Error 53 bij iPhone

27.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Jan-Peter - Terello

De Error 53 bij iPhones is een wereldwijd probleem. Error 53 verschijnt wanneer de iPhone niet bij Apple zelf, maar bij een extern bedrijf is gerepareerd. iPhone gebruikers met deze error kunnen veel last van deze foutmelding ondervinden. Ze weten vaak niet wat error 53 inhoud en hoe deze kan worden opgelost. Wij van Terello zouden deze gebruikers graag helpen door ons licht op deze situatie te laten schijnen. Deze blog helpt iPhone gebruikers te begrijpen wat error 53 inhoud en of het opgelost kan worden of niet.

Error 53 

Om te beginnen willen we graag duidelijk maken wat error 53 nou precies is en waar het vandaan komt. Error 53 treedt op als een iPhone gebruiker zijn of haar Touch ID fingerprint sensor/ Home button laat herplaatsen door een externe partij en vervolgens de iPhone update naar iOS 9 of hoger. Sommige iPhone gebruikers hebben aangegeven dat error 53 ook kan optreden zonder vervanging door een externe partij. Klanten zeiden dat ze de error ook kregen als ze een licht beschadigde of loszittende home button hadden.

Error 53 wordt grotendeels zoals al eerder vermeld veroorzaakt door reparaties van externe partijen. Dit komt omdat deze externe partijen geen recht hebben op originele Apple producten. Alleen Apple zelf maakt gebruik van originele Apple onderdelen. Dit omdat zij simpelweg hun onderdelen niet verkopen aan derden. Er zijn veel bedrijven die claimen originele fabrieksonderdelen te gebruiken, maar als zij geen officieel gecertificeerd Apple bedrijf zijn, is dat dus onterecht. Terello maakt ook geen gebruik van originele onderdelen. Wij kopen daarentegen wel uitsluitend onderdelen van de hoogste kwaliteit, die nagenoeg overeenkomen met de onderdelen die Apple gebruikt. Daarom kunnen wij ook 1 jaar garantie geven op al onze reparaties.

Error 53

Terello reparatie

De oorzaak van het error 53, zo wordt gezegd, ligt aan het vervangen van de home button. Dit is echter bij Terello niet het geval. De home button is namelijk gekoppeld aan het moederbord. Matchen deze niet langer, dan is de kans inderdaad groot dat er een error 53 optreed waarna de iPhone onbruikbaar wordt. Apple doet dit bewust uit veiligheidsoverweging, zodat wanneer een toestel is gestolen, niet de homebutton vervangen kan worden om zo de ontgrendeling met de vingerafdruk van de eigenaar te omzeilen. Wat dus niet klopt is dat je iPhone kan detecteren of er gebruik is gemaakt van originele componenten, maar alleen of de home button match met het moederbord. Maar schroom niet. Wij van Terello vervangen alleen het scherm, en laten de homebutton intact. Het is helaas niet mogelijk om ook de home button te vervangen. Natuurlijk kunt u ook uw iphone laten repareren door Apple. Echter zijn de prijzen hiervan aanzienlijk hoger. Een scherm reparatie valt namelijk niet onder de garantie.

We hopen hiermee duidelijk te scheppen over alle berichten over de iPhone reparaties, en we staan altijd voor u klaar om te helpen met uw iPhone reparatie.

 

COMMENTS