Hoe kan ik apps verwijderen? (iPhone/iPad & Android)

07.01.2020 Geplaatst in Android, iPad, iPhone, iPhone Apps, Tips & Tricks door Terello

Apps verwijderen van iPhone of iPad? Dat kan heel makkelijk en snel! Je moet alleen het trucje even door hebben. Soms wil je namelijk apps verwijderen van iPhone of iPad omdat je geheugen snel vol zit of omdat je batterij snel leeg gaat.  Dan is het inderdaad goed om de apps te verwijderen die je niet zo vaak meer gebruikt. Wij laten je hier door middel van een simpel stappenplan hoe je dit precies moet doen! 

Apps verwijderen van iPhone

Zowel nieuwe apps die je download in de App Store als ook de ‘vaste’ apps die al op de iPhone of iPad staan, kan je simpel verwijderen van de iPhone.

  1. Zoek de App die je wilt verwijderen. Houd daarna deze app vast totdat alle applicaties beginnen te bewegen en er een kruisje in de linkerbovenhoek van de app komt te staan.
  2. Druk daarna op dit kruisje. Je krijgt dan een bevestiging te zien of je daadwerkelijk deze app wilt verwijderen.
  3. Na het drukken op het kruisje wordt vanzelf de app verwijderd en daarbij ook alle gegevens die de app heeft opgeslagen.

Let op: bij het verwijderen van de app verlies je wel alle gegevens. Als je na het verwijderen toch weer de app wilt installeren, dan zul de app met nieuwe gegevens worden geïnstalleerd.

apps verwijderen iphone android

apps verwijderen iphone android

Apps verwijderen van Android

Apps verwijderen van een Android telefoon doe je via de Play Store. Hier staan alle apps die je hebt geïnstalleerd, waarna je daarna kunt selecteren welke je precies wilt verwijderen. Om dit te doen, volg je onderstaand stappenplan.

  1. Ga naar de Play Store op je Android apparaat. Navigeer daarna naar de lijst met apps. Dit doe je door te drukken op de drie streepjes in de rechter bovenhoek, of door naar Instellingen te navigeren.
  2. Druk hierna op Mijn apps en games en daarna op Geïnstalleerd. Hier zie je een lijst met apps.
  3. Selecteer daarna welke app je wilt verwijderen door op de app te klikken en Verwijderen te kiezen.

Reparatie nodig? 

Om optimaal gebruik te maken van je iPhone of Samsung smartphone is het natuurlijk wel fijn als die het helemaal goed doet. Heb jij last van een gebroken scherm of van een batterij die heel snel leeg gaat? Bel Terello! Wij komen namelijk binnen 24 uur naar jou toe en repareren jouw iPhone of Samsung binnen no-time! Makkelijk en betrouwbaar, want wij geven je ook nog eens 12 maanden garantie. Maak daarom snel een afspraak!

COMMENTS