De beste vogelgeluiden apps

01.01.2020 Geplaatst in Android, iPhone, iPhone Apps door Terello

Iedereen vindt het wel lekker om de natuur in te gaan of te genieten van de buitenlucht. De frisse geuren die je tegemoet komen en de vogels die vrolijk fluiten. Het is dan natuurlijk wel leuk en handig voor de natuur- en vogelliefhebbers onder ons om te weten waar je eigenlijk naar luistert. Daarom hebben wij aan aantal vogelgeluiden apps voor iPhone en Android voor je uitgezocht, zodat je voortaan een naampje bij het beestje kan plaatsen. Mocht je toch niet van de buitenlucht houden? Geen probleem, dan kan je gewoon met 1 van de onderstaande apps de natuur bij je in huis halen. Zo hoef je niet je huis uit om alsnog te genieten van onze vrolijke fluiters.

Warblr – IOS

£4.99

Velen van jullie zijn wel bekend met de Shazam-app. Ideaal voor het herkennen van muzieknummers. Goed nieuws! Warblr is hetzelfde idee, alleen dan voor vogelgeluiden. Het is een app die vogelzang herkent. Het enige wat je hoeft te doen is een opname van het geluid te maken en Warblr zegt met welke vogel je mogelijk te maken hebt. De app geeft je vervolgens een top 3 van de meest waarschijnlijke hits, dit omdat er vaak meer vogels te horen zijn in 1 geluidsopname. Elke vogel is voorzien van een afbeelding en informatie, zodat je je goed kan verdiepen in het desbetreffende beestje. De Warblr-app is niet alleen voor jou persoonlijk handig, maar ook voor de wetenschap. Elke keer als jij een vogel waarneemt, wordt deze opgeslagen en gebruikt voor onderzoek naar het behoud van vogelsoorten. Deze app geeft je dus een mooie kans om onze gevederde vrienden een helpende hand te bieden.

1486137450_07_plus Plus: De app heeft een spraakrecorder, waardoor de resultaten zeer betrouwbaar zijn. Daarnaast helpt deze app ook bij aan het behoud van vogels.

1486137460_07_minus Min: De app is nog in ontwikkeling, is vooral gericht op Britse vogels en heeft dus nog niet alle vogelsoorten van Nederland.

De bronafbeelding bekijken

Tjilp! Vogels van Europa – IOS

€ 4,49

De vogelgeluiden app Tjilp! Is hetzelfde idee als Warblr. Om gebruik te willen maken van geluidsopnames moet je de bijbehorende app TjilpOMatic downloaden. Door middel van een spraakrecorder kan je vervolgens het vogelgeluid opnemen, waarna de app je vertelt uit een database van 448 soorten welke vogel nou zo prachtig aan het zingen is. Hierbij krijg je een afbeelding en bijbehorende informatie over de vogel. Ook kan je per vogelsoort geluidsfragmenten afluisteren. Deze app is beschikbaar voor iPhone en is ideaal voor als je wil weten welke vrolijke fluiter nu bij jou in achtertuin zit.

1486137450_07_plus Plus: Grote database van 448 vogelsoorten uit Europa.

1486137460_07_minus Min: Soms weinig informatie en slechte afbeelding per vogelsoort. Daarnaast alleen beschikbaar voor iPhone.

Afbeeldingsresultaat voor TjilpOMatic

TjilpOMatic – IOS

€ 3,99

TjilpOMatic is een geweldige app die vogelgezang kan identificeren. Je neemt het geluid op en de app gebruikt vervolgens automatische herkenning om de vogel te identificeren. Deze app heeft ook een vogelvriendelijke modus. Zo kan je zelfs langs broedgebieden en in natuurreservaten de app gebruiken zonder de inwoners te storen. Deze app kan overal gebruikt worden en vereist geen internetverbinding.

1486137450_07_plus Plus: De app vereist geen internetverbinding en heeft een vogelvriendelijke modus.

1486137460_07_minus Min: De app is niet gratis.

iPhone/iPad: TjilpOMatic - automatische vogelzang herkenning

Fluit – IOS

Gratis

De fluit-app is meer voor de gevorderde vogelkenner onder ons. Bij deze app wordt er vogelgeluid afgespeeld, waarna jij mag raden welke vogel erbij hoort. Zo leer je spelenderwijs hoe een merel, lijster, kraai en nog veel meer vogels klinken. Fluit is dus niet alleen erg informatief het is ook een leuke uitdaging. Hoeveel vogels weet jij te raden?

1486137450_07_plus Plus: De app heeft een spelmodus.

1486137460_07_minus Min: Bij deze app kan je geen gebruik maken van geluidsopnames.

 

Vogelgeluiden – IOS en Android

Gratis

De vogelgeluiden-app is voor de echte vogelliefhebbers. De app biedt de 24 meest voorkomende vogelgeluiden aan die je kan gebruiken om tot rust te komen. Natuurlijk kan je de geluiden ook als achtergrondgeluid opzetten tijdens je dagelijkse bezigheden. Of wat dacht je ervan als ringtone of wekker op je telefoon. De vogelgeluiden-app heeft dit allemaal en is geschikt voor vogelliefhebbers die hun gevederde vrienden graag dichtbij wanen.

1486137450_07_plus Plus: Bij deze app kan je de vogelgeluiden ook gebruiken als ringtone of wekker.

1486137460_07_minus Min: Deze app heeft maar een beperkt aantal geluiden die die weergeeft en heeft geen geluidsopname die je kan raadplegen.

100 vogelgeluiden – IOS en Android

Gratis

 Bij de 100 vogelgeluiden app kun je nog een stapje verder gaan. De naam zegt het al: 100 en meer vogelgeluiden voor jou om naar te luisteren. Bij elk geluid krijg je een afbeelding van de bijbehorende vogel te zien, zodat deze app ook nog eens leerzaam is. Wat ook handig is, is dat je geleidelijk aan je favoriete vogelgeluiden kan verzamelen en opslaan, zodat je voor elke activiteit of stemming het perfecte gezang klaar hebt liggen.

1486137450_07_plus Plus: Bij deze app kan je de vogelgeluiden ook gebruiken als ringtone of wekker. Daarnaast heeft de app een grote database die je kan raadplegen.

1486137460_07_minus Min: Deze app heeft geen geluidsopname die je kan raadplegen.

vogelgeluiden app 100 vogelgeluiden Tele2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na alle bovenstaande informatie wil je natuurlijk weten welke app als beste naar voren komt. Hier willen wij je graag een handje mee helpen. Wil je een vogelgeluiden app die aan de hand van opnames de vogel kan herkennen? Dan adviseren wij de app Tjilp. De app kost 4,49 maar dan heb je wel toegang tot een grote database van vogels uit Europa. Daarnaast kan de app aan de hand van geluidsopnames de vogel herkennen. Mocht je een vogelgeluiden app willen om gewoon te genieten en te relaxen? Dan is de 100 vogelgeluiden app echt iets voor jou. 100 en meer vogelgeluiden om te gebruiken voor meditatie, achtergrondgeluid, ringtone, wekker en ga zo maar verder. Genoeg keuzes! Dus zo zie je weer dat er voor iedereen, ook vreemde en vroege vogels, wat tussen zit.

COMMENTS