Muziek apps 2020: Ontdek nieuwe muziek met deze apps!

23.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

Kun je nog die tijd herinneren dat je muziek via CD’tjes op je computer moest importeren om deze daarna op je MP3 speler te zetten? Voor sommigen van ons lijkt dit al eeuwen geleden, terwijl anderen zich nog goed kunnen herinneren hoe het voelde om alleen een LP te kopen. Kortom:  tijden zijn erg veranderd. Het enige wat je nu hoeft te doen is een Spotify account aan te maken op je iPhone of Android telefoon, een afspeellijstje aan te maken, en je gouwe ouwe hits kun je op elk moment aanzetten. Maar ondanks dat de toegang tot miljoenen artiesten een ontzettend groot voordeel is, kun je soms ook niet meer kiezen. Dan kan het handig zijn als je wat hulp krijgt! Wij laten je in deze blog zien wat de leukste muziek apps zijn om nieuwe muziek te ontdekken!

Pandora

Radio luisteren? Dat is toch eigenlijk niet meer nodig? Klopt. Podcasts, YouTube, Spotify en andere muziek apps hebben dit vrijwel onnodig gemaakt. Toch is de radio-app van Pandora wel zeer handig. Deze app selecteert namelijk heel specifiek, allerlei muziek op basis van artiesten, nummers of genres die jij veel luistert of leuk vindt. Daarnaast kun je ook naar radiostations van anderen luisteren. Ideaal om nieuwe inspiratie op te doen!

muziek apps iphone muziek apps iphone

Tidal

Ben jij een audio-fanaat, en luister jij daarom ook alleen hoge kwaliteit muziek? Ongetwijfeld heb jij een mooie koptelefoon, waarmee je precies kunt horen hoe goed de kwaliteit van muziek is.  Muziekdiensten zoals Spotify of Deezer hebben jou daarom ook nooit getrokken. Dan kan de nieuwe dienst van Tidal misschien wel interessanter voor jou zijn. Deze dienst biedt namelijk voor een vast bedrag in de maand een groot aanbod van hoge kwaliteit muziek aan. Kijk voor de specifieke prijzen van de app bij de beschrijving in de App Store. 

muziek apps iphone

VEVO

Soms is horen niet genoeg. Met de app van VEVO kun jij verschillende muziek-video’s en live-concerten bekijken van veel verschillende artiesten. De app geeft de je mogelijkheid om eigen playlisten aan te maken, op basis van genres. Daarnaast kun je ook live meekijken met verschillende concerten, en biedt de app een groot scala van HD concert registraties. Daar kun je je dus wel even in verliezen!

Soundcloud

De app van Soundcloud is een gigantisch populaire app, die zeer geschikt is om je favoriete artiesten te volgen en om nieuwe artiesten te leren kennen. Het werkt als een social-media platform, waar zowel kleine artiesten als grote artiesten hun muziek op plaatsen. Bij elke artiest zie je weer aanbevelingen, wat heel erg handig is omdat je zo ook minder bekende artiesten leert kennen. Daarnaast kun je ook zelf muziek uploaden, dus mocht je nog je creatieve uitspattingen ergens willen laten: Soundcloud is the way to go!

 

muziek apps iphone muziek apps iphone

 

 

 

COMMENTS