoe veel tijd je wilt besteden aan fitness. Ben jij straks iemand die meerdere keren per week gaat sporten, en daarom zoekt naar een app die jou veel uitdaging kan bieden? Of wil jij liever tussendoor wat oefeningen doen om snel wat fitter te worden?
Als je nog onervaren bent maar zoekt naar een goede uitdaging is de workout app Sworkit de beste keuze voor jou. Met deze app kun je kiezen uit veel verschillende oefeningen, waardoor je nog alle ruimte hebt om dingen uit te proberen. Ook biedt het een compleet overzicht van de vooruitgang die je boekt, wat je weer een goede motivatie-boost kan geven.
Voor de ervaren sporter is de personal trainer app Fitness Buddy het beste. Deze app biedt jou de meeste mogelijkheden, qua oefeningen en trainingsschema.  Ook geeft het je de mogelijkheid om je trainingsschema volledig naar jouw smaak aan te passen, waardoor je verzekerd bent van een goede uitdaging tijdens het sporten!

En kom je er nou achter dat hardlopen toch meer je ding is dan fitness? Ook hardloop apps zetten wij voor jou op een rijtje.

 

Te snel gegaan voor je smartphone? Wij komen naar je toe!

Ben je tijdens je workout zo hard gegaan, dat uiteindelijk je telefoon je niet meer kon bijbenen? Een ongelukje zit in een klein hoekje, en dat glas is helaas toch nog breekbaar. Toch hoef je nergens bang voor te zijn, want de reparatie professionals van Terello kunnen heel snel bij je zijn. Of je nou ergens in het bos aan het bootcampen bent, of lekker thuis in je woonkamer: wij zijn binnen 24 uur bij je en repareren dan je iPhone of Android telefoon binnen een half uurtje! Maak dus snel een afspraak! 

 
COMMENTS
  1. Sworkit vraag wel degelijk om registratie. Na een maand gratis te mogen proberen betaal je per 3 maanden (ongeveer 30 euro) of per jaar. (ongeveer 80 euro)

  2. Sworkit is inderdaad niet gratis en aardig prijzig!

  3. Goed om te weten! We passen het aan!