Mijn iPhone is in het water gevallen! Wat nu?

14.11.2016 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Michiel

Is jouw iPhone in het water gevallen? Met zijn ferme windvlagen en kille regenbuien laat de herfst zich ook weer volop zien in ons koude Nederland. Door de regen fietsen is niet echt een pretje, laat staan een windkracht 8 dat met zijn gehele macht tegen je op beukt. Het fijnste is als de stortregen met grote bakken uit de hemel komt vallen, terwijl jij je longen uit je lijf aan het trappen bent. Volledig doordrenkt van de regen, zit jij flink te balen, en probeer je daarom jezelf op te vrolijken door dan maar een vrolijk nummertje op te zetten. Snel pak je je iPhone en probeer je Spotify te openen, maar helaas zie je niet die ene jongen die probeert over te steken. Keihard ga je op de rem, terwijl je iPhone een mooie snoekduik in de dichtstbijzijnde plas maakt. Heeft mijn iPhone waterschade? Haastig probeer je nog de kletsnatte iPhone te redden door ‘m goed af te drogen, maar het kwaad is al geschied: het witte appeltje komt niet tevoorschijn. Wat nu? Een grote bak met  rijst kopen en op de verwarming zitten? Of  moet je ‘m nu helemaal uit elkaar halen, en hopen dat ‘ie het toch gaat doen? Welke methode werkt het beste als je iPhone in het water gevallen is?

Heeft mijn iPhone waterschade? 

 Veel van de tips die je waarschijnlijk van vrienden en familie te horen hebt gekregen nu je iPhone in het water gevallen is, zijn niet altijd even bruikbaar en kunnen je niet altijd de garantie geven dat je iPhone het na een tijdje weer doet. Bij sommige gevallen werkt bijvoorbeeld de truc waarin je een natte iPhone in ongekookte rijst laat drogen wel, maar in veel gevallen werkt dit ook niet. (De reden hiervoor is dat als je de iPhone in het water laat vallen en weer laat opdrogen er corrosie kan ontstaan op het moederbord van je iPhone.) Daarom is het belangrijk om onderstaande tips op te volgen, zodat je zeker weet dat je iPhone weer volledig gaat functioneren!

1. Uitschakelen

De eerste stap is het uitschakelen van je iPhone. Dit klinkt natuurlijk heel voor de hand liggend, maar toch is heel belangrijk om dat je er zo voor zorgt dat je kortsluiting tussen verschillende onderdelen voorkomt. Bij alle Samsung modellen kun je daarnaast ook nog de accu verwijderen, maar bij de iPhone gaat dit toch wel veel lastiger. Probeer daarnaast ook niet de iPhone op te laden, aangezien je op deze manier ook weer de iPhone inschakelt, wat dus niet de bedoeling is.

2. Droogmaken 

De tweede stap is het droogmaken van de verschillende onderdelen. Omdat je iPhone in het water gevallen is, zit er nog veel vocht in de verschillende openingen. Probeer daarom eerst al het het vocht uit je iPhone te schudden, en verwijder daarna je simkaart. Als je een screenprotector of een hoesje om je iPhone hebt zitten, is het ook goed om deze te verwijderen. Pak daarna een keukenrol en ga voorzichtig alle openingen bij langs, om zo al het resterend vocht te verwijderen.

3. Laten drogen

Bij de derde stap kun je ervoor kiezen om je iPhone te laten drogen. Bij de bekende rijst-truc leg je je in-het-water-gevallen iPhone in een gesloten bak met droge rijst, waardoor het vocht wordt onttrokken aan je iPhone. Het nadeel van deze methode is dat je wat meer geduld moet hebben aangezien het opdrogen in rijst ook wat langzamer gaat. Het werkt alleen als je een paar dagen wacht voordat je de iPhone weer inschakelt, waardoor er dus een kans bestaat dat er corrosie ontstaat op het moederbord en er dus blijvende schade ontstaat aan het toestel.

4. Monteur bellen 

Nadat je iPhone in het water gevallen is, is daarom eigenlijk de beste stap om gelijk een monteur in te schakelen. Zo beperk je het risico op corrosie en zorg je ervoor dat het vocht zo weinig mogelijk schade kan aanrichten. Wij helpen je hier graag mee! Bij Terello zorgen we ervoor, dat als je iPhone in het water gevallen is, wij meteen naar je toekomen en ter plekke je iPhone repareren. Wij komen binnen één dag naar je toe, en kunnen je verzopen iPhone binnen een half uurtje weer tot leven wekken. Daarnaast kunnen wij op elke iPhone reparatie, dus ook de reparatie van jouw iPhone die in het water gevallen is, levenslange garantie bieden. Zo hoef je nooit meer bang te zijn om door de regen te fietsen, aangezien wij altijd weer binnen de kortste keren voor je deur staan. Pak daarom nu je huis(!)telefoon en bel ons op 085 – 76 00 446, zodat wij meteen een afspraak voor je kunnen inplannen, of plan online een afspraak. Kom je er niet uit welke iPhone je hebt, klik op de link.

wat-te-doen-bij-waterschade

Deel deze infographic op je website

COMMENTS

Plaats een reactie