iOS 11 is uit! Wat is er nieuw?

23.01.2020 Geplaatst in iPhone door Terello

Afgelopen week is iOS 11, de nieuwe update voor je iPhone, uitgebracht. Met elke update weet Apple altijd weer te verrassen door het design op de kop te zetten, nieuwe functies toe te voegen of bepaalde fouten uit het systeem te halen. Met iOS 11 zijn er ook weer veel nieuwe dingen bijgekomen en veranderd. In deze blog laten wij van Terello jou zien wat er precies veranderd is aan iOS 11, en welke handige functies er bij zijn gekomen! 

Augmented Reality 

Eén van de meest revolutionaire vernieuwing van iOS 11  is de introductie van de AR Kit. AR staat voor Augmented reality: een nieuwe technologie die de camera van je iPhone gebruikt en daar virtuele onderdelen aan toevoegt. Zo kun je bijvoorbeeld met de nieuwe app Magicplan heel gedetailleerd de kamers in je huis opmeten, zonder een rolmaat te gebruiken. Of met de nieuwe app van IKEA kun je zien hoe bepaalde ‘virtele’ meubels zouden staan in je woonkamer. Kortom: augmented reality is iets wat we veel meer zullen terug gaan zien in de aankomende jaren!

ios 11 - wat is er nieuw?

Nieuw design en vernieuwde AppStore 

Nadat je de update geinstalleerd hebt, zul je gelijk merken dat het design van je iPhone veranderd is. Dit betekent: een ander lettertype, andere icoontjes en ook een ander bedieningspaneel. Dit betekent dat als je nu omhoog schuift, dat je dan ook gelijk de zaklamp en de timer kunt selecteren. Ook is de AppStore nu vernieuwd, waardoor je vanaf nu ook allerlei artikelen kunt lezen over nieuwe apps die je kunt downloaden en allerlei tips te zien krijgt over functies van je iPhone.

Al je Cloud diensten in één app: ‘Bestanden’ 

Bij elk iOS apparaat introduceert iOS 11 nu ook een app dat ‘Bestanden’ heet. Hierin staat alle documenten die je aan je iCloud Drive account hebt toegevoegd. Het handige aan deze functie is daarnaast dat je ook je Google Drive en je Dropbox account aan de app kunt koppelen. Zo hoef je nooit meer te schakelen tijden je verschillende Cloud diensten, maar kun je vanaf nu alle bestanden in de ‘Bestanden’ app tevoorschijn halen!

 

ios 11

 

Niet storen tijdens autorijden 

Naast dat iOS 11 jouw leven een stuk makkelijker maakt, zorgt het daarnaast ook nog voor je veiligheid. Met de nieuwe functie ‘Niet storen tijdens autorijden’ wordt je tijdens het autorijden gevraagd of alle notificaties op stil mogen. De telefoon detecteert het feit dat je aan het autorijden bent door middel van GPS, en vraagt dan of je de functie wilt inschakelen. Tijdens deze functie krijgen mensen die je via iMessage contacteren automatisch een bericht dat je de functie aan hebt staan. Als deze mensen het woord  urgent terugsturen krijg je deze berichten dan uiteindelijk toch wel te zien.

 

ios 11

COMMENTS