Wat zijn de nieuwe functies van de iPhone 7 Plus camera?

01.01.2020 Geplaatst in iPhone door Terello

Bij elke nieuwe iPhone die uitkomt wordt de camera verbeterd, maar bij de overstap van de iPhone 6 Plus en dan vooral de iPhone 7 Plus, is dit nog best een groot verschil. Wij gaan je een paar nieuwe functies laten zien die je kunnen helpen bij je keuze om een iPhone 7 Plus aan te schaffen.

  1. Twee lenzen

Zowel de iPhone 7 Plus aiphone 7 plus camerals de iPhone 7 zijn uitgerust met een groothoeklens van 12 megapixel, maar Apple heeft als toevoeging de iPhone 7 Plus ook nog eens uitgerust met een extra telelens. Dat betekent dat je iPhone 7 Plus foto’s maakt met behulp van deze beide lenzen. Het voordeel hiervan is dat je straks foto’s kunt maken die een goede scherptediepte hebben, het zogenoemde bokeh effect, doordat deze lenzen nu het verschil kunnen opmerken tussen het voorwerp op de voorgrond en de omgeving op de achtergrond.

Een ander voordeel van deze dubbele lenzen is dat je nu ook optisch kunt z
oomen.
Dit wil zeggen dat je nu veel meer kwaliteit behoudt als je inzoomt dan als je dat digitaal zou doen. Een goede uitleg over het verschil tussen optisch zoomen en digitaal zoomen vind je hier. Zo worden je foto’s ook vanaf een afstand veel mooier.

  1. Optische beeldstabilisatie

 Als je aan het filmen bent met je iPhone kun je bijna niet voorkomen dat het beeld gaat schokken en bewegen. Zo’n licht apparaatje is natuurlijk moeilijk stil te houden. Toch heeft Apple ook met deze nieuwe versie weer hard gewerkt aan een lens die door middel van optische beeldstabilisatie ervoor zorgt dat jouw filmpje straks heel ‘smooth’ opgenomen is. In zekere zin houdt optische beeldstabilisatie in dat de lens straks de schokken gaat opvangen, waardoor je beeld dus zelf minder schokkerig in. Ideaal als je straks lopend gaat filmen dus.

  1. Betere foto’s bij weinig licht

 Met de iPhone 7 Plus is het nu mogelijk om zelfs bij weinig licht te fotograferen en te filmen. Dit komt doordat de nieuwe camera nu een diafragma heeft van f/1.8 wat groter is dan de vorige camera’s. Doordat de sensor nu meer licht kan opvangen, worden de kleuren nog helderder en worden de foto’s ook een stuk beter als je bij weinig licht fotografeert. Waar je voorheen dus nog van dat ruis in je foto ziet, zal dat bij de iPhone 7 Plus een stuk minder zijn.

  1. RAW foto’s

 Professionele fotografen fotograferen natuurlijk al een hele tijd met de RAW kwaliteit, maar voor foto’s die met een iPhone werden genomen was dit nooit echt nodig. Toch zijn er steeds meer journalisten, bloggers en andere fotofanatiekelingen die veel vaker foto’s met hun iPhone gebruiken voor professionele doeleinden. Je hebt natuurlijk altijd je iPhone bij je, dus als er iets gebeurt kan je meteen foto’s maken. Dan is het natuurlijk ook heel fijn dat je de iPhone nu in RAW fotografeert zodat je straks de foto’s nog heel goed kan bewerken.

Een bijkomend nadeel is wel dat je geheugen straks heel snel vol zit. Gelukkig is het wel heel makkelijk om je foto’s van iPhone naar PC te overzetten en om daarna heel snel al je foto’s te verwijderen.

COMMENTS