Een Slaap app kan je van je slaapproblemen af helpen! Dit zijn de beste apps in 2020!

18.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

‘Helpen slaap apps echt?’ ‘Wat is de beste slaap app?’ – het internet staat vol met berichten hoe je slaap apps kunt gebruiken om beter te leren slapen. Blijkbaar zijn veel mensen op zoek naar manieren om toch die extra paar uurtjes slaap te kunnen pakken. Want laten we eerlijk zijn: het is vrij frustrerend om uitgeput wakker te worden of nachtenlang naar het plafond te blijven staren en de uurtjes af te tellen totdat de wekker gaat. Daarom is het goed om te kijken hoe je met behulp van de huidige technologie je slaapritme kunt verbeteren en fitter kunt voelen gedurende de dag. Wij laten je in deze blog zien wat op dit moment de beste slaap apps zijn!

Analyseer je slaap –  Sleep Cycle (iOS & Android) 

De kans is groot dat je wel eens van Sleep Cycle hebt gehoord. Deze app staat bekend als een van de meest populaire en betrouwbare apps op het gebied van het registeren van slaap ritmes. Door een speciaal systeem waardoor de app jouw beweging registreert aan de hand van geluiden die je maakt (waarbij andere geluiden zoals bijvoorbeeld jouw gebrabbel tijdens je slaap worden weggefilterd) kan de app precies zien in welke slaap cyclus je zit. Dan, door het analyseren van je slaapritmes, kan de app inschatten wanneer de beste tijd is om jou te wekken. Hierdoor wordt je je ’s ochtends minder moe wakker, en begin je de dag met een fit gevoel.

slaap apps

Beter in slaap komen – Pzizz (iOS & Android) 

Heb je vaak moeite om in slaap te komen? Merk je voor het slapen dat je hoofd nog helemaal vol zit van alle activiteiten die je die dag hebt gedaan? Dan kan erg fijn zijn om even je hoofd helemaal leeg te maken voordat je gaat slapen. Pzizz is een app die hier specifiek voor gemaakt is. De app maakt gebruik van het concept van psychoakoustiek, wat een specifieke vorm van psychologie is dat onderzoekt hoe mensen reageren op geluiden. Door gebruik te maken van een kalmerende stem en zachte muziek, kan deze app ervoor zorgen dat je je gedachten even uit zetten waardoor je vanzelf langzaam in slaap raakt. Daarbij kun je ook een wekker zetten, waardoor de app je ook op een hele comfortabele en prettige manier weer wakker maakt.

In de gratis app kun je uit veel verschillende ‘audio-dreamscapes’ kiezen. Dit zijn de verschillende soorten afspeellijsten die je op de achtergrond hoort. Als je kiest voor de premium versie, kun je kiezen uit alle dreamscapes.

slaap apps

Registreer je dromen – Sleep Better  (iOS & Android) 

Ken je de app Runtastic? De makers van deze immens populaire hardloop app hebben nu ook besloten om een app te ontwikkelen dat jou gaat helpen om er achter te komen waarom je slecht in slaap komt. In de app Sleep Better wordt je namelijk aangemoedigd om aan te geven welke factoren er voor kunnen zorgen dat je slecht hebt geslapen. Heb je bijvoorbeeld die dag meer alcohol of caffeine-houdende dranken gedronken waardoor je slaap minder goed is geweest? Of heb je bijvoorbeeld nog laat gesport, waardoor het lastig was om in slaap te komen? In de app kun je zien hoe diep je slaap was, waardoor je bepaalde conclusies kunt trekken. Daarnaast kun je ook heel eenvoudig aangeven hoe je dromen waren door middel van een rood, oranje of groen monstertje en kun je ook hier een wekker zetten dat jou wakker maakt op de momenten dat je het meest uitgerust bent!

slaap appsslaap apps

De slaap app optimaal laten werken?

Van belang is natuurlijk wel bij gebruik van deze slaap apps dat je telefoon in topconditie is. Mocht je problemen ervaren met de batterij van je iPhone of met je batterij van je Android-toestel? Of misschien gaat de oplader er niet meer zo gemakkelijk in? Vraag ons om advies of maak gelijk een afspraak!

COMMENTS