Kook apps: de beste apps van 2020!

10.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Jan-Peter - Terello

Kook apps: je hebt ze in veel verschillende soorten en maten. Er zijn een paar goede kook apps van Nederlandse bodem te vinden, maar het overgrote merendeel is toch vaak Engelstalig. Wij hebben gekeken naar wat de beste kook apps voor de iPhone van dit moment zijn, en daarbij hebben wij vooral gekeken naar hoe speciale extra’s die de apps bieden. Zo hebben wij een app waarbij je precies kunt instellen hoe je een recept zou willen hebben, maar is er ook een app waarbij je in handige instructievideo’s precies kunt zien hoe je het gerecht moet klaar maken. Zo zit er bij de  onderstaande apps vast wel een app tussen die ook voor jou geschikt is!  

1. Yummly – Recepten in het Engels 

De app Yummly heeft een enorm grote database waar jij als kookliefhebber heel veel nieuwe recepten in kunt ontdekken. De app heeft een enorm goede zoekfunctie. Door je verschillende voorkeuren aan te geven, kun je namelijk precies het recept ontdekken wat jij wilt. Ben je bijvoorbeeld aan het diëten maar wil je wel graag lekkere kip klaarmaken? Dan kun je dat hier precies aangeven. Maar de app biedt ook ruimte voor zelf experimenteren en eigen creativiteit.

 

kook apps iphone 2017

1486137450_07_plus  PLUS – Recepten op maat!
1486137460_07_minus  MIN – Amerikaanse maten en eenheden

2. Sidechef – Gesproken instructies tijdens het koken

Vind jij het ook altijd zo irritant om door een boek te bladeren of op je schermpje te kijken tijdens het koken? Zou je niet liever willen dat er een of andere masterchef naast je stond die jou heel eenvoudig instructies kon geven tijdens het koken? Nou, het mooie is: dat bestaat dus in de vorm van de app Sidechef. In deze app kun je namelijk kiezen uit veel verschillende recepten, waarna je ook verschillende stappen moet volgen om het recept klaar te maken. Een handige functie van de app is dat je heel eenvoudig kun instellen voor hoeveel personen je het maakt, waarna de app zelf ook het recept gaat aanpassen. Zo maak je nooit meer teveel of te weinig voedsel
kook apps iphone 2017

1486137450_07_plus  PLUS – Steminstructies
1486137460_07_minus  MIN – beperkt aanbod recepten

3. Cookpad – Recepten delen met elkaar

Ben jij iemand die graag recepten deelt met vrienden en familie? Dan is deze app écht wat voor jou! Deze app biedt namelijk een platform aan waar je heel makkelijk je recepten kunt delen, kunt reageren op elkaar en ook op elkaars recepten kunt reageren. Je kunt heel makkelijk een foto delen, en laten zien wat de beste manier is om het gerecht klaar te maken. Daarbij moet je natuurlijk wel een vaste basis met mensen creeren, dus daarbij is het de kunst om zoveel mogelijk vrienden uit te nodigen, zodat je elkaar kan inspireren door de verschillende gerechten die je maakt.

kook apps iphone 2017

1486137450_07_plus  PLUS – Leuke manier om recepten te delen
1486137460_07_minus  MIN –  Vrij onoverzichtelijk

4. Kitchen Stories – Instructievideo’s van gerechten

De app Kitchen Stories is een mooie vormgegeven app, met een redelijk aantal gerechten waar je uit kunt kiezen. Het voordeel van de app is dat een groot aantal van de gerechten instructievideo’s hebben die je kunt volgen. Zo weet je precies hoe je het beste de asperges kunt snijden, of welke gedeelte van de vis je het beste kunt laten zitten. In de app staan Engelstalige en Nederlandstalige recepten, daarin kun je kiezen wat voor jou het fijnste is. Het voordeel van de app is dat je precies kunt zien hoe lang het duurt en hoe moeilijk het is om het gerecht klaar te maken.  Erg handig voor sommigen van ons om te weten!

kook apps iphone 2017

1486137450_07_plus  PLUS – Professionele tips, mooie vormgeving, uitgebreid aanbod recepten.
1486137460_07_minus  MIN –  Engelse- en Nederlandstalige recepten door elkaar.

 

kook apps iphone

 

 

COMMENTS
  1. Ik mis nog een Nederlandse kook app, zoals Receptenmaker.