Error 53 bij iPhone

27.01.2016 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Jan-Peter - Terello

Er is veel te doen geweest over de Error 53 bij iPhones. Deze zou verschijnen wanneer je je iPhone niet bij Apple zelf zou laten repareren maar bij een extern bedrijf. Wij geven graag onze toelichting op deze berichtgeving.

Fabrieksonderdelen

Om te beginnen willen we graag duidelijk maken dat alleen Apple zelf gebruikt maakt van originele Apple onderdelen. Dit omdat zij simpelweg hun onderdelen niet verkopen aan derden. Er zijn veel bedrijven die claimen originele fabrieksonderdelen te gebruiken, maar als zij geen officieel gecertifieerd Apple bedrijf zijn, is dat dus onterecht.

Ook wij gebruiken geen originele onderdelen, maar kopen daarentegen wel uitsluitende de duurste kwaliteit onderdelen, die nagenoeg overeenkomen met de onderdelen die Apple gebruikt. Daarom kunnen wij ook 1 jaar garantie geven op al onze reparaties.

Error 53

Error 53

Dan het error 53 probleem. Er wordt her en der gesteld dat bij een scherm reparatie ook altijd de homebutton wordt vervangen. Dit is bij Terello zeker niet het geval. De homebutton is namelijk gekoppeld aan het moederbord. Als deze niet meer matchen, is de kans inderdaad groot dat er een error 53 optreed, waarna de iPhone onbruikbaar wordt. Apple doet dit bewust uit veiligheidsoverweging, zodat wanneer een toestel is gestolen, niet de homebutton vervangen kan worden om zo de ontgrendeling met de vingerafdruk van de eigenaar te omzeilen.
Wat dus niet klopt is dat je iPhone kan detecteren of er gebruik is gemaakt van originele componenten, maar alleen of de homebutton match met het moederbord.
Maar zoals gezegd vervangen wij alleen het scherm, en laten we de homebutton intact. Wij kunnen de homebutton helaas dus ook niet repareren.

Reparatie door Apple

Natuurlijk kunt u ook uw iphone laten repareren door Apple. Echter zijn de prijzen hiervan aanzienlijk hoger. Een scherm reparatie valt namelijk niet onder de garantie.

Prijzen reparaties door Apple

We hopen hiermee duidelijk te scheppen over alle berichten over de iPhone reparaties, en we staan altijd voor u klaar om te helpen met uw iPhone reparatie.

 

COMMENTS

Plaats een reactie