Websites blokkeren op een iPhone of iPad

25.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Terello

Websites blokkeren op een iPhone of een iPad. Hoe doe je dit? Sommige websites zijn niet geschikt, dus daarom is het begrijpelijk dat jij als ouder wilt dat je kinderen sommige websites niet kunnen bezoeken. Maar hoe stel je dit in op een iPhone of iPad? In deze blog laten wij je zien hoe je heel makkelijk specifieke websites kunt blokkeren op een iPhone of iPad en hoe je er voor zorgt dat bepaalde termen niet tevoorschijn komen in Google en andere zoekmachines. 

Blokkeer websites op iPhone  

Om inhoud te blokkeren op de iPhone of iPad moet je de optie ‘Beperkingen’ inschakelen. Dit doe je door naar Instellingen te navigeren en bij Algemeen de optie Beperkingen te selecteren. Om deze functie te kunnen inschakelen moet je een code opgeven. Deze code moet je goed onthouden want alleen deze code kan de functie in- of uitschakelen. Bij de optie Beperkingen moet je volledig naar onderen navigeren. Daar vind je de optie Websites. 

Hier kun je kiezen om alle websites toe te staan, om generieke expliciete inhoud te blokkeren (met daarbij de optie om websites toe te staan of nooit toe te staan) of alleen de websites die jij ongeschikt vind. Hierbij kun je bijvoorbeeld ook kiezen om alleen kindvriendelijke websites toe te staan. Daarnaast kun je ook alle websites blokkeren en alleen enkele websites toe te laten.

websites blokkeren iphone websites blokkeren iphone websites blokkeren iphone

Expliciete films en muziek etc. blokkeren op iPhone

Naast websites kun je in de functie Beperkingen ook expliciete boeken, televisie-programma’s en muziek blokkeren. In de lijst waar je ook Websites tussen ziet staan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om Muziek met het label ‘explicit’ niet toe te staan. Dit is bijvoorbeeld muziek waar in gevloekt wordt of waar seksueel expliciete inhoud naar voren komt. Ook kun je hier een leeftijdsgrens instellen voor films, televisie-programma’s en apps. Dit doe je door naar Films, Televisie-programma’s of Apps te navigeren en daar een leeftijdgrens te selecteren.

websites blokkeren iphonewebsites blokkeren iphonewebsites blokkeren iphone

iPhone snel leeg? 

Kinderen kunnen urenlang achter elkaar spelletjes spelen op de iPhone. Daardoor gaat de batterij van een iPhone natuurlijk supersnel leeg. Maar het kan zo zijn dat de batterij van een iPhone snel leeg gaat zonder dat daar een duidelijke reden voor aan te wijzen is. Het kan dan zo zijn dat de batterij van de iPhone versleten. Je wilt natuurlijk zo optimaal gebruik maken van je iPhone en je bent daarom ook misschien wel op zoek naar een iPhone reparatie service. Gelukkig hoef je dan niet verder te zoeken, want Terello kan naar jou toe komen en bij jouw op locatie een iPhone reparatie  uit voeren! Binnen 24 uur zijn wij bij je, en wij hebben jouw iPhone binnen een half uur gefixt!

COMMENTS