Navigatie apps voor de iPhone; de beste van 2020!

02.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

Raak jij snel verdwaald? Ben jij tijdens het rijden altijd met tien verschillende dingen tegelijkertijd bezig? Of heb je misschien helemaal geen zin om borden te lezen? In zulke situaties heb je natuurlijk helemaal geen zin om ouderwets kaart te gaan lezen. Gelukkig hoeft dat ook niet meer. Nu kan je heel gemakkelijk je telefoon erbij te pakken, één navigatie app te openen, en je laten leiden door een navigatie-stem naar keuze. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je een app uitkiest die je ook werkelijk op de plek der bestemming brengt. De vraag is nu namelijk: welke navigatie app voor de iPhone is nou het beste? Om deze vraag te beantwoorden hebben wij van Terello  in de onderstaande blog uitgezocht welke de beste navigatie apps zijn op dit moment. 

1. Waze

De app Waze staat het meest bekend om haar navigatie skills en behoort dan ook zeker boven aan de lijst. Waze is onderdeel van Google maar biedt op sommige vlakken meer functies aan dan de bekende Google Maps app. Waze staat bekend om zijn ‘real-time’ data, wat betekent dat files, snelheidscontroles, en andere belangrijke ‘live’ informatie worden getoond in de app. Dit gebeurd ook onder het rijden, waarbij de gebruiker zelf ook informatie kan doorgeven. Door deze functies blijft de informatie en routetijd actueel. De app heeft ook het grote voordeel dat de routes die het kiest niet op de andere apps worden getoond. Waardoor Waze altijd de snelste route aangeeft. Wat ook een groot pluspunt is, is dat de app ook over een offline-modus beschikt. Dus of je thuis bent of op de weg. Waze zorgt dat jij op tijd op de plek der bestemming aankomt.

 1486137450_07_plus PLUS: De app beschikt over Real-time data en berekent de snelste routes. Daarnaast heeft Waze een goede offline-modus.
 1486137460_07_minus MIN: Doordat de app je locatie en je snelheid meet en vergelijkt met andere gebruikers om de verkeersinformatie in te schatten geef je wel je persoonlijke informatie kwijt. Hier moet je wel mee instemmen. Dit feit kan voor sommige mensen een probleem zijn.

Afbeeldingsresultaat voor waze navigatie app

2. Apple kaarten

De app Apple kaarten is op elke iPhone aanwezig en was van oorsprong een app om locaties mee te zoeken. Maar tegenwoordig heeft het ook een navigatie functie en behoort daarom ook toe aan dit rijtje. De app kan via andere apps worden, waarbij het op de achtergrond aanwijzingen kan geven. De geplande routes hebben een iets ruimere aankomsttijd berekend, zodat je daar rekening mee kan houden. De app is echter wel minder gedetailleerd dan andere navigatie apps en is dan ook geschikt voor eenvoudige routes met niet teveel informatie.

 1486137450_07_plus PLUS: Gratis app, beschikbaar op alle iPhones en eenvoudig in gebruik.

 1486137460_07_minus MIN: Niet gedetailleerd en ruimere aankomsttijden.

3. TomTom GO Mobile

TomTom staat al heel lang bekend als een betrouwbare leverancier van navigatiesystemen. Echter daar waar TomTom vroeger nog veel investeerde in navigatiesystemen is dit verschoven naar het ontwikkelen van navigatie apps voor iPhone en Android. De TomTom GO Mobile app is een reclame vrije navigatie app met zowel offline als online kaarten, nauwkeurige verkeersinfo en waarschuwingen voor flitsers. Offline kaarten worden lokaal opgeslagen waardoor je datakosten bespaart. Een groot voordeel van de app is dat app veel internationale kaarten aanbiedt waardoor je ook in het buitenland feilloos je weg kan vinden. Daarnaast kun je heel handig en snel bepaalde plekken opzoeken, heeft de app 3D-kaarten en biedt het geavanceerde rijbaanbegeleiding aan, waardoor je precies weet hoe je straks moet voorsorteren op ingewikkelde kruispunten. Elke maand kan je tot 75 kilometer gratis navigatie ontvangen waarna je een abonnement van 19,99 per jaar kan nemen voor onbeperkte routes.

1486137450_07_plusPLUS: Actuele informatie, veel verschillende internationale kaarten, 3D kaarten, geavanceerde rijbaanbegeleiding. Goede offline modus.
1486137460_07_minusMIN: App kost 19,99 euro per jaar.

navigatie app

4. Google Maps

Het ligt een beetje voor de hand, maar uiteindelijk behoort Google Maps wel tot een van de betere navigatie-apps voor de iPhone. De kaarten van Google Maps zijn gedetailleerd, bieden veel waardevolle informatie, en zijn ook goed te bekijken in de offline modus. Deze offline gebieden worden wel automatisch na een maand verwijderd van je Google account, maar dat is ook best handig als je krap zit met je opslagruimte. Bij de navigatie-functie is daarintegen niet altijd handig om je internet te gebruiken, aangezien Google Maps flink veel data verbruikt. Je krijgt wel realtime informatie, maar dit betekent wel dat je veel meer data verbruikt.

