Hoe moet ik iOS 13.6.1 installeren op mijn iPhone of iPad?

15.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Terello

Afgelopen dinsdag (13 september) bracht Apple de nieuwste update uit voor iPhone en iPad. Deze versie, iOS 13.6.1 genaamd, zal de iPhone of iPad toerusten met een aantal nieuwe mogelijkheden. In dit artikel zullen we uitleggen voor welke versie iPhone en iPad deze update geschikt is, hoe de update geïnstalleerd moet worden en welke mogelijkheden deze update precies zal toevoegen aan uw iPhone of iPad.

Welke modellen ondersteunen de iOS 10 update?

Bij elke update zorgt Apple ervoor dat oudere modellen de nieuwste update niet meer kunnen installeren. Een belangrijke reden hiervoor is dat de oudere modellen vaak veel trager worden van een nieuwe update en dat het daarom beter is voor deze modellen om op een ouder besturingssysteem te draaien.

Dit zijn de huidige modellen iPhone en iPad die geschikt zijn voor iOS 13.6.1:

iPhone  6S / 6S Plus / SE/ 7 Plus/ 7/ 8 Plus/ 8/ X/ XR/ XS Max/ XS/ 11 Pro Max/ 11 Pro/ 11/ SE 2020

iPad   Air 2/ Pro 9.7 2016/ Mini 4/ Pro 12.9 2015/ 2017/ Pro 12.9 2017/ Pro 10.5 2017/ 2018/ Pro 2018 11/ Pro 2018 12.9/ Mini 2019/ Air 2019/ 2019/ Pro 2020 11/ Pro 2020 12.9

Weet jij nu niet welke iPhone je hebt? Wij laten het je hier zien!

Hoe moet ik de update installeren?

Als u een van bovenstaande modellen in je bezit hebt, is het vanaf nu dus mogelijk om deze update te installeren. Deze installatie is eigenlijk vrij eenvoudig. Zorg dat u apparaat is aangesloten op een stroombron en dat u verbinding heeft via wifi met het internet. Vervolgens gaat u naar Instellingen > Algemeen > Software Update te gaan. Daar zoekt de iPhone of iPad dan automatisch of er een nieuwe update vrij is.

Voor de update iOS 13.6.1 moet u zorgen dat u genoeg vrije opslagruimte hebt. Aangezien velen van ons nooit genoeg hebben aan de 16GB aan opslagruimte kan dit voor velen best een probleem zijn. Moet u nu al die foto’s gaan verwijderen? Wij geven u in dit handige stappenplan een paar tips hoe u heel snel en makkelijk ruimte kunt vrijmaken zonder dat u echt kostbare dingen moet gaan verwijderen.

Het downloaden en installeren kan in totaal minimaal 30 minuten duren, daarom is goed dat je ten minste vijftig procent aan batterij hebt en dat je met een WiFi netwerk verbonden bent. Als bovenstaande manier niet werkt, dan zou je ook nog kunnen updaten door je iPhone of iPad aan iTunes te verbinden en op die manier de update te downloaden en te installeren.

Welke mogelijkheden geeft deze nieuwe update?

De iOs 13.6.1 is een update die een paar kleine bugsfixes bevat. Drie om precies te zijn:

  • het automatisch verwijderen van onnodige systeembestanden dat werd verhinderd is opgelost. Daardoor maakt de iPhone of iPad weer sneller opslag vrij.
  • Problemen met het thermisch beheer zijn opgelost. iPhone-beeldschermen die groen oplichtten zouden dit probleem nu niet meer moeten hebben.
  • blootstellingsmeldingen die voor sommige gebruikers werden uitgeschakeld, zijn ook opgelost.

Is je iPhone of iPad kapot en moet je daarom een iPhone reparatie of iPad reparatie laten uitvoeren?

Is het nu voor u onmogelijk om de nieuwe update te installeren om dat het hele beeld gebarsten is en u dus eerst een iPhone 6  of een van een ander model een scherm reparatie moet laten uitvoeren?  Bij Terello zorgen wij dat wij binnen 24 uur bij u zijn. Onze reparateurs voeren de iPhone reparatie binnen 30 minuten uit. Daarnaast geven wij u ook nog eens een garantie van 12 maanden. Maak dus snel die afspraak!

COMMENTS