SOS-functie op je iPhone of Samsung telefoon? Zo werkt het!

21.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Terello

De SOS-functie op je iPhone of Samsung telefoon. Misschien heb je het al voorbij zien komen op het nieuws. Met deze nieuwe functie kun je in noodsituaties binnen een paar tellen hulpdiensten en noodcontacten bereiken. Juist in situaties waarbij snelheid geboden is, kan de SOS-functie van levensbelang zijn. Wij van Terello laten je in deze blog zien hoe de SOS-functie precies werkt en hoe je de SOS-functie kunt inschakelen op je iPhone of Samsung telefoon.

Hoe werkt de SOS functie en hoe stel je dit in? 

De SOS-functie voor de telefoon is geïntroduceerd met Apple’s nieuwe update voor de iPhone, iOS 11 en met de nieuwe generatie Samsung telefoons. Het principe van de SOS-functie is bij beide apparaten hetzelfde: een SOS-noodmelding sturen naar noodinstanties en noodcontacten.  Toch zijn er verschillende handelingen die je moet verrichten bij een iPhone dan bij een Samsung. In onderstaand overzicht laten wij je zien hoe dit bij beide apparaten in werking gaat.

iPhone

Een SOS-noodmelding uitvoeren is bij elke iPhone hetzelfde: door 5 keer kort op de ontgrendelingsknop te drukken wordt de SOS-functie in werking gesteld. Hierbij kun je zelf kiezen wat er precies gebeurt als je de SOS-noodmelding uitvoert. Zo kun je de functie inschakelen waarbij automatisch de hulpdiensten worden gebeld als je de noodmelding uitvoert, maar je kunt ook ervoor kiezen om dit uit te schakelen, zodat je moet sliden om de hulpdiensten in te schakelen (zie onderstaande afbeelding)

Naast dat de hulpdiensten worden gebeld, kun je er ook kiezen om je noodcontacten automatisch een bericht te sturen met je locatie. Zelfs als je je Locatievoorzieningen hebt uitgeschakeld op je iPhone, kan je iPhone toch je locatie doorgeven. Deze contactpersonen moet je handmatig instellen. (Daarbij is het verstandig om personen te kiezen die goed te bereiken zijn en hen ook hiervan op de hoogte te stellen). Om de functie op een iPhone in te schakelen, ga je naar Instellingen> SOS-noodmelding.

sos functie iphone samsung sos functie iphone samsung

Samsung 

Bij een Samsung toestel activeer je de SOS-functie op een andere manier. Hierbij moet je drie keer snel achter elkaar op de ontgrendelingsknop drukken om een SOS-noodmelding in te schakelen. Het verschil met de iPhone is daarnaast ook dat er geen alarmdiensten worden gebeld. Door de SOS-noodmelding te activeren wordt er daarnaast wel een bericht gestuurd naar je nood-contactpersonen met daarbij de locatie, en wordt er een automatische foto met de voor-en achtercamera gemaakt en een korte audioboodschap opgenomen die bij dit bericht worden meegestuurd. Om de functie op een Samsung telefoon in te schakelen, ga je naar Instellingen> Geavanceerde functies > SOS berichten verzenden.

sos functie iphone samsung

Werkt je iPhone of Samsung niet meer optimaal?

Het beste is dan om naar de specialist te stappen. En waar ben je nou sneller en goedkoper mee uit de voeten dan de service van Terello? Wij komen binnen 24 uur bij, en voeren dan een Samsung reparatie of iPhone reparatie uit binnen een half uur! Ook hoef je dan nooit meer een vervelende soft reset of hard reset uit te voeren, aangezien wij je ook 12 maanden garantie geven. Top deal, toch? Maak snel een afspraak!

COMMENTS