Wat is er nieuw aan de Samsung Galaxy S8?

09.01.2020 Geplaatst in Samsung door Terello

‘Unbox your phone!’ komt er giga-groot op m’n scherm te staan. De komst van de nieuwe Samsung Galaxy S8 kan bijna niet aan je aandacht ontgaan zijn. Veel reclames introduceren met veel vertoon het het nieuwe stokpaardje van Samsung. Dat er veel dingen zijn veranderd is zeker. Het grote scherm wordt niet omgeven door een rand en ook de vertrouwde knoppen aan de voorkant zijn verplaatst of weggelaten.  Maar ook in de binnenkant zijn er veel dingen verbeterd ten opzichte van de Samsung Galaxy S7. In deze blog gaan we jou laten zien welke dingen er veranderd zijn en wat de voor en nadelen zijn van de nieuwe Samsung versie, Samsung Galaxy S8.

  1. Scherm

Allereerst het scherm natuurlijk. Het grote scherm van de Galaxy S8, zonder de aanwezigheid van randen of knoppen, is erg stijlvol. Bijna de hele voorkant van het toestel bestaat namelijk uit scherm. En naast het feit dat je straks een groter scherm hebt, is het een nieuwe scherm ook van veel betere kwaliteit. De Galaxy S8 heeft namelijk een  Super AMOLED display is, wat betekent dat het scherm een hogere pixeldichtheid heeft, de kleuren helderder zijn en het contrast ook sterk verbeterd is. Ook biedt het scherm HDR kwaliteit, wat betekent dat (als je straks iets extra betaalt voor Netflix) je ook films in een ongelooflijke hoge kwaliteit kun streamen. ‘Waar zijn de de knoppen nu dan? ‘ zul je misschien denken. Deze zijn nu verplaatst naar de achterkant. Daar zit nu een vingerafdrukscanner, die een kleine trilling geeft als ‘ie jouw vingerafdruk herkent. Ook is de Galaxy S8 uitgebreid met gezichtsherkenningsoftware en een irisscanner. Zo wordt het dus vrij lastig om straks nog in jouw telefoon in te breken.

samsung galaxy s8

  1. Bixby assistent

Een nieuwe toevoeging aan de Samsung Galaxy S8 is een knop die je bij jouw Bixby assistent brengt. Dit is een functie die vergelijkbaar is met Siri op de iPhone. Op het begin komt deze functie alleen uit bij modellen in de Verenigde Staten of Zuid Korea, maar na een tijdje zullen de modellen met de Bixby functie ook uitkomen in Nederland. Verschillende media op het internet zijn niet echt te spreken over de functie. De schrijver Gereth Beavis van Techrader noemt het de verouderde versie van Siri. Maar toch, ondanks zijn tekortkomingen, biedt de functie wel nieuwe dingen aan, zoals de functie Bixby Vision die in de camera ingebouwd is en die bepaalde dingen voor jou kan uitzoeken.

  1. Camera

De camera van de Samsung Galaxy S8 is in vergelijking met andere nieuwe functies niet echt drastisch verbeterd ten op zichte van de Galaxy S7. De rear-camera heeft 12 megapixels en de front-camera zo’n 8 megapixel. De software is daarentegen wel weer verbeterd. Een van de grootste verbeterpunten is de functie ‘multi-frame’ image, wat ervoor zorgt dat je camera drie foto’s maakt en daarvan degene met de beste kwaliteit eruit zoekt. Daarnaast heb je verschillende instellingen: van de auto-mode tot de professionele mode die je de mogelijkheid geeft om zelf al je instellingen te veranderen.

  1. Systeem

Bij elke uitvoering wordt de Galaxy weer een stuk sneller, en dat blijkt ook bij de Samsung Galaxy S8. Het uitvoeringsysteem is Android Nougat, met een RAM van 4GB. Dit betekent dat alle apps weer een stuk sneller opstarten dan bij de Galaxy S7. Daarnaast is de chip verbeterd naar 10 procent meer CPU verbruik en 21 procent betere CPU management, wat ervoor zorgt dat alles een stuk efficiënter werkt.

Samsung Galaxy S8 reparatie nodig?

Heb je nou straks die nieuwe Samsung Galaxy S8 aangeschaft, maar gebeurt er toch een ongelukje? Geen paniek! De Terello Techs kunnen binnen 24 uur bij jou en repareren dan jouw Samsung Galaxy S8 binnen 30 minuten. Zij komen op alle plekken in Nederland! Maak snel een afspraak of kijk hier voor alle mogelijkheden!

 

 

COMMENTS