Wat is er nieuw aan de iPhone 7?

01.01.2020 Geplaatst in iPhone door Terello

Lange rijen, reclame na reclame, de collega die met z’n nieuwe gadget weer opeens vol in de belangstelling staat: waarschijnlijk heb jij ook wel door dat er weer een nieuwe iPhone uit is. Waar er hiervoor al werd gespeculeerd over bepaalde bijzondere keuzes van Apple ten opzichte van deze iPhone, is deze nu officieel uitgebracht en zien we nu de voordelen én nadelen van dit nieuwe paradepaardje. Nu is het goed om deze voor- en nadelen te weten, want voordat jij straks weer een hele bak met geld uitgeeft wil je natuurlijk wel graag weten wat je precies koopt. Wij lichten een paar functies uit, zodat je straks goed voorbereid bent als je de iPhone 7 gaat kopen.

  1. Waterdicht

 Waar andere merken al veel verder waren met het waterdicht maken van de smartphone is dit nu uiteindelijk ook verwerkt in de iPhone 7. Zo valt de iPhone 7 nu ook onder het IP68 standaard wat inhoudt dat de iPhone volledig water en stof bestendig is. Zo hoef je voortaan nooit meer bang te zijn dat je iPhone verzopen is tijdens een flinke regenbui en je kun je ‘m zelfs gebruiken onder de douche.

Hierbij is het wel goed om te waarschuwen dat als je iPhone nog nat is na een regenbui je vijf uur moet wachten voordat je de iPhone kan opladen of je Earpods kan gebruiken. De Lightning ingang moet namelijk eerst weer opdrogen.

  1. Geen koptelefoon ingang meer

 Een grote verandering is daarnaast ook dat de iPhone 7 geen 3.5mm headphone jack of koptelefoon ingang meer heeft. Dat betekent dat je de oude vertrouwde Apple oordopjes dus niet meer kunt gebruiken. In plaats daarvan kun je draadloze Earpods gebruiken of je Earpods aansluiten op de Lightning ingang (oplaadpunt) van de iPhone. Wilt je nog wel je oude vertrouwde koptelefoon gebruiken? Dan zijn er wel omvormers verkrijgbaar waardoor je dus nog wel steeds muziek kunt luisteren.

  1. Dubbele camera (bij de 7 Plus versie)

In vergelijking met de andere versies heeft de iPhone 7 echt een grote stap gemaakt in de kwaliteit van de camera. Door een camera met dubbele lenzen te introducerenieuw iphone 7n maakt Apple het mogelijk om met je iPhone 7 Plus foto’s te maken die een scherptediepte effect hebben, of zelfs foto’s te maken bij weinig licht.

Helaas is dit niet mogelijk bij de iPhone 7, maar beide versies zijn wel uitgerust met een 12 megapixel camera, waarmee je ook RAW foto’s kunt schieten. En zo zijn er nog veel meer andere mooie functies die de camera van deze iPhone 7 Plus biedt.

  1. Homeknop instellen

 Apple heeft ook een nieuwe homeknop in laten stellen die je niet meer fysiek kunt intoetsen. Met een nieuwe technologie krijg je nu een trilling die aangeeft dat je de knop hebt ingedrukt. Klinkt ingewikkeld, en dat is het misschien ook wel een beetje! Toch wen je hier ook vast wel aan. Bij het instellen van de iPhone aan het begin kun je al aangeven wat de intensiteit van de trilling zal zijn. Hierna kun je dit altijd aanpassen aan jouw voorkeur.

  1. Geen 16GB meer

 Te weinig opslagruimte op je iPhone is voor veel mensen een terugkerend probleem dat vaak zorgt voor veel ergernis. Vooral als je net die leuke foto wilt maken, maar je iPhone aangeeft dat je opslagruimte vol zit. Gelukkig is het instapmodel van de nieuwe iPhone 7 nu 32GB en daarnaast kun je kiezen uit een 128GB of zelfs een 256GB uitvoeren. Heb je nu straks met je 32GB versie nog steeds last van te weinig opslagruimte? Wij leggen je uit hoe je heel eenvoudig opslagruimte kunt vrijmaken op je iPhone.

  1. Nog geen onbreekbaar scherm, helaas.

 Naast al deze nieuwe functies, of het een verbetering is staat ter discussie, zijn we er allemaal natuurlijk over eens dat het langzamerhand tijd is voor een scherm dat niet zomaar kan breken. Aangezien je een iPhone zo vaak gebruikt, is er altijd wel een kans dat je de iPhone uit je handen laat glippen. Maar Apple heeft nog steeds niet gekozen voor een onbreekbaar scherm, wat best teleurstellend is.

Nu heb je misschien wel je iPhone 6 uit je handen laten glippen en ben je op zoek naar een iPhone 6 scherm reparatie service. Wij van Terello snappen hoe irritant dat kan zijn en daarom gaan wij ervoor zorgen dat jij vandaag nog bij jou op locatie een iPhone scherm reparatie gaan uitvoeren. En of je nou een iPhone scherm reparatie nodig hebt of een andere iPhone reparatie: wij geven je altijd levenslange garantie. Dus met je nieuwe iPhone 7 kun jij straks alles doen wat je wilt: Terello is immers binnen no-time bij je!

COMMENTS