Terello Tips voor je iPhone

18.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Jan-Peter - Terello

Maak je iPhone sneller in 10 secondenTips voor de iPhone
Om het werkgeheugen van je iPhone vrij te maken en hem weer een beetje sneller te maken, moet je de drie onderstaande stappen volgen:

1. Zorg dat je iPhone ontgrendeld is.
2. Hou nu de aan/uit-knop ingedrukt. Het zet uit-scherm verschijnt nu.
3. Druk vervolgens de thuisknop enkele seconden in. Het zet uit-scherm verdwijnt en je keert terug naar het beginscherm.

Batterij besparen

1. Verwijder je Facebookapp. Deze blijft op de achtergrond namelijk altijd actief en slurpt een hoop energie weg van je accu.

4 fabels over het opladen van je iPhone

1.”Je iPhone aan de oplader houden is slecht voor de batterij”

Je iPhone ingeplugd houden terwijl je slaapt zou slecht zijn voor de batterij. Op die manier zou hij te lang stroom toegediend krijgen, waardoor hij ‘lui’ wordt. Doe je dat te veel zou hij geen lading meer vast kunnen houden.
De waarheid is echter anders. Je iPhone is intelligent genoeg om te zien wanneer de batterij volledig opgeladen is en kan stoppen met het vragen van stroom.

2. “Laad je telefoon pas op als hij volledig leeg is”

Dit is niet juist. Met Lithium-ion batterijen (zit in alle iPhones) hoeft hier geen rekening gehouden te worden. Vroeger bestond het fenomeen’geheugen effect’. Als je te vroeg oplaadt denkt de telefoon dat hij op dat punt leeg is. Dus als je bijvoorbeeld op 50 procent zou opladen, denkt de telefoon de volgende keer op 50 procent dat hij leeg is. Maar zoals gezegd is dat bij de moderne batterijen niet het geval.

3. “Met het opladen van je telefoon gaat de batterij op den duur kapot”

Dit is klopt in zekere zin. Ook de moderne lithium-in batterijen verliezen met de tijd hun kracht. Maar dit heeft meer mee te maken met hoeveel je je iPhone gebruikt dan hoe vaak je deze oplaadt. Het gaat erom hoe vaak deze leeg is gegaan en volgens is opgeladen. In hoeveel keer dat gebeurt maakt niet uit.

4. “Gebruik je iPhone niet terwijl hij aan de oplader zit.”

Er zijn mensen die denken dat je op deze manier geëlektrocuteerd kan worden. Dit is echter niet waar.
Het zou kunnen gebeuren als je in bad zit en je iPhone in het water valt, of wanneer je een goedkope namaak oplader gebruikt. Maar bij normaal gebruik van een normale lader is dit onmogelijk.
Daarbuiten is het handig dat je de iPhone met rust laat als hij snel opgeladen moet worden, omdat hij zo minder energie verbruikt.

COMMENTS