De 6 beste Parkeer apps voor iPhone en Android [2020]

17.01.2020 Geplaatst in iPhone Apps, Samsung door Terello

Met deze zomermaanden wil je er natuurlijk lekker op uit. Een dagje naar het strand, een uitstapje naar het museum of misschien gewoon gezellig de stad in. Helaas heb je dan vaak te dealen met weinig parkeerplaatsen, parkeerautomaten die open staan voor allerlei mankementen en het gevaar dat je na afloop een bon op je voorruit hebt geplakt, presentje van de parkeerwachter. Een leuke afsluiter op je daarvoor zo rooskleurige dagje uit. Dit is allemaal te vermijden met de parkeer app op je iPhone of Android telefoon . Geen bezoekjes meer langs de parkeerautomaat en geen bonnetjes op je voorruit. Wij hebben daarom voor jou de 6 beste parkeer apps voor iPhone en Android op een rij gezet, zodat je ongestoord van je vakantiedag kan genieten.

Yellowbrick: Betaal voor de werkelijke tijd (iOS & Android)

De Yellowbrick-app biedt parkeerplaatsen aan in bijna alle Nederlandse steden, met een aparte variant voor parkeren in België. Naast mobiel parkeren op straat krijg je ook een pasje om in Q-Park garages te parkeren. Yellowbrick geeft naast het aanbieden van parkeermogelijkheden ook parkeeradviezen. Door middel van GPS-locatie zoekt de app de goedkoopste plek in de buurt op. Voor het gebruiken van Yellowbrick betaal je eenmalig €10 registratiekosten. Per parkeeractie worden er €0,34 in rekening gebracht. Als je vaker dan 2 keer per week parkeert, kun je een abonnement afsluiten voor €0,75 per week. Een parkeeractie is hierbij gratis. Na het registreren bij Yellowbrick krijg je een pasje (transponderkaart) die achter de voorruit van je auto moet worden geplaatst.

1486137450_07_plus  Plus: De app kan de goedkoopste parkeerplekken vinden en loopafstand tot je bestemming berekenen. Daarnaast kan je met je pas parkeren in Q-park parkeergarages.
1486137460_07_minus  Min: Duurdere variant ten opzichte van de andere parkeer apps.

 

Parkmobile: Betaal veilig en achteraf (iOS & Android)

Parkmobile staat voor snel, makkelijk en veilig en biedt net als Yellowbrick haar apps aan voor zowel iPhone als Android Smartphones. Via 100 steden in Nederland kan je meteen inzien waar je kan parkeren met de app. Je parkeert direct via de app, bellen, of door middel van een sms. Daarnaast kan de parkeeractie wederom via de app worden gestart of stopgezet, waardoor je nooit te veel betaalt. Ook kan je via de app de parkeerhistorie en facturen opvragen. Per parkeeractie wordt er €0,27 in rekening gebracht. Mocht je vaker dan 10 keer per maand gebruik maken van de app, dan is het voordeliger om een abonnement van €2,50 per maand af te sluiten, zonder losse transactiekosten.
1486137450_07_plus Plus: Eenvoudig via de app parkeerhistorie en facturen opvragen.
1486137460_07_minus Min: App duurt soms lang om op te starten en GPS locatie is niet altijd nauwkeurig.

 

TanQyou Park: Gemak (iOS & Android)

TanQyou Park richt zich vooral op gemak voor de gebruiker. Je kan kosteloos meerdere kentekens toevoegen en is het eenvoudig om je parkeertransacties te declareren. Je kan je favoriete locaties in de app opslaan, zodat je de zone niet steeds met de hand hoeft op te zoeken. Daarnaast geeft TanQyou aan tot 70% goedkoper te zijn dan andere parkeerproviders. Elke parkeeractie kost € 0,20 en dat is inderdaad het goedkoopste van de door ons besproken parkeerapps. Tevens bieden ze een abonnementsmodel waarbij je voor € 1,50 per maand geen transactiekosten meer betaalt.

1486137450_07_plus Plus: Voordeligste keuze en makkelijk je declaraties doorsturen naar je werk of je boekhouder.
1486137460_07_minus Min: Beschikbaar in 80 gemeentes

tanqyou-park

Park-line: Betaal nooit meer te veel (iOS & Android)

Deze parkeerapp is vooral actief en geschikt voor zakelijke klanten en lease-rijders. De app is zowel in Nederland als in België geldig en biedt naast mobiel parkeren op straat in ruim 400+ locaties parkeergarages parkeergelegenheden aan. Park-line heeft voor bedrijven een tankkaart waarmee bij elk tankstation in Nederland getankt kan worden. Daarnaast kan deze kaart ook worden ingezet bij een groot aantal autowasstraten. Bij registreren worden er eenmalig €5 kosten in rekening gebracht. Waarna er de mogelijkheid is om een abonnement af te sluiten van €2,50 per maand. Park-line is op zakelijk gebied dan ook de beste keuze.
1486137450_07_plus  Plus: Groot aantal parkeermogelijkheden met tankkaart.
1486137460_07_minus  Min: Is vooral gericht op de zakelijke doelgroep

 

ANWB parkeren: meest betrouwbaar (iOS & Android)

De ANWB-app lijkt veel op de Yellowbrick app. Dit komt door de samenwerking tussen de 2 bedrijven. Voor het gebruik van de app moet je lid zijn van de ANWB. Leden gebruiken Yellowbrick met korting en hoeven geen registratiekosten te betalen. Parkeren gebeurt dan via de ANWB app in plaats van de Yellowbrick app. Een abonnement kost voor leden €0,55 per week en ongeveer €2,20 per maand. De parkeeractie is dan gratis, dit kost zonder abonnement €0,27 per parkeeractie. De Consumentenbond heeft deze app als meest betrouwbaar getest.
1486137450_07_plus Plus: Geen registratiekosten
1486137460_07_minus Min: Het gebruik van deze app vereist een lidmaatschap bij de ANWB.

 

Stadsparkeren: Meer parkeergemak in 140 gemeentes (iOS & Android)

Stadsparkeren werkt samen met Parkmobile en functioneert in grote lijnen hetzelfde. Het voordeel van deze samenwerking is dat je een stadspas, die in veel gemeenten verkrijgbaar is, of een OV Chipkaart kan koppelen aan de app, waarmee je je parkeertijd kan betalen. Hiervoor moet je de pas voor een speciale paslezer houden. Deze zijn te herkennen aan het eP logo. Daarnaast kan je de stadspas of OV Chipkaart ook gebruiken bij het aan- en afmelden bij straatparkeren en parkeergarages. Er wordt wel per kenteken een registratietarief van €1,- in rekening gebracht. Een parkeeractie kost € 0,25 en een abonnement € 2,-.
1486137450_07_plus Plus: Bij deze app kan je je stadspas en/of OV Chipkaart koppelen en gebruiken.
1486137460_07_minus Min : App sluit soms niet goed af waardoor transacties door kunnen lopen.

COMMENTS