Welk huishoudboekje app is het best? [2020]

27.01.2020 Geplaatst in Android, iPhone door Terello

In deze dure tijden is het handig om een goed overzicht over je financiën te hebben. Misschien wordt het wel tijd om te gaan bezuinigen of heb je juist een zakcentje over om iets leuks voor jezelf te kopen. In allebei de gevallen is het fijn om controle te hebben over je uitgaven en inkomsten. Een huishoudboekje app kan hierbij helpen. Hieronder staat wat een huishoudboekje app allemaal inhoud en welke worden aanbevolen voor zowel iPhone als Android gebruikers.

AFAS Personal (Plus) – IOS en Android

AFAS Personal is een huishoudboekjes app waarbij je een mooi overzicht kan krijgen van je inkomsten en uitgaven. Door het importeren van transactiebestanden worden contante uitgaven bijgehouden. De transacties worden automatisch opgesplitst in verschillende categorieën. Naast het invoeren van bonnetjes en rekeningen kan je ook andere gegevens aan de app koppelen, zoals je OV-chipkaart, andere rekeningnummers of je creditcard. Als je vervolgens al je financiën op een rijtje hebt, kan je je uitgavenpatroon vergelijken met je medemens. Afas Personal is dus de ideale app om een duidelijk overzicht te creëren van je maandelijkse budget. Mocht je er toch meer uit willen halen dan kan je voor €2,99 per maand AFAS Personal Plus aanschaffen. Met deze upgrade kan je onbeperkt aantal rekeningen toevoegen, jaarbegrotingen maken, data exporteren en een volledig financieel profiel aanmaken.

1486137450_07_plusPlus: Vele mogelijkheden tot het creëren van je eigen financiële profiel.

1486137460_07_minusMin: De uitgebreide versie AFAS Personal Plus is niet gratis.

Mijn huishoudboek – IOS en Android

De app Mijn huishoudboek helpt je door middel van individuele boekingen en doorlopende opdrachten een overzicht te maken van je maandelijkse budget. Hiervoor heb je geen internetverbinding nodig. Naast het invoeren van je inkomsten en uitgaven heeft de app ook een budgetmode. Deze geeft je de mogelijkheid om doelen en limieten in te stellen voor bepaalde perioden. Daarnaast is het ook mogelijk om een limiet voor bepaalde betaaltypen in te voeren, zoals je creditcard. Met deze functies zorgt de app ervoor dat je niet over je door jezelf ingestelde limiet heen gaat.

1486137450_07_plusPlus: Heeft een offline modus. Daarnaast kan je doelen en limieten instellen.

1486137460_07_minusMin: Kost geld om volledig te kunnen gebruiken.

ScreenshotafbeeldingScreenshotafbeeldingScreenshotafbeelding

Fast budget – IOS en Android

Voor de Fast budget app heb je geen registratie nodig en is daardoor dus makkelijk en toegankelijk. Je kan je financiën net als de bovengenoemde apps categoriseren en automatiseren. Een leuke extra toevoeging van deze app is dat je je data kan ordenen in dag, week en maand. Daarnaast kan je ook een jaarlijkse, maandelijkse en wekelijkse begroting maken. Deze gegevens kan je vervolgens importeren en exporteren naar bijvoorbeeld je computer. Om te zorgen dat je je data niet kwijt raakt, kan je een back-up maken op je SD kaart. Ook kan je je gegevens beschermen met een wachtwoord. Zodat hackers en dieven er niet bij kunnen.

1486137450_07_plusPlus: De app is gratis.

1486137460_07_minusMin: De app heeft advertenties.

Monefy (Pro) – Money Manager – IOS en Android

Met Monefy kan je op elk moment van de dag elke rekening makkelijk aan je account toevoegen. Of je nu ergens een hapje aan het eten bent of dat je de taxi naar huis neemt. Bij Monefy heb je dit zo toegevoegd. Vervolgens maakt de app een mooi grafisch overzicht van wat je gespendeerd hebt. Je kan je geld zelf categoriseren en veranderen zodat het aan jouw wensen voldoet. Om je gegevens niet kwijt te raken kan je een back-up maken op je andere apparaten. Wil je niet onderbroken worden door advertenties? Dan kan je upgraden naar Monefy Pro door eenmalig €2,50 te betalen. Zo kan je ongestoord een goed overzicht maken van je wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse begroting.

1486137450_07_plusPlus: De app heeft een groot aantal mogelijkheden en functies om uit te kiezen.

1486137460_07_minusMin: Om een advertentievrije app te krijgen moet je €2,50 betalen.

Thuis budget – Android

Thuis budget is de ideale app om je huishoud financiën bij te houden. Deze app is redelijk eenvoudig in de omgang en heeft alle basisfuncties die je nodig hebt om een goed overzicht te maken. Je kan je bonnetjes en uitgaven makkelijk en snel toevoegen in een eigen gekozen categorie. Daarnaast kan je een overzicht aanvragen voor de laatste 7 dagen, huidige maand, afgelopen en laatste 30 dagen. Mocht je meer uit de app willen halen dan kan je voor de betaalde versie gaan. Hiermee kan je wachtwoorden instellen en meerdere budgetten maken.

1486137450_07_plusPlus: Eenvoudige gratis app waarbij je een goed overzicht kan creëren van je inkomsten en uitgaven.

1486137460_07_minusMin: De app is vooral geschikt voor huishoud financiën.

COMMENTS