iPhone gestolen? Zo maak je je iPhone boefproof!

07.04.2018 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Terello

Je iPhone gestolen. Misschien heb je het wel eens meegemaakt. Je voelt je zakken voor de duizendste keer na. Alle tassen, jassen en zakken overhoop. Kan die dan toch thuis liggen? Of misschien op het werk. Of misschien ligt nog wel aan de oplader bij die vriend waar je gisteren was? Op een gegeven moment moet je er toch aan geloven: je iPhone is gestolen en op dit moment kun je er slechts voor zorgen dat je ‘m terug krijgt en dat de dief zo min mogelijk informatie van je kan stelen. Wij laten je in deze blog zien hoe je de schade moet beperken en hoe je iPhone voor de volgende keer volledig boefproof kunt maken. 

iPhone zoeken via Zoek mijn iPhone

Het eerste wat je moet doen als je iPhone wordt gestolen, is om naar iCloud.com te gaan en daar via Zoek mijn iPhone je iPhone te gaan achterhalen. Als jij namelijk de functie Zoek mijn iPhone hebt ingeschakeld, kun je daar de locatie van je iPhone achter halen. Dit doe je door in te loggen op iCloud.com, vervolgens in het menu Zoek mijn iPhone te selecteren, waarna je daar op een kaart de locatie van je iPhone kunt zien.

Find my iPhone uitzetten

Verloren-modus inschakelen via Zoek mijn iPhone

Als jij vervolgens weet of je iPhone gestolen is en/of je die gewoonweg verloren bent, dan kun je de Verloren-modus inschakelen via iCloud.com. Hierbij kun je een toegangscode instellen, en kun je een tekst en een telefoonnummer op de iPhone inschakelen. De iPhone is dan niet meer toegankelijk voor personen zonder de toegangscode. Jij kunt daarnaast nog wel de locatie van de iPhone zien, mits de iPhone ingeschakeld blijft. Het is echter zeer mogelijk dat diegene die de iPhone gestolen heeft, de iPhone uitschakelt zodat jij niet meer de locatie kunt zien. Hierbij zul je dan een grijze stip voor de iPhone zien staan, wat betekent dat de iPhone offline is.

Informatie wissen van iPhone via Zoek mijn iPhone 

Om er dus zeker van te zijn dat niemand de informatie van je iPhone te pakken weet te krijgen kun je er ook voor kiezen om de informatie van je iPhone te wissen. Dit kun je doen zolang je iPhone online is. Maar zodra je de informatie wist van je iPhone, zorg je er ook voor dat je de iPhone via Zoek mijn iPhone niet meer kunt vinden. Dit betekent dus dat je er voor zorgt dat dieven niets meer aan je iPhone kunnen hebben, aangezien die niet meer kunnen gebruiken, maar ook dat jij je iPhone niet meer terug kunt vinden. Het is goed om dit in je overweging mee te nemen en eigenlijk altijd een reservekopie te maken van je iPhone!

iphone boefproof

 iPhone beveiligen tegen diefstal

Om je iPhone volledig boefproof te maken is het goed om alvast wat veiligheidsmaatregelen te nemen. Hierbij kun je denken aan een ingewikkelde toegangscode, het instellen van de vingerafdrukscanner, het verbergen van de informatie van Whatsapp berichten op de homescreen, of de functie instellen waarbij de gegevens van je iPhone worden gewist als iemand 10x de verkeerde code invoert. Al deze tips hebben wij voor jou in een handige blog gegoten, waarbij wij je adviseren wat de beste tips zijn om je iPhone gegevens te beschermen tegen diefstal! 

iPhone beschermen tegen slijtage

Daarnaast is het natuurlijk erg lastig als je iPhone kapot valt op de grond, of als je batterij erg snel leeg gaat. Wat doe je dan? Er zijn natuurlijk wel tips die ervoor kunnen zorgen dat je iPhone minder snel vol raakt, maar als je iPhone kapot of versleten is, moet deze natuurlijk gemaakt worden. Dan is het goed om Terello te bellen voor een iPhone reparatie. Het voordeel van Terello is namelijk dat zij binnen 24 uur bij jóú op locatie zijn, om ter plekke een iPhone reparatie uit te voeren. Hier mee zorg je ervoor dat je iPhone zo snel mogelijk weer gemaakt is en dat je zo snel mogelijk online bent. Ideaal, toch?

 

 

COMMENTS

Plaats een reactie