iPhone in het water gevallen? Met deze 3 tips overleeft ‘ie het! [2020]

05.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Terello

Is jouw iPhone in het water gevallen? Wat nu? Heeft je iPhone nu blijvende waterschade?

Veel van de tips die je waarschijnlijk van vrienden en familie te horen hebt gekregen nu je iPhone in het water gevallen is, zijn niet altijd even bruikbaar en kunnen je niet altijd de garantie geven dat je iPhone het na een tijdje weer doet. Bij sommige gevallen werkt bijvoorbeeld de truc waarin je een natte iPhone in ongekookte rijst laat drogen wel, maar in veel gevallen werkt dit ook niet. (De reden hiervoor is dat als je de iPhone in het water laat vallen en weer laat opdrogen er corrosie kan ontstaan op het moederbord van je iPhone.) Daarom is het belangrijk om onderstaande tips op te volgen, zodat je wellicht je iPhone kunt redden!

1. Uitschakelen

De eerste stap is het uitschakelen van je iPhone. Dit klinkt natuurlijk heel voor de hand liggend, maar toch is heel belangrijk om dat je er zo voor zorgt dat je kortsluiting tussen verschillende onderdelen voorkomt. Bij alle Samsung modellen kun je daarnaast ook nog de accu verwijderen, maar bij de iPhone gaat dit toch wel veel lastiger. Probeer daarnaast ook niet de iPhone op te laden, aangezien je op deze manier ook weer de iPhone inschakelt, wat dus niet de bedoeling is.

2. Droogmaken 

De twee stap is het droogmaken van de verschillende onderdelen. Omdat je iPhone in het water gevallen is, zit er nog veel vocht in de verschillende openingen. Als je een screenprotector of een hoesje om je iPhone hebt zitten, is goed om deze eerst te verwijderen. Maak dan de simtray open (het onderdeel waar je de simkaart in stopt) en probeer eerst al het vocht uit je iPhone te schudden.  Pak daarna een keukenrol en ga voorzichtig alle openingen bij langs, om zo al het resterend vocht te verwijderen.

3. De hete-lucht-oven-truc

Ben je in het bezit van een hete lucht oven? Dan kun je al het overgebleven vocht ook verwijderen door de iPhone voor een korte tijd op een theedoek in de oven te plaatsen. Hierbij is het belangrijk dat de temperatuur van de oven niet hoger is dan 45 graden, aangezien de plaklagen van de iPhone week worden bij een hogere temperatuur. De beste manier is om de iPhone voor ongeveer 60 minuten, op 45 graden op een schone theedoek in de hete lucht oven te laten drogen.

COMMENTS
  1. Mijn iPhone is gisteren in het water gevallen, ik heb hem een nacht laten drogen maar hij wilt niet meer opladen, stel ik daar mee naar de iPhone winkel mer ga gaan ze dat dan terug kunnen maken of moet ik een nieuwe kopen? Liefs zo snel mogelijk antwoorden ajb! Mvg Amélie

  2. Hi Amelie, De meeste reparatiewinkels zullen je toestel kunnen reinigen en daarnaast ook kunnen repareren, echter is het zo dat in veel gevallen telefoons met waterschade geen garantie meer krijgen op een eventuele reparatie. Vraag bij een telefoonreparatiewinkel altijd naar een zogenaamde ultrasonische behandeling in isopropanol, deze behandeling heeft het beste effect om eventuele waterschade te verwijderen. Groet, Terello