Afvallen apps: 4 gratis apps die jou helpen om af te vallen! [2020]

14.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

Afvallen app, helpt het echt? Lange avonden vlees braden op de BBQ, lekker koken voor vrienden, en wit-biertjes op een terrasje: in de zomermaanden kun je heel snel kilo’s erbij krijgen! Hoe ga je er nu voor zorgen dat je fit blijft? Wij gaan je in deze blog laten zien hoe je je iPhone kunt gebruiken om gezond en gebalanceerd te blijven leven. Zo kun je met onderstaande apps er toch voor zorgen dat je zelfs tijdens de zomermaanden je gewicht in evenwicht houdt. Om jou te helpen bij de keuze voor een kwalitatief goede dieet app hebben wij voor jou de beste dieet apps op een rijtje gezet! 

Calorie-trackers

Lifesum – alles in één! 

Hoeveel calorieën heb jij gisteren gegeten? Weet nog precies wát je allemaal hebt gegeten? Ik heb soms al moeite om te herinneren wat ik vanochtend heb gegeten, laat staan gisteren. Daarom is het fijn dat er calorie-trackers bestaan voor je iPhone. In dit lijstje staat Lifesum bekend als één van de beste calorie-trackers voor de iPhone. De app is mooi vormgegeven, en geeft veel gedetailleerde informatie over jouw voortgang.  In deze app kun je invoeren wat je eet, hoeveel je beweegt, en hoeveel water je drinkt. Zo weet je precies of je je houdt aan het dieet, of dat je er wat meer moeite in moet stoppen. Al het voedsel dat je eet hoef je niet allemaal handmatig in te voeren: bij veel producten hoef je slechts de barcode te scannen, waarna de app zelf de voedingstoffen toevoegt aan je schema. Naast het uitgebreide schema biedt de app ook verschillende gezonde recepten aan, en kun je ook artikelen lezen over allerlei aspecten van een gezonde levensstijl.

1486137450_07_plus  PLUS – Goed, overzichtelijk schema, veel extra’s.
1486137460_07_minus  MIN –  Engelstalige app

afvallen apps iphone

Mijn Eetmeter – persoonlijk eetdagboek

Een andere goede calorie-tracker is Mijn Eetmeter. Deze app is ontwikkeld door het Voedingscentrum, hét Nederlands instituut dat advies geeft over gezonde voedingspatronen.Mijn Eetmeter is een app die bijhoudt wat je eet en je ook advies geeft over wat je precies kunt eten. Je kunt invoeren welke voedingsmiddelen je eet en drinkt, en dan registreert de app door middel van een database precies hoeveel mineralen, vitaminen, koolhydraten en andere voedingstoffen je binnen krijgt. Heel handig dus om te zien of je gezond bezig bent, of dat je nog wel iets moet gaan veranderen!

1486137450_07_plus  PLUS – Gedetailleerd overzicht en betrouwbaar advies.
1486137460_07_minus  MIN –  Soms wat onoverzichtelijk

afvallen apps iphone

Fitness – apps

 Slimrun – hardlopen om af te vallen

Iedereen weet dat bewegen essentieel is om verantwoord en snel af te vallen. Toch kan het lastig zijn om een goed trainingsschema te vinden, die geschikt is voor jouw niveau, en ook bijdraagt aan zo effectief mogelijk afvallen. Want wat als je nou helemaal geen ervaring hebt met hardlopen? Hoe weet je dan waar je moet beginnen?  De app Slimrun is juist geschikt voor de beginnende hardlopers, die graag langzaam willen opbouwen. Aan het begin moet je je leeftijd, gewicht en conditie invoeren. Zo ziet de app op welk niveau je zit, en kan deze je het trainingsschema laten zien dat het beste bij je past. Ideaal dus, om die kilo’s snel te laten verdwijnen!

1486137450_07_plus  PLUS – Goede app voor beginnende sporters, gericht op afvallen.
1486137460_07_minus  MIN –  Ongeschikt voor ervaren sporters.

afvallen apps iphone

Sworkit – iedere dag een paar oefeningen

Ben je toch niet zo van hardlopen, en doe je liever een paar oefeningen tussen de bedrijven door? Dan past Sworkit veel beter bij jou. In deze app kun je, net als bij Slimrun, kiezen uit verschillende niveaus. Sworkit biedt programma’s voor beginners, voor gevorderden en ervaren sporters. Hierbij kun je ook aan een mooi trainingsschema houden, wat je misschien net even dat extra steuntje in de rug geeft om te gaan beginnen!  In Amerika staat Sworkit bekend als één van de beste gratis apps op het gebied van fitness-programma’s, dus dit moet een goed begin zijn! Veel succes!   (Klik hierhier en hier of op Afvallen door sporten voor meer goede tips om snel af te vallen!)

1486137450_07_plus  PLUS – Goed voor tussendoor, goede recensies.
1486137460_07_minus  MIN –  
Alleen basis-oefeningen, voor meer oefeningen moet je een premium versie aanschaffen.

afvallen apps iphone

afvallen apps iphone

COMMENTS