Zwangerschap apps – 5 handige en fijne apps voor je iPhone! [2018]

31.03.2018 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

Zwangerschap apps, ideaal voor alle dingen die je nog moet regelen en alle die dingen die je wilt weten omtrent je zwangerschap! Je wilt natuurlijk graag zo veel goed mogelijk alles voorbereid hebben. Met behulp van deze zwangerschap apps voor je iPhone weet je precies wat je mag eten, hoe snel je baby groeit en wat je doet moet doen als het eenmaal zover is! Heb jij daarnaast nog andere zwangerschap apps die je graag met ons wilt delen? Laat het weten in de opmerkingen hieronder! 

What to expect 

Deze app is weliswaar Engelstalig, maar het grote voordeel van de app is dat je er veel informatie kunt vinden over je zwangerschap. Per dag zie je precies hoe de baby aan het groeien is, en hoe groot de baby is op dat moment. Door het grote aanbod van artikelen en video’s zijn er veel handige tips te vinden op het gebied van gezondheid en andere dingen die gerelateerd zijn aan zwangerschap. Ook biedt de app een levendig forum, waar je ook advies kunt inwinnen van andere (toekomstige) moeders. Door dat de app zoveel informatie biedt, kun je soms even door de bomen het bos niet meer zien, maar gelukkig heeft de app wel een handige zoekfunctie waardoor je snel de informatie kunt vinden waar je naar op zoek bent.

1486137450_07_plus  PLUS – Veel informatie, dagelijkse baby-tracker, handige zoekfunctie.
1486137460_07_minus  MIN –  Kan onoverzichtelijk zijn.

ZwAp

Wil je liever een Nederlandstalige app? Dan is de app ZwAp zeer geschikt! Volgens de ontwikkelaars van de app is de app ontwikkeld door zorgprofessionals van twee verschillende zorginstellingen. In de app kun je daardoor veel medische informatie vinden die goed is om te weten over jouw zwangerschap. Daarnaast heeft de app allerlei functies ingebouwd die heel handig zijn om informatie in bij te houden. Zo kun jij bijvoorbeeld je gewicht en je bloedruk invoeren om zo alle cruciale informatie in bij te houden, en kun je ook notities bij de verschillende weken maken. Deze informatie kun je dan ook naar je verloskundige sturen, waardoor jullie beiden precies op de hoogte zijn.

1486137450_07_plus  PLUS – Handig om medische informatie in bij te houden.
1486137460_07_minus  MIN –  De app kan soms niet geopend worden. Even afsluiten en daarna opnieuw openen.

Zwanger en Zo app

Een vergelijkbare app als de app ZwApp is de app Zwanger & Zo. In de app kun je ook precies zien hoe je baby aan het groeien is en handige tips die je kunt toepassen tijdens je zwangerschap. Een groot voordeel van de app is dat je ook kunt zien wat je precies kunt eten tijden je zwangerschap: heel belangrijk natuurlijk! Daarnaast biedt de app een weeëntimer en een handige checklist, zodat je niet vergeet om bijvoorbeeld je koffer in te pakken als je plots weg moet of bepaalde praktische dingen na je bevalling te regelen.

1486137450_07_plus  PLUS – Informatieve tips op het gebied van voedsel. Veel handige functies, zoals weeëntimer, checklist etc.
1486137460_07_minus  MIN –  Het aantal voedsel-tips is nog redelijk beperkt.

GezondGroeien 

Een app die je nóg meer tips geeft op het gebied van voedsel is de app van het Voedingscentrum: GezondGroeien. Tijdens je zwangerschap is het natuurlijk verstandig om goed en gezond te eten. Maar hoe weet je precies wat je mag eten en wanneer je precies mag eten? Het is fijn als je hier goede tips over kunt krijgen. Gelukkig heeft het Voedingscentrum hier een handige app voor gemaakt. Met de app GezondGroeien krijg je véél tips over de juiste voedingsrichtlijnen, over makkelijke en lekkere recepten en andere zwangerschaps-gerelateerde dingen.

1486137450_07_plus  PLUS – Uitgebreid aanbod van tips op voedselgebied.
1486137460_07_minus  MIN –  De app heeft andere functies, maar zijn te beperkt. Eigenlijk voornamelijk geschikt voor voedseltips.

Veilig Groot Worden

Als je de baby straks geboren is, wil je graag dat je huis helemaal kind-proof is. Dan is het goed om je te laten inspireren door de app Veilig Groot Worden. Deze app is namelijk ontwikkeld door de organisatie VeiligheidNL om jou te adviseren op het het gebied van het aanpassen van je huis voor kinderen. Door allerlei handige tips & artikelen zorgt deze app ervoor dat zowel jij als je vriend of man straks met een gerust hart het kind veilig laten spelen in huis.

1486137450_07_plus  PLUS – Goede tips op het kind-proof maken van je huis.
1486137460_07_minus  MIN –  Er zijn storingen bekend met de app.

COMMENTS

Plaats een reactie