De beste wandel apps van 2020!

24.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

Heb jij al een wandel app op je iPhone of Android telefoon staan?  Misschien heb je al wel een wandel app geïnstalleerd, maar ben je nog niet zo tevreden over het functioneren ervan. Of misschien ben je al wel een tijdje aan het zoeken naar een functionele wandel app, maar heb je nog niet een goede kunnen vinden. Wij van Terello hebben in deze blog een lijst gemaakt van wandel apps die verrassende en prachtige routes aanbieden. Bij enkele apps krijg je leuke en informatieve informatie tijdens het wandelen, en bij andere kun je geheel je eigen routes zelf samenstellen. Zo staat er in dit lijstje ook zeker een geschikte wandel app voor jou bij! Heb je zelf nog een geweldige wandel app gevonden die je met ons wilt delen, of heb je een opmerking over een van de onderstaande wandelapps? Laat het ons weten via de reacties hieronder.

Vossenstreken (Gratis, iOS & Android) 

 Als ouders fervente wandelliefhebbers zijn, dan zullen de kinderen vroeg of laat ook een keer mee op pad gaan. Maar, zoals de meeste ouders wel zullen herkennen, is het niet altijd even makkelijk om je kinderen te enthousiasmeren om bijvoorbeeld de Brabantse vennetjes te gaan bekijken. Toch zal dit met de app Vossenstreken is een stuk makkelijker gaan. Deze app is ontwikkeld door het Brabants landschap, het Natuurmuseum Brabant en de Vlaamse stichting Kempens Landschap. In de app kun je 47 verschillende routes in Noord-Brabant en Vlaanderen vinden, die allen voorzien zijn van leuke opdrachten die je met je kinderen kan ondernemen. Daarnaast biedt de app overzichtelijke route informatie en een gedetailleerde kaart aan, zodat je nooit verdwaalt hoeft te raken!

1486137450_07_plus  PLUS – Ideale app voor een dagje weg met kinderen. De routes zijn niet te lang en daarnaast is deze wandel app voorzien van leuke en originele opdrachten voor kinderen.
1486137460_07_minus  MIN – Alleen  wandelroutes in Brabant en Vlaanderen.

 

Wandel app iphone android

 

Vitens Wandelroutes (Gratis, iOS & Android)

Het waterbedrijf Vitens heeft recentelijk een nieuwe wandel app ontwikkeld, waarbij wandelroutes worden aangeboden in de natuurgebieden die Vitens beheert. Tijdens de wandelroutes krijg je informatie over de verschillende plekken waar je langs loopt, leer je hoe de waterwinning precies werkt, en krijg je informatie over verschillende bezienswaardigheden. Er zijn in op dit moment 15 routes beschikbaar in waterwingebieden in Friesland, Overijssel, Gelderland, Flevoland en Utrecht.  Deze routes varieren van 4 t/m 12 kilometer.

1486137450_07_plus  PLUS – Unieke routes door waterwingebieden met leerzame info over waterwinning.
1486137460_07_minus  MIN – Beperkt aanbod van 15 routes.

Natuur Routes (Gratis, iPhone & Android)

 Als je vaker gaat wandelen ben je natuurlijk bekend met de organisatie Natuurmonumenten. Deze organisatie houdt zich bezig met het onderhouden van de vele natuurgebieden die Nederland rijk is. Naast dat dit voordelig is voor het behoud van ons mooie natuur, betekent dit ook dat zij precies weten waar de mooiste wandelroutes van Nederland liggen. In de app Natuur Routes kun je al deze routes op een overzichtelijke manier raadplegen. Door te zoeken op een plaatsnaam, of door een route te selecteren op een kaart, kun je heel makkelijk een route zoeken op bestemming naar keuze. Een leuk aspect van de app is dat de routes zijn voorzien van commentaar van boswachters, waardoor je telkens weer wat nieuws leert over het gebied waar je wandelt. Daarnaast is het ook erg handig dat je de routes kunt downloaden. Een grote aanrader, dus!

1486137450_07_plus  PLUS – Groot aanbod van routes. Routes kunnen offline opgeslagen worden, en zijn voorzien van allerlei handige informatie.
1486137460_07_minus  MIN – GPS-functie kan soms vast lopen.

wandel app iphone android

TOPO GPS Nederland  (€ 3,99 – iPhone, Android)

 Sommige wandelaars willen niet afhankelijk zijn van een beperkt aanbod van wandelroutes, en zoeken dus wandelingen op allerlei websites of creëren zelf hun routes op de computer door middel van een GPX bestand. Speciaal voor deze wandelaar is er een app genaamd TOPO GPS Nederland die jou de mogelijkheid geeft om deze kaarten te raadplegen op je smartphone. De app maakt gebruik van een gedetailleerde topografische kaart van Nederland, en kan jouw opgeslagen routes tonen zonder gebruik te maken van internetverbinding. Ideaal bijvoorbeeld om de routes van NS-wandelingen te wandelen!

