Last van hooikoorts? Dé 4 beste hooikoorts apps!

05.01.2020 Geplaatst in Android, iPad, iPhone door Jan-Peter - Terello

De vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt, en de temperatuur schiet omhoog. De winterdip is voorbij en het wordt weer voorjaar. Terwijl je lekker aan het genieten bent in je achtertuin voel je de jeukerige ogen alweer opkomen. Ja hoor, het is weer zo ver, de pollen zijn er weer! Dit wil je natuurlijk voorkomen door goed voorbereid de deur uit te gaan, wij helpen jou daar graag bij. Wij hebben de 4 beste pollen en hooikoorts apps voor jou op een rijtje gezet! Download ze snel en wees je allergie de baas!

Hooikoortsradar

Deze informatieve en overzichtelijke hooikoorts app van Hooikoortsradar bestaat uit een aantal onderdelen. Het meerdaagse verwachtingskaartje, dit geeft een beeld van de te verwachten hooikoortsklachten voor vandaag, en de komende 4 dagen op je telefoon. Het Pollenjournaal, bioloog Maurice Martens van Pollennieuws schrijft een uitgebreid journaal met de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van pollen. Welke bomen, grassen of kruiden staan momenteel in de bloei? Welke weersfactoren hebben momenteel invloed op de pollendruk? Zo kom jij dus niet voor verrassingen te staan! Je kan zelfs aangeven hoeveel last je momenteel hebt van hooikoorts, hierdoor krijg je vervolgens een terugkoppeling van alle meldingen van andere gebruikers op die dag, waardoor je kan zien wat het algemene beeld is.

5 hooikoortsapps die het pollenseizoen inzichtelijk maken - Blog ...

A. Vogel Hooikoorts

De naam A. Vogel Hooikoorts zeg het al, deze hooikoorts app is ontwikkeld door A. Vogel, een bedrijf wat homeopathische middelen ontwikkeld. Ze geven je dagelijks de laatste informatie over pollen in de lucht tijdens het hooikoorts seizoen. Je kan het hooikoorts weerbericht per dag bekijken op je iPhone of Samsung, en voor de komende dagen van de rondvliegende pollen bij jou in de buurt. Ook kan je informatie vinden over producten wat A. Vogel adviseert om te gebruiken tijdens de hooikoorts periode. Mocht je kleurenblind zijn, dan kan je zelfs de kleurenblind-modus instellen bij de instellingen. Hier kan je ook locaties toevoegen of verwijderen wat ook wel handig is, zodat jij de pollen kan ontlopen!

Hooikoorts-app voor iPhone en Android | pollenweerbericht | A.Vogel

Weer & Radar

Als je onze blogs leest en onze handige tips uitprobeert heb je deze handige Weer&Radar app misschien al wel gedownload, en op je iPhone of Samsung staan. Op deze app kan je bij het kopje ”Stuifmeelinfo” kijken welke bomen, grassen en kruiden in de bloei staan en waar je voor uit moet kijken. Je kan het per dag en voor de aankomende dagen in de gaten houden, dan weet jij precies welke dagen je beter bepaalde gebieden kan vermijden, super handig!

Weer & Radar reclamevrij - regenradar - Apps op Google Play

Weeronline

Last but not least! De Weeronline app! Naast dat het ook een enorm handige en veelzijdige weer app is, kan je in deze app ook weer het kopje van de hooikoortsverwachting vinden. Met een simpele kleuren legenda heb je meteen het overzicht van welke bomen, grassen of kruiden je op dat moment het meeste last van kan krijgen. Mocht je niet teveel apps op je iPhone of Samsung willen hebben is deze weer app dus ideaal, van reumaverwachting, migraineverwachting tot hooikoortsverwachting én weersverwachting heb je direct alles in 1!

Hooikoorts apps: de pollen te lijf met deze vier apps

Hopelijk kan jij door gebruik van deze hooikoorts apps je allergie weer een beetje de baas.

COMMENTS