Hoe kan ik snel alle foto’s verwijderen van mijn iPhone?

07.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Terello

De beeldkwaliteit van de foto’s die je tegenwoordig kan maken met je iPhone is prachtig. De kleuren en de schaduwen zijn helder en de camera stelt snel scherp. Daarnaast heb je natuurlijk altijd je iPhone bij je, wat in tegenstelling tot een spiegelreflex camera, veel compacter en veel lichter is. Ideaal, dus. Het nadeel echter van deze foto’s is alleen wel dat ze altijd veel opslagruimte innemen. Vooral als je gebruikt maakt van de HDR functie. Dan schieten die MB’s de lucht in. Daarom is het goed om zo nu en dan de foto’s van iPhone naar PC te verplaatsen of te uploaden naar Dropbox of Google Drive. Dan kun je daarna met een gerust hart alle foto’s verwijderen van je iPhone!

En zo doe je dat:

  1. Eerst ga je naar de standaard Foto applicatie op je iPhone of iPad.
  2. Daar kun je kiezen uit twee tabbladen: Foto’s of Daar kies je voor het tabblad Foto’s.
  3. Hier zie je dat al je foto’s zijn ingedeeld in Jaren, Verzamelingen en Kies hier voor Momenten.
  4. In hoek zie je de knop Selecteer. Hier druk je op, en dan zie je dat je de verschillende Momenten in je foto verzameling kunt selecteren.
  5. Zo selecteer je de verschillende verzamelingen en die verwijder je heel eenvoudig, door onder op de Prullenbak icoon te drukken.
  6. Vergeet daarna niet om naar het tablad Albums te gaan dat je onderin je scherm ziet.
  7. Om daarna bij de map Onlangs verwijderd de foto’s te verwijderen die je uiteindelijk wilt verwijderen. (Misschien heb je per ongeluk wat foto’s verwijderd die je uiteindelijk niet wilt verwijderen, die kun je zo ook weer terug zetten)
  8. Gelukt! In een korte tijd, heel wat MB’s er weer bij!

Om het nog allemaal even wat makkelijker te maken, hebben wij een video gemaakt van dit hele proces zodat je kunt zien wat precies de stappen zijn.

Ben je nu nog benieuwd hoe je naast het verwijderen van je foto’s nog meer opslagruimte kunt vrijmaken op je iPhone? Kijk dan op onze website Terello of lees de blog ‘Mijn iPhone geheugen zit vol. Hoe maak ik ruimte vrij op mijn iPhone?’ waarin wij dat jou haarfijn uitleggen!

COMMENTS