1486137450_07_plus  PLUS – Ideaal voor wandelaars die zelf routes willen creëren of routes willen lopen van externe aanbieders. Handige navigatiefunctie.
1486137460_07_minus  MIN – Je betaalt eenmalig 3,99.

 

Wandel app iphone android Wandel app iphone android

Wandelen  (Enkele gratis routes, variërende prijzen per route-pakket – iPhone & Android)

Van alle apps uit dit lijstje biedt Wandelen het grootste aanbod aan routes aan. Door dit grote aanbod aan routes is deze app een belangrijke speler op het gebied van wandelapps. Er zijn enkele honderden routes in de app gratis te downloaden, voor de overige routes moet je eerst betalen. Bij het selecteren van de routes is het wel belangrijk om eerst te kijken of er een GPS functie aanwezig is, dit is namelijk niet bij alle routes het geval. Een groot voordeel van de apps is dat de routes zijn geselecteerd door media zoals Rootz magazine, Wandel magazine en Trouw, waardoor je altijd originele en verassende routes kunt gaan wandelen.

Daarbij is het ook slim om van te voren even op de website van Wandelingen.nl te kijken. Daar kun je namelijk alle routes in de app gratis bekijken, en kun je zo heel makkelijk bepalen welke wandelroute je gaat lopen.

1486137450_07_plus  PLUS – Groot aanbod (5000) van routes in Nederland.
1486137460_07_minus  MIN – Sommige routes hebben geen GPS functie, route-pakketten zijn vrij prijzig.

Wandel app iphone android Wandel app iphone android

Klompenpaden (Gratis, iPhone & Android)

Misschien ben je tijdens het wandelen weleens de bordjes van Klompenpaden tegengekomen. Grote kans dat dit in een Gelders of Utrechts weiland is geweest, want de routes van Klompenpaden lopen namelijk door de agrarische natuurgebieden van deze twee provincies. De organisatie achter Klompenpaden heeft besloten om een app te ontwikkelen om deze routes beschikbaar te maken aan het publiek, en dat is goed gelukt! In de app Klompenpaden heb je toegang tot een selectie prachtige wandelroutes die kriskras door de mooiste gebieden van Utrecht en Gelderland lopen. Je kunt er voor kiezen om je GPS in te schakelen, wat heel handig is aangezien je dan een notificatie krijgt wanneer je bij een informatiepunt komt. Hier krijg je dan informatieve video’s, artikelen of foto’s te zien over bezienswaardigheden tijdens je route. Een nadeel van de app is echter dat je niet kunt zoeken op locatie, wat jammer is als je een bepaalde locatie op het oog hebt.

1486137450_07_plus  PLUS – Mooie routes, waarbij bezienswaardigheden tijdens de routes worden uitgelicht door middel van informatieve media.
1486137460_07_minus  MIN – Er is geen zoekfunctie waarbij je routes op basis van locaties kunt zoeken.

Wandel app iphone android Wandel app iphone android

 

RouteYou (Enkele gratis routes, voor de rest is een Plus account nodig, iOS & Android)

De app RouteYou bestaat uit verschillende routes die al op de website van RouteYou aanwezig zijn.  Naast wandelroutes biedt de app ook wielerroutes, ruiterroutes en zelfs skeelerroutes aan. Het grote aanbod van wandelroutes op RouteYou is zeker een groot voordeel.  Daarnaast biedt de app handige functies, zoals verschillende meldingen van bezienswaardigheden langs de route en een handige zoekfunctie.

Wandel app iphone android Wandel app iphone android

1486137450_07_plus  PLUS – Groot aanbod van routes, met handige functies.
1486137460_07_minus  MIN – Als je routes wilt downloaden, zul je per route eenmalige kosten moeten betalen.

Wandelzapp (Eerste route gratis, rest betaald –  iOS & Android)

De app van Wandelzapp wordt vaak genoemd door wandelaars. Dit is ook niet zo vreemd, aangezien zij meer dan 800 zorgvuldig geselecteerde routes aanbieden door heel Nederland. Deze routes worden overgenomen van de populaire website Wandelzoekpagina. De app is voorzien van een kaart, waar je de routes op kunt zien. Het nadeel van de app is dat alleen de eerste route gratis is, en dat je voor de rest van de routes moet betalen. De routes zijn hier nog aan de prijzige kant, per route betaal je namelijk € 2,29 op je Android telefoon en € 1,79 op je iPhone. Hierbij kun je dan wel een jaarabonnement afsluiten, wat de routes aanmerkelijker goedkoper maakt. Deze kun je afsluiten voor € 12,99 per jaar.

1486137450_07_plus  PLUS – Zorgvuldige geselecteerde routes.
1486137460_07_minus  MIN – Prijzige routes zonder jaarabonnement

wandelapp iphone android wandelapp iphone android

 

COMMENTS