Mijn iPhone geheugen zit vol. Hoe maak ik ruimte vrij op mijn iPhone?

07.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Terello

Zit je iPhone snel vol? Herken je ook dat probleem dat als je apps wilt downloaden je iPhone aangeeft dat die niet genoeg geheugen heeft? Elke keer moet je weer keuzes maken in welke muziek je op je iPhone zet of welke apps je toch op je iPhone laat staan. Op zijn zachtst gezegd vrij irritant. Daarom hebben wij van Terello een aantal tips voor hoe jij meer geheugen kunt vrijmaken op of zelfs het geheugen van je iPhone kunt uitbreiden waardoor je straks weer al je favoriete muziek en apps op je iPhone kunt bewaren.

#1. Back-up maken in de Cloud

iphone geheugen volAls je foto’s hebt gemaakt met je iPhone wil je natuurlijk graag dat je ze altijd en overal aan mensen kan laten zien. De foto’s van afgelopen vakantie of die schattige babyfoto’s bijvoorbeeld. Deze foto’s nemen echter toch altijd veel ruimte in op je apparaat en zorgen er dus voor dat je geheugen heel snel vol zit. Tegenwoordig zijn er allerlei diensten, zoals Dropbox, Google Drive, iCloud en Google Foto’s, die je kan gebruiken om je foto’s, video’s en andere media online op te slaan. Apps zoals Dropbox vragen vaak al na het downloaden van de app of ze de foto’s automatisch mogen synchroniseren, dus dat is vrij makkelijk. Zo kun je zonder zorgen heel eenvoudig de foto’s van je iPhone verwijderen en op deze manier veel ruimte vrijmaken.

#2. Foto’s verplaatsen naar PC.

Heb je geen zin om gebruik te maken van bovenstaande diensten of heb je liever dat je je foto’s ook bewaard blijven op je computer? Dan kan het natuurlijk heel handig zijn om te weten hoe je foto’s van iPhone naar PC verplaatst. In heel handig overzicht leggen wij je stap-voor-stap uit hoe je specifieke foto’s van iPhone naar PC kan overzetten.  Zo kun jij je hele foto bibliotheek veilig bewaren op je computer.

#3. Cache (archief) leegmaken van apps.

Veel van je apps slaan allerlei informatie op in een bepaald archief, wat ook wel de cache genoemd word. Het is heel slim om zo nu en dan deze cache leeg te maken. Niet iedere app heeft de mogelijkheid om de cache te kunnen leegmaken, maar bij apps zoals Safari, die veel informatie opslaan, kun je dit wel handmatig doen. Hoe je dit precies moet doen, laat ik zien in onderstaande video.

#4. Ruimte vrijmaken zonder data te verwijderen

Nu zijn bovenstaande tips natuurlijk hele goede manieren om wat ruimte vrij te maken, maar er is nog een andere truc waarmee je heel snel ruimte kunt vrijmaken zonder dat je ook daadwerkelijk data hoeft te verwijderen.

Hiervoor ga je naar de iTunes store, en dan bij de pagina Films zoek je een film op die groter is dan de ruimte die jij vrij hebt op je iPhone. (Als je een geheugen van 16GB hebt, is de kans groot dat jij geen 5GB over hebt.) Zo koos ik voor de nieuwe Captain America film die ongeveer 5GB ruimte in beslag nam. Nadat ik ‘Kopen’ had geselecteerd gaf ‘ie vanzelf al aan dat ik niet genoeg ruimte op mijn apparaat had. Maar wat het mooie is aan deze truc: door dat Apple graag wilt dat je films gaat bestellen, maakt de iPhone zelf al wat ruimte vrij door de caches te legen van verschillende apps. Je hoeft dus niet daadwerkelijk een film aan te schaffen, maar door dit een paar keer te doen creëer je dus wel weer ruimte. Ook hier heb ik weer een video van gemaakt, zodat je stap voor stap kunt zien hoe dit in zijn werk gaat.

#5. Ruimte uitbreiden met een externe harde schijf

Als laatste optie kun je ook natuurlijk je ruimte uitbreiden met een externe harde schijf, die je eenvoudig kunt aansluiten om zo foto’s, video’s en andere bestanden over te zetten als je iPhone geheugen snel vol komt te zitten. Zo is er bijvoorbeeld de Sandisk Flash Drive, die je aansluit via je de Lightning ingang en door middel van de app de bestanden op je iPhone laat overzetten. Compact, en dus makkelijk te meenemen.

Andere klachten? Bel Terello!

 Loopt je iPhone batterij snel leeg?Heb je nu heel veel ruimte vrijgemaakt op je iPhone, maar is je scherm kapot en ben je daarom eigenlijk op zoek naar een goede service voor een iPhone scherm reparatie? Of zit je is je audiopoort kapot en heb je daarom een iPhone reparatie nodig? Wij kunnen binnen de kortste keren bij jou zijn en een iPhone reparatie uitvoeren, op elke plek in Nederland. Dus of je nou op zoek bent naar een iPhone reparatie service in Amsterdam, of een iPhone reparatie service in Rotterdam, wij komen graag je naar je toe! Maak een afspraak via de website of bel ons! Wij zijn 24/7 bereikbaar.

COMMENTS