Dít zijn de 5 beste weer apps van 2020!

10.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Jan-Peter - Terello

Weer apps? Dat heb je toch helemaal niet nodig, denk je misschien. Jij vertrouwt gewoon op je gezonde verstand.  Perfect weer voor een dagje weg, denk je bij jezelf. Tot dat je twee uur later door de stromende regen loopt, en een een plaatselijk stortbuitje je tot op je sokken doordrenkt heeft. Had je toch maar een van die handige weer apps geïnstalleerd, denk je bij jezelf. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goede weer apps voor de iPhone beschikbaar, die jou betrouwbare en zeer recente weerinformatie kunnen tonen. Daarbij zijn er verschillen tussen gratis en betaalde weer apps, maar biedt iedere app wel zo zijn eigen voordelen aan. Wij gaan jou in deze blog laten zien wat de voordelen van deze weer apps zijn.

1. Buienalarm

Dé nummer 1 app voor je iPhone of Samsung. Deze app laat het weer zien met neerslaggrafiek, alarm bij buien, accurate buien en regenradar, en 14-daagse weersverwachting. Geen zin om elke keer je app te openen als je onderweg bent? Buienalarm waarschuwt je voor de naderende buien, gebaseerd op jou locatie en/of ingestelde locatie, super handig dus! Met buienalarm krijg je dus een nauwkeurige neerslaggrafiek voor de komende 2 uur, waarschuwingen voor naderende buien, interactieve radarkaart voor de komende 2 uur, het weer per uur én een uitgebreide weersverwachting tot 14 dagen vooruit. Deze hoort dus zeker in het rijtje van de must have apps.

Buienalarm in de App StoreBuienalarm in de App Store

2. AccuWeather

De meeste weer-apps hebben vergelijkbare functies. Toch biedt AccuWeather nog wat extra: een functie waarbij de weervoorspelling in je agenda wordt aangepast. Zo zie je precies of dat dagje strand wel goed gepland is, of dat je het misschien beter kunt verschuiven naar een dagje erna. Daarnaast geeft de app ook verschillende notificaties als er extreem verwacht wordt. Zo ben jij altijd voorbereid op heftige windstoten, zware regenval of spectaculaire sneeuwstormen.

3. Yahoo Weather

Het beste aspect van Yahoo Weather is dat het er prachtig uitziet. Het design van de app heeft verschillende prijzen gewonnen, en heeft door zijn minimalistische uitstraling een strakke en prettige uitstraling. Daarnaast biedt het ook veel betrouwbare informatie over het weer in de regio. Het heeft verschillende gedetailleerde kaarten geïntrigeerd in de app, waardoor je precies kunt zien waar het gaat regenen of sneeuwen.

weer apps iphone

4. Weer & Radar

De Weer & Radar app heeft de beste weersverwachtingen, en een wereldwijd beschikbare WeerRadar en RegenRadar. Als je deze app op je iPhone of Samsung hebt zal het weer je nooit meer onaangenaam verrassen! De app heeft verschillende kenmerken, waaronder WeerRadar het weer wereldwijd live toont, weersverwachtingen met intervallen per uur en per dagdeel, weertrend voor 14 dagen en weer waarschuwingen. Last van hooikoorts? Deze app informeert u ook over de hoeveelheid stuifmeel van bomen en grassen in de lucht! Je kan zelfs het zeewater temperatuur checken! Altijd handig om te weten hoe warm het zeewater is als je bijvoorbeeld een Nieuwjaarsduik gepland hebt staan. Al met al, een super handige en informatieve weer app!

Weer & Radar app voor iOS en AndroidWeer & Radar - regenradar in de App Store

5.  Buienradar

En dan, last but not least, de welbekende app van de service Buienradar. Bij het schrijven van een blog over de beste weer apps van 2020, zou het natuurlijk onmogelijk zijn om deze app niet te noemen. De 2-uurs, 4-uurs en 24-uurs weersverwachting van Buienradar is een hele betrouwbare manier om te zien of er neerslag is. Daarbij is Buienradar natuurlijk wel voornamelijk gericht op neerslag (regen, sneeuw, onweer etc) maar biedt het qua temperatuur niet altijd uitgebreide informatie. Maar, om jezelf te besparen op een flinke plensbak, is het toch een goede tip.

weer apps iphoneweer apps iphone

iPhone waterschade?

Nu kan het ook zomaar zijn dat je hele iPhone in die plensbui is verzopen terwijl je aan het fietsen was. Wat doe je dan? Zomaar even snel het weer checken kan dan niet meer. Gelukkig kan Terello heel snel bij je zijn. Wij komen namelijk naar je toe om een iPhone reparatie uit te voeren. Wij doen dit binnen 24 uur en fixen dan je iPhone binnen een half uur! Supersnel, toch? Maak snel een afspraak!

COMMENTS