De 6 beste restaurant apps voor iPhone [2020]!

09.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

Stel, je bent gezellig op een stedentrip en je krijgt al best zin in eten. Vaak ga je met een stedentrip naar een vreemde stad, dus je hebt eigenlijk geen idee waar de leukste restaurantjes zijn. Daarbij is het ook zo dat je onderscheidingsvermogen wordt beïnvloedt als je honger hebt, waardoor je toch vaak belandt bij een restaurant waar je enorme bedragen moet neerleggen voor middelmatige kwaliteit. Daarom kan het erg fijn zijn als je hulp krijgt bij het zoeken naar leuke restaurantjes. Jouw trouwe iPhone leent zich daar uitstekend voor, aangezien er tegenwoordig veel goede apps zijn die binnen no-time een leuke restaurantje bij jou in de buurt hebben gevonden. Wij hebben de beste apps uitgezocht en voor jou op een rijtje gezet! 

Food Spotting

De eerste app in dit lijstje is technisch gezien niet een app om een restaurant te vinden, maar werkt juist vanuit het principe dat je een lekker gerecht hebt geprobeerd en dat met anderen wilt delen. Zo kun je zoeken op bijvoorbeeld ‘Amsterdam’ waar je dus gerechten ziet die andere mensen geprobeerd hebben, met daarbij de naam van het restaurant en de locatie. Een hele makkelijke manier dus om te zien welke gerechten andere mensen aanbevelen en zo te bepalen of je het de moeite waard vindt of niet.

1486137450_07_plus  PLUS – een enorm groot voordeel aan deze app is dat je echt kiest voor het eten. Je ziet een bepaald gerecht, en je weet precies hoe het gerecht er uit komt te zien.

1486137460_07_minus  MIN: je kunt niet inschatten hoe de ambiance of de aankleding van het restaurant is. Daardoor maak je dus wel een gok. Ook heb je niet een idee hoe duur het gerecht is, of iemand moet dat er bij hebben vermeld.

 

beste restaurant apps  beste restaurant apps

Couverts

Het is heel vervelend als je eindelijk een leuk restaurant hebt gevonden om er daar achter te komen dat alle tafels al gereserveerd zijn. Met de Nederlandse app Couverts is dit verleden tijd. Hier kun je bij heel veel restaurants in Nederland eenvoudig reserveren, terwijl je al onderweg bent. Op basis van jouw locatie toont de app een scala aan restaurants, met daarbij de menukaart en een overzicht van recensies. Zo hoef je nooit meer eindeloos op zoek naar een leuk plekje, maar weet je gelijk waar je aan toe bent.

1486137450_07_plus  PLUS – deze app heeft een grote database van restaurants in de grote steden, dus je vindt eigenlijk altijd wel een restaurant. Een ander voordeel is dat je door de recensies van anderen kunt horen hoe de ambiance en de kwaliteit van het eten is.

1486137460_07_minus  MIN: het nadeel van deze app is dat er heel veel standaard, populaire restaurants bij zitten, waardoor het misschien iets langer duurt voordat je een uniek restaurantje ontdekt.

beste restaurant apps iphone  beste restaurant apps iphone

Yelp

 Als je dan nog steeds niet kunt kiezen waar je precies terecht wilt komen, is de app Yelp ook echt een uitkomst. Het voordeel aan Yelp is dat het al heel lang bestaat en dat er daardoor ook echt een community achter zit die oprecht op zoek is naar de meest originele en verrassende plekjes om te eten. Hiermee kun je dus zelfs in de meest drukke en toeristische steden een restaurant vinden die jou als bezoeker helemaal van je sokken kan blazen.

1486137450_07_plus  PLUS – Yelp heeft zoals gezegd een enorme gemeenschap die ook erg actief is bij het recenseren van restaurants, dus bij sommige restaurants vind je wel meer dan 150 recensies. Zo kun je er dus zeker van zijn dat de recensies betrouwbaar zijn om zo een evenwichtige keuze te maken.

1486137460_07_minus  MIN – misschien is het voordeel dan ook gelijk het nadeel, want er zijn ook geruchten dat restauranteigenaren zelf veel recensies achterlaten om zo een positief beeld te creëren. Yelp is hier zeker bewust van, maar doet er volgens gebruikers nog te weinig aan.

 

Yelp.2 Yelp

 

TripAdvisor

Ook TripAdvisor heeft deze sterke gemeenschap achter zit staan. Uiteindelijk heeft TripAdvisor weliswaar minder keuze uit restaurants en minder recensies, maar ook hier zitten er veel inhoudelijke recensies bij die je goed adviseren bij de keuze voor een restaurant. Daarnaast is ook fijn dat je kunt kiezen voor een keuken: dus of je nou van de Franse, Aziatische, Caribische of Afrikaanse keuken houdt: bij TripAdvisor vind je altijd wel een restaurant naar keuze. En dat maakt deze app zo sterk, als je in korte tijd een leuk restaurant wilt vinden.

1486137450_07_plus  PLUS – goede inhoudelijke recensies, keuze uit verschillende soorten keukens.

1486137460_07_minus  MIN – Minder keuze en minder recensies dan Yelp, soms wat chaotisch.

 

beste restaurant apps iphone IMG_2844 IMG_2845

IENS

IENS is al een gevestigde naam als platform voor het zoeken van de beste restaurants in de buurt. Net als Couverts kun je hier ook heel makkelijk een plek reserveren bij het restaurant dat jij in gedachten had. Met ongeveer 1 miljoen recensies biedt de app een uitgebreide database aan van restaurants, waardoor jij verschillende restaurants met elkaar kunt vergelijken. De restaurants kunnen hierbij beoordeeld op service, eten, sfeer etc. Zo ben jij volkomen op de hoogte als jij een tafeltje reserveert. Leuk voordeel daarbij is dat je ook bepaalde ‘Yums’ kunt sparen. Dat zijn punten waarbij je na ongeveer 10x reserveren korting krijgt op je bestelling.

1486137450_07_plus  PLUS – een account is niet nodig in de app, maar dit kan wel vele voordelen opleveren zoals verschillende kortingen.

1486137460_07_minus  MIN – je kunt alleen selecteren op basis van postcode, plaats en de naam van een restaurant. In vergelijking met andere apps kun je niet kiezen uit een speciaal soort keuken, zoals Libanees  of Grieks.

restaurant apps iphone restaurant apps iphone

Eet.nu 

De app van Eet.nu bestaat al een tijdje, maar is onlangs vernieuwd waarbij er allerlei handige functies aan de app zijn toegevoegd. Zo kun je bij Eet.nu zoeken naar verschillende restaurants door middel van verschillende filters. Heb je zin om te eten op een terras, dichtbij het centrum, maar niet al te duur? Dan kun je het geschikte restaurant vinden door de verschillende filters in te stellen. Daarnaast biedt de app recensies aan van restaurants in alle grote steden, kun je reserveren bij veel verschillende restaurants en kun je profiteren van recente aanbiedingen.

1486137450_07_plus  PLUS – Door verschillende filters kun je een restaurant vinden die aan jouw wensen voldoet, en kun je kiezen uit veel verschillende aanbiedingen.

1486137460_07_minus  MIN – De keuze aan restaurants en het aantal recensies is beperkt in vergelijking met andere apps.

 

restaurant apps iphone restaurant apps iphone

COMMENTS