Muziek op je iPhone zetten: zó doe je dat!

26.01.2020 Geplaatst in iPad, iPhone, Tips & Tricks door Terello

Ben je op zoek naar een snelle manier om muziek op je iPhone of iPad te zetten? De snelste en de makkelijkste manier om je muziek te verplaatsen naar je iOS apparaat, is door je muziek te importeren naar het programma iTunes. Wij laten je stap voor stap zien hoe je je muziek moet importeren naar iTunes en hoe je iTunes kunt gebruiken, om al je muziek binnen een paar minuten op je iPhone of iPad te zetten!

Stap 1 – Download iTunes 

Voor het overzetten van gegevens (foto’s, bestanden, muziek) naar je iPhone of iPad, heb je het programma iTunes nodig. Bij een Apple computer is het programma al automatisch geïnstalleerd, bij een Windows computer moet je het programma iTunes downloaden. Heb je het programma al geïnstalleerd, maar nog niet recent bijgewerkt? Dan kunnen wij je aanraden om dit eerst te doen.

Stap 2 – Muziek importeren in iTunes

Muziek importeren naar iTunes is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is een bestand vanaf je bureaublad of van een map naar iTunes te slepen. Selecteer een bestand, sleep dit bestand naar het venster van iTunes, en je muziekbestand wordt automatisch toegevoegd aan de iTunes bibliotheek. Een andere manier is door naar ‘Bestand’ te navigeren, en ‘Aan bibliotheek toevoegen’ of ‘Map aan bibliotheek toevoegen’ te selecteren.

Stap 3 – Muziek op iPhone of iPad zetten vanaf iTunes

Er zijn twee verschillende manieren om muziek vanaf je iTunes bibliotheek op je iPhone of iPad te zetten. Zo kun je er voor kiezen om de muziek in je iTunes bibliotheek automatisch te laten synchroniseren met je iPhone of iPad. Elke keer als je muziek toevoegt aan je iTunes bibliotheek, en de iPhone of iPad aan je computer koppelt, wordt al je muziek automatisch aan je iPhone of iPad bibliotheek toegevoegd. Deze functie kun je inschakelen door in iTunes naar de optie ‘Muziek’ aan de linkerkant van het scherm te navigeren. Daar kun je de functie ‘Synchroniseer muziek’ aanvinken, en beslissen of je de gehele muziekbibliotheek wilt laten synchroniseren of alleen bepaalde afspeellijsten, artiesten, album of genre’s.
Heb jij veel muziek in je iTunes bibliotheek staan, en wilt je daarom liever zelf beslissen welke muziek er allemaal op je iPhone of iPad komt te staan? Dan kun je beter de muziek handmatig overzetten naar je iPhone of iPad. Bij deze functie is het voordeel dat je veel geheugenruimte kunt besparen, en dat je iPhone of iPad niet telkens alle muziek synchroniseert wanneer je je iPhone of iPad aan je computer aansluit. Je kunt de muziek handmatig op je iPhone of iPad zetten, door de bestanden in het iTunes programma naar het iPhone apparaat te slepen. Dit doe je door naar optie Muziek onder het kopje Bibliotheek te navigeren, daar de muziekbestanden te selecteren en deze te verplaatsen naar de optie Muziek die staat vermeld onder je iOS apparaat. Ook kun je met je rechtermuisknop het bestand selecteren, en dan voor de optie ‘Voeg toe aan apparaat’ te kiezen.

Stap 4 – Geheugenruimte van iPhone of iPad vol?

Als je besluit om veel muziek op je iPhone of iPad te zetten, is de kans natuurlijk groot dat het geheugen van je iPhone of iPad heel snel vol zit. Aangezien je altijd je favoriete muziek bij de hand wilt hebben, moet je daarom een manier vinden om overbodige bestanden te verwijden van je iPhone of iPad. Aangezien er veel verschillende manieren hier voor bestaan, laten wij je in een handige blog zien wat de beste technieken zijn om heel snel overbodige ruimte vrijmaken. Zo kun je altijd en overal je favoriete muziek luisteren op je iPhone of iPad, zonder dat je allerlei foto’s of apps moet verwijderen! Succes!
COMMENTS
  1. Na vorige week nog steeds lentekriebels? | Eye Connection says:

    […] Je maakt je mobiel nog meer eigen door bijvoorbeeld je apps in mapjes op te delen. Zo wordt de achtergrond niet alleen duidelijker, maar je telefoon is ook meteen een stuk overzichtelijker. Een leuke kleur en emoji’s geven je telefoon daarnaast dat vrolijke lentegevoel. Om het nog meer naar eigen wens in te vullen, kun je zelfs je eigen ringtone maken. Hoe je dit doet lees je in dit blog. […]