1486137450_07_plus  PLUS – Offline modus, goede navigatie modus, heldere en duidelijke stem.
1486137460_07_minus  MIN – Veel data verbruik bij online modus.

navigatie app

5. HERE WeGo

 HERE WeGo is de ideale app voor mensen die willen navigeren in het buitenland én voor mensen die ook een navigatie app zoeken voor fietstochten of reizen via het OV. In deze app kun je kaarten downloaden per land of gebied, dus dat betekent dat je volledig je internet kunt uitschakelen. Hierbij kun je al je tochten, of het nou met de bus, de trein, fiets of auto is, helemaal uitplannen. De navigatie functie is echter, in vergelijking met de andere apps, wel minder uitgebreid. Functies zoals rijbaanbegeleiding etc. zijn niet in deze app ingebouwd. Daarbij is deze app ideaal voor mensen die niet alleen maar routes willen volgen met de auto maar ook met andere transportmogelijkheden.

1486137450_07_plus  PLUS – Offline kaarten downloaden van regio of land, overzichtelijke routeplanner voor OV.
1486137460_07_minus  MIN – Navigatie modus voor auto is minder uitgebreid dan andere apps.

navigatie app

6. Sygic

Het grote voordeel aan Sygic is dat de app gebruikt maakt van de kaarten van TomTom, maar deze aanbiedt in een offline omgeving, zonder dat je daar een duur abonnement voor hoeft aan te schaffen. In de app kun je de kaart van Nederland, en kaarten van andere downloaden, zodat je deze kunt raadplegen zonder dat je je daar internet voor nodig hebt. In de app kun je ook de premium-versie aanschaffen, waarmee je toegang verkrijgt tot meer functies. Ook al behoren sommige basis-functies, zoals stemgeleide navigatie, tot de premium-versie,  toch blijft de basis-versie van deze app ook zal zeer uitgebreid, waardoor het zeker het downloaden waard is.

1486137450_07_plus  PLUS – Offline kaarten van TomTom, met overzichtelijke kaarten van Nederland en veel andere landen.
1486137460_07_minus  MIN – Sommige basis-functies, zoals stembegeleiding, horen bij de premium-versie.

navigatie apps iphone

Beste navigatie app voor jou? 

Bij de keuze voor een navigatie app, moet je gaan kijken hoe je deze app gaat gebruiken. Hecht je veel waarde aan een offline modus van een app, omdat je geen zin hebt om veel data te verbruiken? Dan is de app Waze of HERE WeGo geschikt, aangezien je heel snel goede offline routes kunt downloaden. Als je meer data te besteden hebt, en je wilt ook graag meer details zien van de omgeving waar je bent: Google Maps en Apple Kaarten is dan het meest geschikt. Maar uiteindelijk komt het hier op neer: heb je wat te besteden en wil je een betrouwbare navigatie app? Kies TomTom GO Mobile. Ben je toch op zoek naar een kwalitatieve, gratis variant? Kies dan voor Waze.

En denk je nou, allemaal leuk die navigatie apps, maar mijn iPhone is altijd veel te snel leeg.? Lees dan onze tips om de batterijduur te verbeteren, of maak een afspraak en we staan binnen no-time op je stoep om je accu te vervangen.

COMMENTS
  1. Hallo team, Ik wil graag een kronkel route (GPX) op mijn I-Phone 7 zetten met welke kan ik het doen en afspelen zo dat ik het gebruiken om te rijden met mijn motor.

  2. Ik mis de standaard app van Apple die een stuk beter geworden is. Ik gebruik de app vrijwel dagelijks en herberekenen van routes is bijvoorbeeld bijna instant. Ook zie ik in oranje of rood waar het verkeer vast loopt en worden er alternatieven geboden. Maar misschien wel het belangrijkste voordeel is ondersteuning voor CarPlay. In een Opel wordt spraak via speakers afgespeeld en gaat navigatie gewoon verder als je radio of zelfs YouTube gebruikt. Een nadeel is wellicht dataverbruik en het delen van je locatie. Maar dat is dan ook de basis van realtime traffic.

  3. Ik heb Sygic uitgeprobeerd maar de flitser bij mijn vriendin meldde hij pas toen ik hem al ruim voorbij was. De TomTom meldt deze flitser perfect!