De 5 meest effectieve business apps voor elke ondernemer [2020]

23.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

Elk jaar komen er tussen de 120.000 en 140.000 zelfstandige ondernemers bij in Nederland. De Kamer van Koophandel signaleert zelfs een gestage groei in dit aantal aangezien ook steeds meer 65+’ers besluiten om een eigen onderneming te starten. Dit vinden wij bij Terello een goede zaak, aangezien meer start-ups leiden tot meer innovatie en meer kennis. En omdat wij als Terello ook een start-up zijn willen wij in samenwerking met andere ondernemers die kennis met elkaar delen om samen uit te zoeken hoe wij het ondernemerschap zo makkelijk mogen kunnen maken.

business apps ondernemerLaten wij eerlijk zijn. Het kan heel vervelend zijn om als ZZP’er zoveel tijd kwijt te zijn aan boekhouding, urenregistratie, factureren enz. Veel van het werk blijft toch altijd wel liggen, wat soms kan ophopen tot een eindeloze berg werk waar je liever niet mee begint. Gelukkig kan dit veel makkelijker! Aangezien wij van Terello gespecialiseerd zijn in alle Tech onderwerpen willen wij graag deze kennis met jullie delen. Daarom hebben wij de 5 beste business apps in 2020 uitgezocht die jou gaan helpen om al die tijdrovende klusjes snel klaar te krijgen!

Boekhouding

#1. DigitaleFactuur 

Al een maand loop je misschien al te wachten op het moment dat die klant eindelijk de factuur een keer betaalt. Eigenlijk vergeet je het steeds, want je bent natuurlijk druk bezig met andere zaken. Facturen versturen behoort niet tot je favoriete bezigheden. Daarom kan een app als DigitaleFactuur wel echt een uitkomst zijn. In deze app kun je facturen en offertes opmaken, versturen en aangeven of deze verstuurd, verwerkt en betaald zijn. Daarnaast zie je een overzicht van al je bonnetjes en houdt het een lijst bij van al je abonnementen zodat je een duidelijk overzicht hebt van al je kosten. Door de iPhone en Android app en de desktopversie heb je altijd en overal toegang tot je gegevens en kun je dus gelijk je factuur versturen wanneer je wegrijdt bij een klant. Mooie app dus, maar er zit wel een prijskaartje aan. Elke maand betaal je wel zo’n 25 euro als je 200 facturen per maand schrijft, en 10 euro als je er 30 hebt. Gelukkig heb je door deze app wel meer tijd over om aan de slag te gaan voor je klanten, dus waarschijnlijk verdient het wel weer terug!

Kilometer registratie

#2. RouteReg 

Aangezien je als ondernemer waarschijnlijk veel onderweg bent, is het van belang dat je kilometerregistratie op orde is. Vanwege zekere financiële redenen zou je namelijk de Belastingdienst wel te vriend willen houden. Maar om nou elke weer op Google Maps uit te gaan zoeken welke routes je ook alweer gereden hebt is ook niet echt ideaal. Daarom kun je veel baat hebben aan een app die dit allemaal voor jou uit gaat rekenen. Een goede optie hiervoor is de app RouteReg. Deze app heeft een eenvoudige interface en zorgt ervoor dat je heel eenvoudig alle gegevens kunt invoeren. Daarnaast is de Hotspot functie heel handig, wat ervoor zorgt dat je automatisch een melding krijgt als je op de plaats van bestemming bent. Heel handig voor chaotische mensen zoals ik.

Administratie

 #3. Evernote

‘Ja, die had ik zelf ook wel kunnen bedenken’: is misschien je eerste reactie bij het zien van Evernote. Nu wordt Evernote inderdaad al door veel zelfstandige ondernemers gebruikt maar toch wil ik een paar functies benoemen, die jou kunnen helpen om nog effectiever je administratie op orde te houden. Natuurlijk is bij jou alles heel gestructureerd en staat alles perfect op alfabetische volgorde, maar toch kan het slim zijn om je administratie ook ‘on-the-cloud’ op te slaan. De eerste functie die jou hierbij kan helpen is de scanapp Scannable. Deze app wordt gratis door Evernote uitgegeven en maakt hoge kwaliteit scans. Door middel van je camera kan Scannable een scan maken van je documenten en die overzichtelijk opslaan in bepaalde mappen in Evernote. Zo kun je heel makkelijk alles digitaliseren. En door de mailfunctie die al in Evernote zit ingebouwd kun je nu ook alle documenten die je per e-mail toegestuurd krijgt gelijk doorsturen naar je Evernote e-mail adres. Zo bouw je een heel digitaal archief op ‘in the cloud’ en hoef je dus niet meer bang te zijn voor crashes, brand of zelfs de Belastingdienst.

Communicatie

business apps#4. Hootsuite

Elk zelfstandig ondernemer heeft natuurlijk een eigen website en beheert ook zijn eigen social media kanalen. Nu is het vaak al lastig om iets moois te schrijven of iets leuks te delen op één kanaal, om dan nog maar niet te spreken over al die andere kanalen. Elk kanaal heeft weer zijn eigen doelgroep en elk bericht moet dan ook weer anders geschreven worden. Daarom is de app Hootsuite ook uitermate handig als je verschillende kanalen wilt beheren en daarbij ook verschillende berichten wilt plaatsen. Daarbij is het grote voordeel aan Hootsuite dat je een analyse krijgt van je berichten en dat je dus precies kunt zien hoe groot het bereik van je berichten is. Een ander groot voordeel is dat je kunt inplannen wanneer de berichten geplaatst, wat je dus uiteindelijk veel tijd kan besparen.

Voor de spontane ingevingen

#5. BrainToss

Met behulp van deze apps is jouw boekhouding natuurlijk heel gestructureerd en overzichtelijk geworden, maar toch kan het nog steeds regelmatig voorkomen dat er wat dingen tussen in schieten tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Zelfs de meest gestructureerde ondernemer heeft soms zo zijn chaotische momenten. Dan herinner je opeens iets wat je moet doen en dan probeer je het even snel op een papiertje te krabbelen. Toch is het best onhandig als je er allemaal kleine to-do lijstjes rondslingeren in je auto. Dan is het ideaal als je een app als Braintoss hebt, waarbij je een spraakbericht, notitie, of foto gelijk kunt versturen naar je mailbox. Zo vergeet je niets meer en kun je er gelijk mee aan de slag als je weer aan je bureau zit.

Reparatie van uw iPhone of iPad

Een iPhone of iPad is als communicatiemiddel heel belangrijk voor de zelfstandige ondernemer, maar als je boekhouding en administratie straks ook afhankelijk zijn van die apparaten dan wilt je natuurlijk dat deze zo goed mogelijk functioneren. Als een iPhone of iPad kapot gaat is dat dus extra onhandig. Wij van Terello snappen dat en daarom willen wij je graag zo snel mogelijk en zo goed mogelijk helpen. Onze Terello Techs komen binnen 24 uur naar de plek waar jij op dit moment aan het werk bent en zorgen ervoor dat je iPhone of iPad binnen een half uur gerepareerd is. Ook na de reparatie ben je verzekerd van een goed functionerend toestel aangezien wij je ook levenslange garantie bieden op elke reparatie. Kijk op onze homepage voor een volledig overzicht van alle toestellen die wij repareren.

COMMENTS

Plaats een reactie