Hoe moet ik iOS 10 installeren op mijn iPhone of iPad?

15.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Terello

Afgelopen dinsdag (13 september) bracht Apple de nieuwste update uit voor je iPhone en iPad. Deze versie, iOS 10 genaamd, zal je iPhone of iPad toerusten met een aantal nieuwe mogelijkheden. In dit artikel zullen we je uitleggen voor welke versie iPhone en iPad deze update geschikt is, hoe je de update moet installeren en welke mogelijkheden deze update precies zal toevoegen aan je iPhone of iPad.

Welke modellen ondersteunen de nieuwe iOS 10 update?

Bij elke update zorgt Apple ervoor dat oudere modellen de nieuwste update niet meer kunnen installeren. Een belangrijke reden hiervoor is dat de oudere modellen vaak veel trager worden van een nieuwe update en dat het daarom beter is voor deze modellen om op een ouder besturingssysteem te draaien.

Dit zijn alle modellen iPhone en iPads die geschikt zijn voor iOS 10:

iPhone  5 / 5C / 5S / 6 / 6 Plus / 6S / 6S Plus / SE

iPad   4 / Air / Air 2 / Pro

Weet jij nu niet welke iPhone je hebt? Wij laten het je hier zien!

Hoe moet ik de update installeren?

 Als jij een van bovenstaande modellen in je bezit hebt, is het vanaf nu dus mogelijk om deze update te installeren. Deze installatie is eigenlijk vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is naar Instellingen > Algemeen > Software Update te gaan, en daar zoekt de iPhone of iPad dan automatisch of er een nieuwe update vrij is.

Voor de update iOS 10 heb je 1GB vrije opslagruimte nodig. Aangezien velen van ons nooit genoeg hebben aan de luttele 16GB aan opslagruimte kan dit voor velen best een probleem zijn. Moet je nu al die foto’s gaan verwijderen? Wij geven je in dit handige stappenplan een paar tips hoe je heel snel en makkelijk ruimte kunt vrijmaken zonder dat je echt kostbare dingen moet gaan verwijderen.

Het downloaden en installeren kan in totaal 30 minuten duren, daarom is goed dat je ten minste vijftig procent aan batterij hebt en dat je met een WiFi netwerk verbonden bent. Als bovenstaande manier niet werkt, dan zou je ook nog kunnen updaten door je iPhone of iPad aan iTunes te verbinden en op die manier de update te downloaden en te installeren.

Welke mogelijkheden geeft deze nieuwe update?

Berichten:

 In de standaard Berichten app van je iPhone of iPad zijn er veel nieuwe functies bijgekomen. Zo is er een nieuw toetsenbord gekomen die veel slimmer voorspelt wat je wilt gaan typen, kun je handgeschreven berichten sturen en is er een leuke nieuwe functie die ‘Invisible Ink’ heet, waarbij je geheime berichten kunt sturen die de ander pas kan lezen als ‘ie over het scherm swipet.

Maps:ios 10 installeren

 Ook de standaard Kaarten app is flink onder de schop genomen. Waar het voorheen nog aardig kritiek kreeg, hebben de ontwikkelaars de app veel gebruiksvriendelijker gemaakt en is het nu ook mogelijk om snel naar belangrijke locaties, zoals een benzinestation, te navigeren.

Siri:

Weer Siri voorheen altijd werkte met apps van Apple zelf, is er nu ook een mogelijkheid om Siri te gebruiken bij andere apps, zoals bijvoorbeeld Whatsapp. Je kunt dus vanaf nu Siri vragen om via WhatsApp een bericht te sturen naar je vrienden, een pizza te bezorgen of je hardloopprogramma aan te sturen.

Foto’s:

Naast dat je straks, net als op een MacBook, in je foto’s op gezichten kunt zoeken, is het straks ook mogelijk om bepaalde voorwerpen te zoeken in de foto’s. Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘berg’, selecteert ‘ie al de foto’s met bergen. Zo hoef je nooit meer lang naar bepaalde favoriete foto’s te zoeken! Super handig.

Tip: kijk voor meer functies en mogelijkheden op de Apple iOS 10 website.

Is je iPhone of iPad kapot en moet je daarom een iPhone reparatie of iPad reparatie laten uitvoeren?

 Is het nu voor jou onmogelijk om de nieuwe update te installeren om dat jouw hele beeld gebarsten is en je dus eerst een iPhone 6 scherm reparatie moet laten uitvoeren? Of heb je iPhone 6 reparatie nodig om dat ‘ie een duik in zwembad heeft genomen? Nu kan de zoektocht naar een iPhone reparatie winkel best tijdsrovend zijn, maar als je een iPhone reparatie inboekt bij Terello zorgen wij dat wij binnen 24 uur bij je zijn. Dan fixen wij die iPhone reparatie binnen 30 minuten en geven je ook nog eens levenslange garantie. Maak dus snel die afspraak!

COMMENTS

Plaats een reactie