Foto bewerken apps: Dit zijn de beste! [2020]

18.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

Stel: je bent op vakantie, je hebt een prachtige foto’s gemaakt, en je zou die graag willen delen met al je trouwe volgers op Instagram, Facebook en andere kanalen. Maar tot je grote spijt zitten er ook een paar foto’s die niet helemaal goed gelukt zijn. Sommige foto’s zijn te licht, en andere juist weer te donker. Toch zijn dat juist wel de momenten die je graag met andere mensen wilt delen. Wat doe je dan? Nu zijn er best veel goede apps voor je iPhone die je kunt gebruiken om de foto’s te bewerken en een professionele look te geven. Dit betekent niet dat deze apps slechts een simpele ‘Instagram’ filter aanbrengen, maar ook verschillende functies bieden die je kan gebruiken om de kleuren en belichting te veranderen of het formaat te wijzigen. Om dat er veel verschillende apps zijn die jij kunt gebruiken om foto’s mee te bewerken, heeft Terello voor jou een handig lijstje gemaakt met de beste ‘foto-bewerk-apps’ van dit moment.

Snapseed (Gratis)

foto bewerken appHet is moeilijk om een blog te schrijven over fotografie-apps zonder de app Snapseed te noemen. Deze app staat alom bekend als een app die zeer eenvoudig in het gebruik is, maar juist heel uitgebreid is in zijn functies en mogelijkheden. De belangrijkste functies die deze app biedt is dat je heel makkelijk de belichting, kleur en de focus kunt aanpassen. Dit zijn wellicht de basisfuncties, maar juist bij Snapseed zijn deze heel makkelijk in het gebruik. Daarnaast is de healingtool een erg belangrijke en handige functie, die je kunt gebruiken om ongewenste objecten te verwijderen uit je beeld. Eerlijk is eerlijk: het werkt niet altijd even smooth, maar juist als het object vrij gecentreerd staat is de kans op slagen best groot. Daarnaast biedt de app ook allerlei fraaie filters aan, waardoor je toch net even die foto naar een hoger level tillen (zij het met mate gebeurt, natuurlijk).

Filterstrom Nue (€3,99)

foto bewerken app Voor de iPhone gebruiker die al wat meer gewend is aan foto bewerking software zoals Photoshop en Lightroom is de app Filterstorm Neue wellicht wat natuurlijker. Met deze app kun je namelijk de kleuren van je foto bewerken door het bekende ‘RGB-curven-systeem’. Hierbij wijzig je het contrast en de belichting van de foto door de RGB curven te verslepen. Filterstrom Neue is eigenlijk de enige app die dit systeem gebruikt, wat maakt dat deze app ook qua kleurbewerking professioneler is dan de andere apps in de markt. Andere handige functies van Filterstorm Neue is dat je verschillende aanpassingen kunt maken in de foto’s door de masking brush, waardoor je verschillende objecten in je foto’s kunt verwijderen en de linear en gradient filters die kleuren van je foto’s net even wat omhoog kunnen trekken.
 

VSCO (Gratis)

foto bewerken appHet minimalistische design van VSCO laat eigenlijk al zien dat de app voornamelijk gericht is op gebruiksvriendelijkheid. De app heeft enkele goede basisfuncties, waardoor je de foto’s heel snel en makkelijk kunt aanpassen. Maar afgezien van deze functies, staat de app voornamelijk bekend om het grote scala filters dat de app biedt. Hierbij kan er gekozen worden voor filters die de gehele sfeer van een foto kunnen veranderen (zoals bijvoorbeeld filters die het effect van een analoge camera nabootsen) of juist filters die een subtiele, zachte tint aan de foto aanbrengen. Tijdens de keuze voor een filter kun je kiezen hoe sterk de filter aanwezig moet zijn. Daardoor kun je, geheel naar eigen smaak, heel snel beslissen of een filter je foto verrijkt of juist verpest.

Enlight (€3,99)

De laatste app in dit rijtje, is een app die heel geschikt is om al je creatieve uitspattingen in kwijt te kunnen. Enlight biedt namelijk verschillende functies waarmee je allerlei onderdelen aan de foto kan toevoegen. Zo heeft de app bijvoorbeeld allerlei schets en schilder-tools, die jouw foto een artistieke look kunnen geven. Ook kun je met filters, vormen en frames en andere foto-montage onderdelen de foto geheel aanpassen aan je eigen smaak. Vanwege de vele uitgebreide mogelijkheden is de app wat lastiger te leren dan Snapseed en VSCO, maar uiteindelijk voelen ook deze functies op een gegeven moment heel intuïtief aan.

Welke app is het meest geschikt voor jou?

 Zoals je kunt lezen, heeft iedere app weer zijn eigen voor en nadelen. Ben je bereid om wat te betalen voor een app, of vind je het fijn dat je ook met een goede, gratis app uit de voeten kan? Voor de beginners zijn apps zoals VSCO en Snapseed hele makkelijke apps om te experimenteren en op een snelle manier hele mooie eindresultaten te krijgen. Voor de mensen die toch wat meer ervaring hebben in het bewerken van foto’s en toch wat meer mogelijkheden zoeken in een app is het meer aan te raden om voor een app als Filterstorm Neue of Enlight te kiezen.
COMMENTS

Plaats een reactie